Επιμελητήριο Κυκλάδων

Νέα σεμινάρια τεχνικών ασφαλείας

Μετά την πρόσφατη έκδοση της Υπουργικής Απόφασης 2928/130/2014 (Β’ 266) και της σχετικής εγκυκλίου εφαρμογής, το Επιμελητήριο Κυκλάδων ανακοινώνει την έναρξη επιμορφωτικών σεμιναρίων σε θέματα άσκησης καθηκόντων Τεχνικού Ασφαλείας. 

Μετά από σχετικό αίτημα στο Υπουργείο Εργασίας, για πρώτη φορά και ειδικά για το Επιμελητήριο Κυκλάδων, δίνεται η δυνατότητα διεξαγωγής σεμιναρίων μέσω τηλεδιάσκεψης στις 8 συνεδριακές αίθουσές των γραφείων του Επιμελητηρίου στα νησιά: Νάξος, Θήρα, Πάρος, Μήλος, Άνδρος, Τήνος, Μύκονος και Σύρος. Έτσι είναι πλέον δυνατή και ταχύτερη η διενέργεια σεμιναρίων σε όποια νησιά ο αριθμός των ενδιαφερομένων είναι μικρός.

Χρησιμότητα
Η επιμόρφωση του εργοδότη/εργαζομένου της επιχείρησης δίνει τη δυνατότητα στον συμμετέχοντα να αναλάβει τα καθήκοντα Τεχνικού Ασφαλείας. Η σχετική νομοθεσία ορίζει ως υποχρεωτική τη χρήση υπηρεσιών Τεχνικού Ασφάλειας από κάθε επιχείρηση που απασχολεί προσωπικό. 

Προθεσμία
Παρατείνεται η προθεσμία ολοκλήρωσης ενεργειών επιμόρφωσης των εργοδοτών έως τις 15 Οκτωβρίου 2014. Έως την ημερομηνία αυτή ισχύει ο Αριθμός Πρωτοκόλλου παραλαβής της Αίτησης Εκπαίδευσης στην ηλεκτρονική συναλλαγή με την Επιθεώρηση Εργασίας.

Τμήματα 
Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθούν:
- Σεμινάρια «Επιμόρφωση εργοδοτών», διάρκειας 10 ωρών, για επιχειρήσεις μικρής επικινδυνότητας οι οποίες υπάγονται στη Γ’ κατηγορία (εμπορικά καταστήματα, εστιατόρια, καταλύματα, καφέ μπαρ, τουριστικά γραφεία, ενοικιάσεις αυτοκινήτων κλπ).

- Σεμινάρια «Επιμόρφωση εργοδοτών και εργαζομένων», διάρκειας 35 ωρών, για επιχειρήσεις μεσαίας επικινδυνότητας οι οποίες υπάγονται στη Β’ κατηγορία (επιχειρήσεις επισκευής και συντήρησης, τροφίμων και ποτών, κατασκευής παντός είδους από ξύλο, μέταλλο, και ύφασμα, οικοδομικά και άλλα παρόμοια τεχνικά επαγγέλματα, τοποθετήσεις υαλοπινάκων, κλιματιστικών, εκτυπώσεων, πρατήρια υγρών καυσίμων κλπ).

Κόστος Συμμετοχής
- 70 ευρώ για τη Γ’ Κατηγορία (10 ώρες) 
- 130 ευρώ για τη Β’ Κατηγορία (35 ώρες)

Αίτηση & Δικαιολογητικά
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν τη σχετική νομοθεσία και τα έντυπα των αιτήσεων στη Δικτυακή Πύλη του Επιμελητήριου Κυκλάδων www.e-kyklades.gr (ενότητα ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ/ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ – ΤΕΧΝΙΚΟΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ).

Τα πρώτα σεμινάρια διεξάγονται από μέσα Μαρτίου 2014 και θα συνεχιστούν για όσο χρονικό διάστημα και σε όποια νησιά υπάρχει ενδιαφέρον.