Εκπαιδευτικό και πολιτιστικό πρόγραμμα

Xορηγός η Blue Star Ferries

  • Παρασκευή, 11 Απριλίου, 2014 - 06:10

Για όγδοη συνεχόμενη χρονιά πραγματοποιείται το μεγαλύτερο εκπαιδευτικό και πολιτιστικό πρόγραμμα στα απομακρυσμένα νησιά του Αιγαίου, με τίτλο '' Άγονη Γραμμή Γόνιμη'' από την ομώνυμη αστική κερδοσκοπική εταιρεία.

Το πρόγραμμα τελείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και των τοπικών φορέων των νησιών και διοργανώνεται με στόχο την ισότιμη πρόσβαση στην εκπαίδευση και τον πολιτισμό των πολιτών, ανεξάρτητα από τον τόπο διαμονής τους.

Γνωρίζοντας από πρώτο χέρι τα προβλήματα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι νησιώτες, ιδιαίτερα στις άγονες γραμμές, η Blue Star Ferries, χορηγεί το πρόγραμμα από τη γέννηση του το 2007 και συμβάλει στη θεμελίωση του, δημιουργώντας όμορφες στιγμές ψυχαγωγίας και γνώσης στην καθημερινότητα των νησιωτών, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στα παιδιά.

Παράλληλα κρίνεται αναγκαίο να σημειωθεί ότι όλα τα χρόνια που διοργανώνεται το πρόγραμμα έχουν πραγματοποιηθεί 90 δράσεις σε 27 νησιά, κατά τη διάρκεια των οποίων έχουν υλοποιηθεί δωρεάν εκπαιδευτικά εργαστήρια και συναυλίες της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών.

Όσον αφορά στο πρόγραμμα για το έτος που διανύουμε, αυτό περιλαμβάνει δέκα νησιά, τη Χάλκη, την Ηρακλειά, την Θηρασιά, τους Αρκιούς, την Πάτμο, τους Λειψούς, το Καστελόριζο, την Κάρπαθο και την Γαύδο. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει εργαστήρια αυτόματου ελέγχου και ρομποτικής, σε συνεργασία με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, ενώ οι μαθητές των ακριτικών νησιών θα έχουν την δυνατότητα να μυηθούν στους κανόνες του Kung-Fu, να λάβουν μέρος σε μουσικά εργαστήρια πιάνου και κιθάρας, να διδαχτούν την τέχνη του ψηφιδωτού, να γυμναστούν με τη μέθοδο πιλάτες και να παρακολουθήσουν σεμινάρια φλαμένκο.

Τέλος, μέρος των φετινών δραστηριοτήτων του προγράμματος είναι και το Κινητό Πλανητάριο όπου τα παιδιά θα έχουν την δυνατότητα να αποκτήσουν πρόσβαση στην αστρονομία, μέσα από τη διασκέδαση.

Ετικέτες: