Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Κυκλάδων

Ενημέρωση για την απογραφή αιγοπροβάτων

Για την υποχρεωτική απογραφή των αιγοπροβάτων ακόμα και στην περίπτωση δήλωσης μηδενικού ζωικού κεφαλαίου ενημερώνει τους κατόχους εκμεταλλεύσεων αιγοπροβάτων η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Κυκλάδων.

Η απογραφή διενεργείται από τον ίδιο τον κάτοχο και με δική του ευθύνη, κατά το διάστημα Νοεμβρίου - Δεκεμβρίου κάθε έτους και κοινοποιείται στην αρμόδια κτηνιατρική αρχή μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου.

Ωστόσο, επισημαίνεται πως η κοινοποίηση της απογραφής διενεργείται με την προσκόμιση του μητρώου της εκμετάλλευσης στις κατά τόπους Κτηνιατρικές Αρχές, στο οποίο με ευθύνη του κατόχου έχουν ενημερωθεί δεόντως τα σχετικά πεδία του νέου μητρώου εκμετάλλευσης αιγοπροβάτων.

Τονίζεται ακόμα πως όσοι κάτοχοι εκμεταλλεύσεων αιγοπροβάτων δεν έχουν προμηθευτεί το νέο
μητρώο εκμεταλλεύσεως αιγοπροβάτων, παρακαλούνται να σπεύσουν άμεσα στις κατά τόπους Κτηνιατρικές Αρχές να το προμηθευτούν.

Τέλος, αναφέρεται πως η εκπρόθεσμη υποβολή των στοιχείων της απογραφής (μετά την 15η Δεκεμβρίου) θα επισημαίνεται στο μητρώο αιγοπροβάτων σύμφωνα με το σχετικό έγγραφο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

 

Ετικέτες: