Μικρή η συμμετοχή στη χθεσινή απεργιακή κινητοποίηση στη Σύρο

"Τι είχες Γιάννη, τι είχα πάντα"

κινητοποίηση του Συντονιστικού Φορέων για την υποστελέχωση του Κέντρου Υγείας Πάρου

Στο γνωστό “άτονο” ύφος κινήθηκε η απεργιακή κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε χθες στη Σύρο, στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας της ΑΔΕΔΥ, ως ένδειξη διαμαρτυρίας στις καταργήσεις φορέων, τις απολύσεις υπαλλήλων, αλλά και τις προσπάθειες διαμόρφωσης ενός δημοσίου, που θα λειτουργεί με ιδιωτικοοικονομικά και επιχειρηματικά κριτήρια.

Το “παρών” στην προγραμματισμένη συγκέντρωση έξω από το κτίριο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στην παραλία της Ερμούπολης έδωσαν δημόσιοι υπάλληλοι, καθηγητές, δάσκαλοι και φοιτητές, χωρίς ωστόσο η συμμετοχή να διαφέρει από αντίστοιχες απεργιακές κινητοποιήσεις του παρελθόντος, οι οποίες πλαισιώνονται συνήθως από τα ίδια πρόσωπα.

Λίγο πριν την έναρξη της πορείας στο κέντρο της πόλης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Χάρης Ζεπάτος διάβασε τα ψηφίσματα του Συλλόγου και του Συντονιστικού Σωματείου Κυκλάδων, καθιστώντας σαφές ότι η ανατροπή προς όφελος της εργατικής τάξης προϋποθέτει ένα εργατικό κίνημα με ταξικό-αγωνιστικό προσανατολισμό πέρα από τα όρια της υποταγής και του συμβιβασμού της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας. Επιπλέον, ανακοίνωση της Κίνησης Πολιτών Σύρου διάβασε το μέλος της, Αλέξανδρος Σπόντης.

Η πορεία με κεντρικό σύνθημα “Ζωή με αξιοπρέπεια! Δουλειά με δικαιώματα! Δημόσιο για το Λαό” κατέληξε στην πλατεία Μιαούλη, ως μια μορφή συμπαράστασης στους δημοτικούς υπαλλήλους, οι οποίοι ζουν με τον κίνδυνο να τεθούν σε διαδικασία επανελέγχου. Σημειώνεται ότι οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται και την επόμενη εβδομάδα, όπου θα πραγματοποιηθεί 48ωρη απεργία την Τετάρτη 19 και Πέμπτη 20 Μαρτίου.

Ετικέτες: