Εγκαταστάθηκαν οι κόκκινοι κάδοι ανακύκλωσης ρούχων στη Σύρο

  • Παρασκευή, 29 Νοεμβρίου, 2019 - 12:56

Εγκαταστάθηκαν σήμερα, Παρασκευή, κατά τις πρωινές ώρες οι κόκκινοι κάδοι ανακύκλωσης ρούχων, με πρωτοβουλία του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Σύρου και τη συνεργασία των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Σύρου - Ερμούπολης.

Εκ των δύο κάδων, ο πρώτος, έπειτα από γνωμοδότηση της Δημοτικής Κοινότητας Ερμούπολης, τοποθετήθηκε στο δημοτικό πάρκινγκ πλησίον του σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης, ενώ ο δεύτερος, με αντίστοιχη γνωμοδότηση της Τοπικής Κοινότητας Φοίνικα, έμπροσθεν του Ιατρείου στο κέντρο του χωριού.

Οι δημότες, μπορούν από σήμερα κιόλας, να χρησιμοποιούν τους κόκκινους κάδους, τοποθετώντας ρούχα και παπούτσια που δε χρησιμοποιούν πια.

Πως μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τους κόκκινους κάδους ανακύκλωσης

Βήμα 1

Τοποθετήστε τα καθαρά σας ρούχα, παπούτσια ή άλλα υφασμάτινα προϊόντα σε μια καθαρή τσάντα.

Βήμα 2

Βεβαιωθείτε ότι η χειρολαβή είναι τραβηγμένη μέχρι κάτω και τοποθετήστε την τσάντα σας στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο

Βήμα 3

Σπρώξτε το χερούλι προς τα πάνω και βεβαιωθείτε ότι η τσάντα βρίσκεται μέσα στον κάδο.

Τι συμβαίνει αφού τα ρούχα συλλεχθούν από τον κάδο:

  • Μετά από μικρή διαλογή, τα καλύτερα ρούχα προσφέρονται δωρεάν σε κοινωνικά ευπαθείς ομάδες στην Ελλάδα σε συνεργασία με τις κοινοτικές αρχές, τα κοινωνικά παντοπωλεία ή άλλους οργανισμούς.
  • Περαιτέρω ο ρουχισμός διατίθεται για την κάλυψη βασικών αναγκών σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης όπως οι φυσικές καταστροφές.
  • Το υπόλοιπο ποσοστό εξάγεται με σκοπό την επανάχρηση. Μέρος του υλικού, τα ακατάλληλα για επανάχρηση ρούχα, ανακυκλώνονται για δημιουργία ρούχων καθαρισμού, στουπιών, μονωτικού και άλλου υλικού.
Ετικέτες: