Λήξη 2ου Διεθνούς Αρχαιολογικού Εργαστηρίου στην Πάρο

Επένδυση στον πολιτισμό

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν στη Νάουσα από 24 έως 26 Μαΐου οι εργασίες του 2ου Διεθνούς Αρχαιολογικού Εργαστηρίου «Η μετάβαση από τους μεσαβυζαντινούς στους υστεροβυζαντινούς χρόνους 12ος – 13ος αι.», μέρος της τριλογίας των ερευνητικών συναντήσεων  «Μεταμορφώσεις του Βυζαντίου».

Κύριος διοργανωτής ήταν το Τμήμα Ιστορίας & Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου σε συνεργασία με την Κ.Δ.Ε.Π.Α.Π.

Συμμετείχαν 20 διακεκριμένοι ομιλητές ακαδημαϊκοί βυζαντινολόγοι από διάφορες χώρες με συντονιστή τον συμπατριώτη μας λέκτορα κ. Βιώνη Αθανάσιο.

Χαιρετισμό απεύθυνε ο Δήμαρχος Πάρου κ. Χρήστος Βλαχογιάννης και ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου καθηγητής Κωνσταντίνος Χριστοφορίδης, ενώ τις εργασίες παρακολούθησαν πολλοί παριανοί καθώς επίσης Έλληνες και ξένοι αρχαιολόγοι.

Με την λήξη του Εργαστηρίου πραγματοποιήθηκε εκδρομή των ομιλητών στο νησί μας και ξενάγησή τους σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους και ιστορικούς οικισμούς.

Ο Δήμος Πάρου συνεχίζει την πολιτιστική του πολιτική επενδύοντας στον πλούσιο πολιτισμό μας, στο δημιουργικό πνεύμα και στην ψυχή μας, εκτιμώντας ότι η επένδυση στον πολιτισμό είναι εξίσου σημαντική αν όχι σημαντικότερη από αυτή που έχει μονοδιάστατο οικονομικό χαρακτήρα.