Εκδήλωση του Λυκείου Ελληνίδων Σύρου για τη γιορτή της μητέρας

"Μάνα, η μεγάλη σημασία μιας μικρής λέξης"

Μία όμορφη εκδήλωση για την παγκόσμια ημέρα της Μητέρας διοργάνωσε το Λύκειο Ελληνίδων Σύρου πριν από λίγες ώρες στο θέατρο "Απόλλων".

 

Κεντρική ομιλήτρια της βραδιάς ήταν η εκπαιδευτικός Μαρία Ίρση η οποία ανέπτυξε το θέμα "Μάνα, η μεγάλη σημασία μίας μικρής λέξης" αφού πρώτα χαιρέτησε τους παρευρισκομένους η πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων Σύρου, Χριστίνα Δενδρινού Λιγοψυχάκη.

Η κ. Ίρση μέσα από την αναλυτική της τοποθέτηση μίλησε με λόγια καρδιάς για τη Μάνα και για την πολύτιμη παρουσία στη ζωή των παιδιών της προκαλώντας συγκίνηση σε όσους έδωσαν το "παρών". "Η μητέρα είναι το πιο σημαντικό πρόσωπο στη ζωή ενός παιδιού, μοναδική και αναντικατάστατη" τόνισε μεταξύ άλλων. Στη συνέχεια παρουσιάστηκε ένα σύντομο μουσικό πρόγραμμα από εξαιρετικούς Συριανούς καλλιτέχνες.

Αξίζει να υπογραμμισθεί πως, κάθε χρόνο τέτοια ημέρα, το Λύκειο Ελληνίδων τιμά μία μάνα στο πρόσωπο της οποίας αναγνωρίζει τον καθημερινό αγώνα και το μόχθο που καταβάλλει η ίδια για την ανατροφή των παιδιών της μέσα σε μία εποχή ιδιαίτερα δύσκολη. Αυτή τη φορά με την αρωγή και της Εκκλησίας τίμησαν μία μητέρα που ζει στη Σύρο και μεγαλώνει οκτώ παιδιά.