Ενημέρωση των δημοτών της Ίου από τον Δήμο Ιητών

Ποιότητα ζωής και τουρισμός

  • Δευτέρα, 12 Ιανουαρίου, 2015 - 06:10

Έμφαση στους τομείς της ποιότητας ζωής των δημοτών και των επισκεπτών, αλλά και του τουρισμού δίνει ο Δήμος Ιητών με αποφάσεις που λαμβάνει και ενέργειες που προωθεί για την ανάπτυξη του νησιού.

Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός πως για το σύνολο των προσπαθειών που καταβάλλονται, αλλά και για την πολύτιμη συμμετοχή των δημοτών, η Δημοτική Αρχή ενημερώνει συστηματικά μέσω της ανανεωμένης ιστοσελίδας της.

“Ανάσα” για τη λιμνοδεξαμενή του Μυλοπότα

Ειδικότερα, με φόντο την πρόσφατη κακοκαιρία που έπληξε τα νησιά, ο Δήμος Ιητών τονίζει πως, “Ήταν ευεργετικές οι τελευταίες βροχές για το νησί” καθώς “Η λιμνοδεξαμενή στον Μυλοπότα γέμισε” κάτι που όπως αναφέρεται στη σχετική λιτή ανακοίνωση “είχε να παρατηρηθεί σχεδόν τέσσερα χρόνια”. Ως εκ τούτου, από τη Δημοτική Αρχή επισημαίνεται πως, “Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι πρέπει να επαναπαυόμαστε και να ξοδεύουμε χωρίς λόγο το νερό”, αντίθετα μάλιστα, “Η χρήση του πρέπει να γίνεται με λογική, χωρίς σπατάλη γιατί αυτό αφενός, εξοικονομεί χρήματα στον Δήμο αφού δεν καταναλώνεται ηλεκτρικό ρεύμα για τις γεωτρήσεις και την αφαλάτωση κι αφετέρου, βοηθά στον τουρισμό του νησιού”.

Συμμετοχή στην τουριστική έκθεση Ουτρέχτης

Επιπλέον, ο Δήμος Ιητών, ανακοινώνει πως συμμετέχει στη διεθνή τουριστική έκθεση της Ουτρέχτης στην Ολλανδία, η οποία ξεκινά από αύριο, 13 Ιανουαρίου και ολοκληρώνεται στις 18 του μήνα. Υπογραμμίζεται πως, τον δήμο Ιητών θα εκπροσωπήσουν οι δημοτικοί σύμβουλοι Γκίκας Γκίκας και Βαλμάς Δημήτριος. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης έχουν προγραμματιστεί συναντήσεις με δημοσιογράφους που αρθρογραφούν για την Ελλάδα καθώς και με τον διευθυντή των Πράσινων Προορισμών.

Σεμινάρια μελισσοκομίας

Από σήμερα ξεκινούν τα σεμινάρια μελισσοκομίας στην Ίο όπως αναφέρει σε άλλη ανακοίνωση η Δημοτική Αρχή, τα οποία είναι διάρκειας 25 ωρών και θα πραγματοποιηθούν από την γεωπόνο, Φούλβια Σολομωνίδου. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με τον κ. Γκίκα στο τηλέφωνο 2286360400 ή με την κ. Μαγκούτη στο 6978300988.

Ετικέτες: