Με το χαμόγελο στα χείλη υποδέχτηκε ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης τους διαμαρτυρόμενους εκπαιδευτικούς και μαθητές της Σύρου

Στρογγυλέματα

  • Παρασκευή, 7 Φεβρουαρίου, 2014 - 17:15
  • /   Eνημέρωση: 7 Φεβ. 2014 - 18:26
  • /   Συντάκτης: Αντώνης Μπούμπας

Παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Ν. Αιγαίου πραγματοποίησε το μεσημέρι της Παρασκευής η ΕΛΜΕ Α' Κυκλάδων, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας της ΟΛΜΕ.

 

Καθηγητές και μαθητές επισκέφτηκαν τον Περιφερειακό Διευθυντή, Διονύση Μεσσάρη και εξέφρασαν τις ανησυχίες τους για το μέλλον του δημόσιου σχολείου.
Ανάμεσα στα θέματα τα οποία τέθηκαν ήταν οι καταργήσεις των 52 ειδικοτήτων στην τεχνική εκπαίδευση, οι νέες περικοπές στη χρηματοδότηση, οι πιθανές απολύσεις και συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε επίσης στο σύστημα της αυτοαξιολόγησης, το οποίο σύμφωνα με την εκπαιδευτική κοινότητα προωθεί το σχολείο της αγοράς και επιχειρεί να διαμορφώσει ένα νέο τύπο εκπαιδευτικού πειθήνιο και κρατικά ελεγχόμενο.

Από την πλευρά του, ο κ. Μεσσάρης προσπάθησε να φανεί καθησυχαστικός, υπογραμμίζοντας ότι “τίποτα δεν καταρρέει στην εκπαίδευση” όπως αφήνεται να εννοηθεί. Σημείωσε μάλιστα με βεβαιότητα ότι όχι μόνο δεν θα υπάρξουν συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων, αλλά δεν θα γίνουν περαιτέρω απολύσεις καθηγητών.

Μεταξύ άλλων, εξέφρασε την άποψη ότι δεν θα έπρεπε να δοθεί τόσο μεγάλη έμφαση στο θέμα της αυτοαξιολόγησης, την οποία μάλιστα χαρακτηρίζει “δημοκρατικό μέτρο”, ενώ τόνισε ότι θα πρέπει να υπάρχει ένας επανασχεδιασμός προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα σημερινά προβλήματα. Ωστόσο, κανείς δεν έλαβε σαφείς απαντήσεις, που θα μπορούσαν να μετριάσουν έστω και λίγο την αγωνία εκπαιδευτικών και μαθητών, οι οποίοι βλέπουν καθημερινά ένα “τείχος” να ορθώνεται μπροστά τους.

Αναλυτικό ρεπορτάζ στην έντυπη έκδοση της “Κοινής Γνώμης”.