Κατάρρευση που εγκυμονεί κινδύνους

Την απόφαση να εισηγηθεί την επισκευή του τοιχίου αντιστήριξης, το οποίο βρίσκεται σε κάκιστη κατάσταση, στην οδό Κωνσταντίνου Ζερβάκη (όπισθεν πρατηρίου καυσήμων), στην περιοχή των Λαζαρέττων, έλαβε η Δημοτική Κοινότητα Ερμούπολης.

Με την πάροδο του χρόνου, οι πέτρες του τοιχίου σε συγκεκριμένο σημείο έχουν μετακινηθεί αρκετά προς τα έξω, με αποτέλεσμα αρκετές από αυτές να έχουν καταρρεύσει, ενώ οι υπόλοιπες, λόγω της μετακίνησης, να μην είναι ικανές να συγκρατήσουν το χώμα, στην εσωτερική πλευρά του τοίχου.

Δεδομένης της δημιουργίας κενού στο υπόβαθρο, σοβαρές φθορές και καθίζηση παρουσιάζει ο σκυροδετημένος δρομίσκος, που βρίσκεται ακριβώς πάνω από το τοιχίο και εξυπηρετεί τις ιδιωτικές κατοικίες, που βρίσκονται επ’ αυτού.

Παράλληλα και παρά την τοποθέτηση απαγορευτικής κορδέλας, αρκετοί οδηγοί αγνοώντας τον κίνδυνο, σταθμεύουν πολύ κοντά στο σημείο, που παρατηρείται η κατάρρευση του τοιχίου.

Προκειμένου να αποφευχθεί κάποιο ατύχημα, είτε από την καθίζηση του δρομίσκου, είτε από την κατάρρευση του τοιχίου, η Δημοτική Κοινότητα Ερμούπολης, προτείνει στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης την αποκατάστασή του.

Ετικέτες: