Μήνυμα δημάρχου Πάρου για τη νέα σχολική χρονιά

Επιβεβλημένη κρίνει την καλή συνεργασία Δήμου, γονέων και εκπαιδευτικών για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που τείνουν να επισκιάσουν τη δημόσια παιδεία, ο δήμαρχος Πάρου Χρήστος Βλαχογιάννης.

Όπως αναφέρει σε σχετικό μήνυμά του, “σήμερα αρχίζει μια νέα σχολική χρονιά η οποία θα έπρεπε να είναι γεμάτη όνειρα, προσδοκίες, φιλοδοξίες, επιθυμία και όρεξη για δουλειά, πρόοδο και επιτυχίες. Είναι αλήθεια όμως ότι δε συμβαίνει αυτό, αντιθέτως η κοινωνία μας είναι κουρασμένη από λάθος επιλογές και ανεκπλήρωτες υποσχέσεις”.

Σημειώνει δε ότι το νέο σύγχρονο σχολείο που όλοι προσδοκούμε θα παραμείνει και φέτος ένα ανεκπλήρωτο όνειρο. “Τα προβλήματα πολλά που αντί να μειώνονται διογκώνονται. Το μέτρο της διαθεσιμότητας των εκπαιδευτικών και το νέο Λύκειο μας κουρεύουν τις ελπίδες για ένα καλύτερο αύριο. Οι απεργιακές κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών έρχονται ως φυσικό επακόλουθο” τονίζει, προσθέτοντας πως “τα χρήματα που διέθετε ο Δήμος για τα σχολεία σε σχέση με το παρελθόν έχουν μειωθεί κατά 75% περίπου. Πρέπει όμως να κάνουμε ότι μπορούμε για να εξασφαλίσουμε τις καλύτερες συνθήκες λειτουργίας των σχολείων μας”.

Ως εκ τούτου, επισημαίνει πως “σ' αυτή τη δύσκολη συγκυρία επιβάλλεται η καλή συνεργασία Δήμου, γονέων και εκπαιδευτικών για να ξεπεράσουμε κάθε δυσκολία αλλά και να είμαστε παρόντες όλοι στον αγώνα για ένα δημόσιο σχολείο βελτιωμένο προς όφελος των μαθητών και των εκπαιδευτικών, προς όφελος όλων μας”. Καταλήγοντας προτείνει “η κοινή μας αγάπη για τους μικρούς μαθητές και μαθήτριες και η επιθυμία μας για το καλύτερο των παιδιών μας ας είναι το σημείο αναφοράς όλων των προσπαθειών μας”.

Ετικέτες: