Η Ένωση Συνταξιούχων Ναυτικών Σύρου έκοψε την πίτα της

Με αισιοδοξία και στόχους

Με ευχές που έχουν την αλμύρα της θάλασσας και τη γλύκα των αναμνήσεων καλωσόρισαν τον καινούργιο χρόνο τα μέλη της Ένωσης Συνταξιούχων Ναυτικών Σύρου χθες στις επτά το απόγευμα στην αίθουσα ball room του ξενοδοχείου “Ερμής” στην Ερμούπολη.

Στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα έδωσαν το “παρών” εκτός από τα μέλη της Ένωσης, οι οικογένειές τους καθώς επίσης εκπρόσωποι των δύο Εκκλησιών, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου του Λιμενικού Σώματος, του Λιμεναρχείου Σύρου αλλά και της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου, Γιώργος Μηλιός αφού υποδέχθηκε τους προσκεκλημένους κάλεσε τη χορωδία της ενορίας του “Αγίου Νικολάου” να διανθίσει με τα πιο γλυκά ακούσματα την εκδήλωση, πραγματοποιώντας προηγουμένως τον απολογισμό του παρελθόντος έτους.

Στόχος η δημιουργία Κέντρου Ναυτικής Εκπαίδευσης

Ο κ. Μηλιός αφού απηύθυνε τις θερμότερες ευχές του, μίλησε για τα πεπραγμένα του Συλλόγου ενώ άσκησε κριτική στις αποφάσεις της κυβέρνησης που ταλανίζουν τον κλάδο και τους εν ενεργεία ναυτικούς πραγματοποιώντας αναφορά και στις δύσκολες συνθήκες υπό τις οποίες οι ναυτεργάτες καλούνται να αντεπεξέλθουν καθημερινά. Ο ίδιος μίλησε για τους συνταξιούχους ναυτικούς που είναι εγγεγραμμένοι στην Ένωση, ενημερώνοντας παράλληλα τους παρευρισκομένους για την αναντιστοιχία που παρατηρείται όσον αφορά στην προσφορά των ανθρώπων που υπηρέτησαν με σεβασμό και καθήκον τη θάλασσα κάνοντας γνωστή τη χώρα στα πέρατα του κόσμου, αναφορικά με τον “μποναμά” των περικοπών που εισπράττουν από την Πολιτεία στις μηνιαίες αποδοχές τους.

Εν κατακλείδι, ο πρόεδρος γνωστοποίησε την επιθυμία των μελών της Ένωσης να δημιουργηθεί ένα Κέντρο Ναυτικής Παράδοσης στη Σύρο, στόχος για τον οποίο όπως υπογράμμισε, θεωρείται δεδομένη η αρωγή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις του Περιφερειάρχη, Γιάννη Μαχαιρίδη.

Αφού ολοκληρώθηκε η ομιλία ακολούθησε η κοπή της πίτας και οι ευχές από τους Ανδρέα Γιαλόγλου, Παναγιώτη Καραμήτσα, Νικόλαο Σκευοφύλακα, Νικόλαο Πολέμη και Γιώργο Βελισσαρίου.