Απάντηση Τζώρτζη Μακρυωνίτη για το θέμα των ψεκασμών κουνουπιών

Προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων

“Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί όταν αναφερόμαστε σε “εκπτώσεις” για θέματα δημόσιας υγείας” υπογραμμίζει ο αντιπεριφερειάρχης Ν. Αιγαίου, Τζώρτζης Μακρυωνίτης, απαντώντας στις καταγγελίες της μείζονος μειοψηφίας περί καθυστερήσεων και σπατάλησης κονδυλίων για το διαγωνισμό ψεκασμών κουνουπιών.

Από την πλευρά του, καθιστλα γνωστό ότι υποχρέωση της Περιφερειακής Αρχής είναι να αξιοποιεί τη δυνατότητα που δίνει ο νόμος για επιτάχυνση των διαδικασιών για την υλοποίηση τέτοιων προγραμμάτων, που μάλιστα έχουν σχέση με τη δημόσια υγεία, λαμβάνοντας υπ’ όψη και τις καθυστερήσεις που συνήθως προκύπτουν από το γραφειοκρατικό σύστημα και το γεγονός ότι αυτές οι διαδικασίες ξεκινούν πάντα μετά την έγκριση του προϋπολογισμού. “Θα έπρεπε να κατηγορηθούμε, εάν δεν αξιοποιούσαμε αυτή τη δυνατότητα.”, αναφέρει χαρακτηριστικά.

Επιπροσθέτως σημειώνει πως “όσον αφορά το ύψος της δαπάνης για την καταπολέμηση κουνουπιών στα Δωδεκάνησα, που χαρακτηρίζεται προκλητική από τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, πρέπει να σημειωθεί ότι είναι αισθητά μειωμένη από τα προηγούμενα χρόνια και ελπίζουμε να υπάρξει ενδιαφέρον από αναδόχους”.