Έκθεση ζωγραφικής Σπύρου Πουλημένου στη Σύρο

"Από το συμβατικό στο ψηφιακό"

Εγκαίνια έκθεσης 29 Ιουνίου 2013 στην Πινακοθήκη Κυκλάδων

Η ατομική έκθεση ζωγραφικής του Σπύρου Πουλημένου με τίτλο “Από το συμβατικό στο ψηφιακό” θα φιλοξενηθεί στην Πινακοθήκη Κυκλάδων στην Ερμούπολη, από 29 Ιουνίου έως 24 Ιουλίου 2013.

Έχοντας λάβει μέρος σε περισσότερες από 50 ομαδικές εκθέσεις και έχοντας πραγματοποιήσει 19 ατομικές, ο κ. Πουλημένος χρησιμοποιεί τη ζωγραφική τέχνη ως ένα σύστημα γλωσσικής επικοινωνίας, με βασικό πυρήνα τη μορφή και το χρώμα. Μέσω της εννοιολογικής επεξεργασίας και της αφαιρετικής έκφρασης, εξερευνά σε βάθος καταστάσεις της ύπαρξης. Τα έργα του αποτυπώνουν πλήρως τον πηγαίο δυναμισμό, τη δημιουργική φαντασία, την ύπαρξη πλήθους εκφραστικών στοιχείων και ζωγραφικών νοημάτων.

Σαν προέκταση των εικαστικών του αναζητήσεων, μπορεί κανείς να επισημάνει την ενασχόλησή του την τελευταία τουλάχιστον εικοσαετία με την ψηφιακή ζωγραφική (digital painting). Εμφορούμενος με το γνήσιο χάρισμα της γενεσιουργού δύναμης της τέχνης, ο καλλιτέχνης ανταποκρίνεται πλήρως και ανεπιφύλακτα στη μεταφυσική υπόσταση της δημιουργίας.

Ο καλλιτέχνης συνεχίζει μέχρι σήμερα την βιωματική, διδακτική performance διαρκείας που άρχισε το 1977 με θέμα “Διά βίου μάθηση”, πράγμα που αντανακλάται και στο έργο του, με την διαρκή αναζήτηση της φόρμας, του τρόπου έκφρασης και της συνεχούς διεύρυνσης των τεχνοτροπιών του.

Την έκθεση επιμελείται ο κριτικός τέχνης Γιάννης Κ. Παπαφίγκος, ενώ τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 29 Ιουνίου και ώρα 21:00.