Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Πάρου

"Κατεδαφίζεται" κάθε δημόσια δομή

Πηγή φωτογραφίας: parosnewsblog

Στην προγραμματισμένη διαμαρτυρία που πραγματοποιήθηκε χθες στην Πλατεία Μαντώς Μαυρογένους, στο πλαίσιο συμμετείχε μεταξύ άλλων και η Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Πάρου, με αφορμή την επικείμενη κατάργηση ειδικοτήτων στην Τεχνική Εκπαίδευση αλλά και το δεύτερο κύμα μαζικών απολύσεων εκπαιδευτικών μέσα στο καλοκαίρι.

Όπως σημειώνεται σε επιστολή της Ένωσης, “η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς τον Σεπτέμβρη, θα βρει τον χώρο της Παιδείας με ένα συνολικό αριθμό ελλείψεων 15.οοο εκπαιδευτικών, ανύπαρκτων σχολικών φυλάκων και καθαριστριών, κλειστών βρεφονηπιακών σταθμών και ολοήμερων σχολείων και νέων επικίνδυνων πειραματισμών στο Λύκειο και τον τρόπο εισαγωγής των υποψηφίων στα ΑΕΙ”.

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Πάρου υπογραμμίζει ότι δεν θα περιοριστεί μόνο στην αυτονόητη καταγγελία, αλλά θα εξαντλήσει κάθε δυνατότητα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των γονέων και των μαθητών, προκειμένου να σχηματιστεί ένα πάνδημο μέτωπο συσπείρωσης και αγώνα για τη μη εφαρμογή αυτών των αποφάσεων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της πανελλαδικής κινητοποίησης κατά του νέου πακέτου μνημονιακών μέτρων που λαμβάνει η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – ΝΔ.

Στην πλατεία Μ. Μαυρογένους βρέθηκαν επίσης εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης της Πάρου, εκπρόσωποι σωματίων εργαζόμενων στο Δήμο, τη ΔΕΥΑΠ και τη ΚΔΕΠΑΠ.