Rest[art]3 του Κωνσταντίνου Καταγά στην Αίθουσα Τέχνης Γιάννη & Ελένης Βάτη

Η δύναμη της τέχνης επανεκ-κινεί τα νήματα

Μαθήματα θάρρους και δύναμης, που πολλές φορές σκεπάζεται από το σκοτάδι του μυαλού και της ψυχής, αδυνατώντας να βρει διέξοδο και να σηματοδοτήσει την αρχή ενός νέου ταξιδιού άλλοτε με φουρτούνες κι άλλοτε με μπουνάτσες, παραδίδει ο Κωνσταντίνος Καταγάς μέσα από την έκθεση του rest[art]3.

Η τρίτη συνέχεια του καλλιτεχνικού, παρεμβατικού και αιρετικού πρότζεκτ του κ. Καταγά παρουσιάζεται στην Αίθουσα Τέχνης «Γιάννη & Ελένης Βάτη» στην Ερμούπολη.

Μήνυμα της έκθεσης, στην οποία περιλαμβάνεται η ενότητα «Human Deathgrips Worldwide» είναι ότι, κάθε νους μπορεί ν’ αποτελέσει το σκάφος για πολύ καλύτερα ταξίδια, παρά τις φουρτούνες που θα συναντήσει στη διαδρομή.

Οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν μία επιλογή σχεδίων που δημιουργήθηκαν κατά την περίοδο 2011 – 2016 και τη σύνθεση «δευτερεύων πνιγμός» με σχέδια του ιδίου, φωτογραφίες από το photohunter DimitristheAthens, αστραπές του Ζοζέφ Βακόνδιου, φωτογραφία ενός έργου λάδι σε καμβά του Νίκου Βαβάτση και 5 σκίτσα του Bansky. 

Μέσα από το πρότζεκτ restart, ο κ. Καταγάς προσδοκά να το βιώσει, να το πιστέψει και να το δείξει σε όλους τους συντρόφους στην αναπηρία οι οποίοι σκέφτηκαν έστω και για μια στιγμή να τα παρατήσουν.

Η έκθεση λειτουργεί καθημερινά (10:30  -14:00 και 20:00 – 22:30) και θα διαρκέσει έως τις 8 Ιουνίου.