Ενημέρωση για την έναρξη εργασιών στο Δημοτικό Σχολείο Άνω Σύρου

Παρεμβατικές... πινελιές

Η δρομολόγηση των έργων για την αποκατάσταση του δημοτικού σχολείου του οικισμού της Άνω Σύρου ανακοινώθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου που έλαβε χώρα στην Άνω Σύρο.

Ειδικότερα, το Σώμα ενημερώθηκε για την αποστολή του φακέλου από την διεύθυνση τεχνικής υπηρεσίας στην ενδιάμεση διαχειριστική αρχή της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου που αφορά στην προέγκριση δημοπράτησης του έργου κατασκευής αίθουσας πολλαπλών χρήσεων και στις εξελίξεις για την αντικατάσταση κουφωμάτων στο δημοτικό σχολείο του οικισμούς της Άνω Σύρου.

Εντός του 2015 η ολοκλήρωση του έργου

Την έγκριση της διαχειριστικής αρχής της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου αναμένει η αρμόδια υπηρεσία του δήμου προκειμένου να πυροδοτήσει την έναρξη των εργασιών για την κατασκευή της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων του δημοτικού σχολείου της Άνω Σύρου, ένα έργο το οποίο έχει ενταχθεί σε πρόγραμμα του ΕΣΠΑ και όπως υπολογίζεται, ο προϋπολογισμός του ανέρχεται στις 400.000 ευρώ. Όπως όλα δείχνουν η έγκριση από την αρμόδια υπηρεσία είναι θέμα ημερών καθώς η μόνη εκκρεμότητα για την δρομολόγησή της είναι η κατάθεση κάποιων συμπληρωματικών στοιχείων από την τεχνική υπηρεσία, με τον αντιδήμαρχο της υπηρεσίας Σταύρο Γουσγουνέλη να υποστηρίζει ότι το έργο θα ξεκινήσει κατά πάσα πιθανότητα το καλοκαίρι του 2015.

Η αντικατάσταση των παλαιών κουφωμάτων με νέα ενεργειακά τα οποία θα διαθέτουν διπλά τζάμια αποτέλεσε το δεύτερο κομμάτι ενημέρωσης. Το κόστος του εν λόγω έργου το οποίο είναι ενταγμένο στον προϋπολογισμό του δήμου και θα καλυφθεί με ιδίους πόρους, θα φτάσει τις 46.500 ευρώ. Αναλυτικότερα, όπως ενημέρωσε ο κ. Γουσγουνέλης μετά την έγκριση του έργου και του ύψους της δαπάνης από την οικονομική επιτροπή του δήμου, η τεχνική υπηρεσία θα προχωρήσει στη δημοπράτηση του, το οποίο κατά πάσα πιθανότητα θα γίνει εντός του επόμενου μήνα, ενώ αναφορικά με τις εργασίες υπολογίζεται ότι θα πραγματοποιηθούν με την νέα χρονιά.

"Σημαντικά έργα για την αναβάθμιση του σχολείου"

Ευχαριστημένος για τις εξελίξεις που αφορούν στο δημοτικό σχολείο της Άνω Σύρου εμφανίστηκε ο διευθυντής του σχολείου κ. Προβελέγγιος, ο όποιος μεταξύ άλλων δήλωσε ότι «τόσο η αντικατάσταση κουφωμάτων όσο και η κατασκευή της αίθουσας είναι πολύ σημαντικά έργα τα οποία επιδιώκονται από την εκπαιδευτική κοινότητα, από τους γονείς και κατοίκους της Άνω Σύρου πολλά χρόνια καθώς θα βοηθήσουν στην καλύτερη και ποιοτικότερη λειτουργία του. Δεδομένου ότι το σχολείο μέχρι τώρα δε διέθετε αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, η απόφαση για την κατασκευή της αξιολογείται για τον ίδιο άκρως θετική καθώς θα εξυπηρετήσει στις ανάγκες του σχολείου. «Το έργο που αφορά στην κατασκευή της αίθουσας, αν και ξεκίνησε ήδη από τον πρώην δήμο της Άνω Σύρου στη πορεία, αντιμετώπισε δυσκολίες και προβλήματα τόσο στο κομμάτι του σχεδιασμού όσο και στο κομμάτι των προϋποθέσεων που απαιτούνταν λόγω του χαρακτηρισμού του ως παραδοσιακού οικισμού, οπότε η εξέλιξη αυτή είναι θετική» υπογραμμίζει ο κ. Προβελέγγιος ο οποίος ευελπιστεί να μην υπάρξουν περαιτέρω κωλυσιεργίες για μέχρι την ολοκλήρωσή του.

"Έργα με στόχο την αναβάθμιση της περιοχής"

Για ένα έργο το οποίο θα συμβάλλει πέρα από την αποκατάσταση του σχολείου και στην αναβάθμιση του οικισμού, που αποτελεί μια σημαντική περιοχή του νησιού μίλησε με την σειρά του ο κ. Γουσγουνέλης, αναφέροντας ότι ήδη «έχουν δρομολογηθεί και άλλα έργα στο πλαίσιο των προσπαθειών ανάπτυξης του νησιού». Τέλος τόνισε ότι «θα πραγματοποιηθούν παρεμβάσεις σε όσες υποδομές κριθεί αναγκαίο προκειμένου να μην μείνει αναξιοποίητο ένα τέτοιο διαμάντι όπως ο οικισμός της Άνω Σύρου».

Προ των πυλών φαίνεται να βρίσκονται και άλλα έργα που αφορούν στην περιοχή της Άνω Σύρου όπως είναι η παιδική χαρά στο Επάνω Τέρμα, για την οποία λήφθηκε απόφαση από το δημοτικό συμβούλιο σε προηγούμενη συνεδρίαση για την ιεράρχηση και τις ενέργειες που θα πραγματοποιηθούν. Συγκεκριμένα, το δημοτικό συμβούλιο απεφάνθη την ιεράρχηση και τις ενέργειες για την κατασκευή της παιδικής χαράς,αφού πρώτα ολοκληρωθούν οι πρώτες μελέτες που είναι ενταγμένες στο τεχνικό πρόγραμμα . Μεταξύ άλλων, σε φάση ολοκλήρωσης είναι το έργο που αφορά στο δρόμο του Χριστού, το οποίο θα βοηθήσει στην αποσυμφόρηση της κυκλοφορίας και εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί εντός των δύο επόμενων μηνών. Τέλος ο κ. Γουσγουνέλης δεσμεύτηκε ότι η υπηρεσία θα προχωρήσει στην υλοποίηση όποιων μικροέργων και μικροπαρεμβάσεων χρειαστεί με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών, σε έναν οικισμό που υφίσταται σημαντικά προβλήματα, ειδικά τους χειμερινούς μήνες.