Ημερίδα για την Αιολική Ενέργεια στην Τήνο

  • Τετάρτη, 11 Ιουνίου, 2014 - 06:10

Οι εργασίες θα ανοίξουν με την ομιλία της Προέδρου του Επιμελητηρίου Περιβάλλοντος και Βιωσιμότητος και Συμβούλου Επικρατείας, Μαρίας Καραμανώφ “Αιολική ενέργεια: Οι σύγχρονοι ασκοί του Αιόλου;”.

Στη συνέχεια, ο Ομ. Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών, Γεώργιος Στουρνάρας θα αναπτύξει το θέμα “Αιολικά πάρκα και φυσικό περιβάλλον Τήνου”. Για τις “καταστροφικές επιπτώσεις των αιολικών στο Εθνικό σύστημα ηλεκτροδότησης” θα μιλήσει η πολιτικός επιστήμονας και οικονομολόγος Φλώρα Παπαδέδε, η οποία εργάζεται 23 χρόνια στη ΔΕΗ και είναι γενική γραμματέας του συλλόγου επιστημονικού προσωπικού των εργαζομένων.

Στη συνέχεια, τη σκυτάλη θα πάρει ο Περιβαλλοντολόγος και εκπρόσωπος του Δικτύου Οικολογικών Οργανώσεων Αιγαίου, Αλέξανδρος Μαβής, με το θέμα “Αιολική ενέργεια, μια υπερεκτιμημένη μορφή συμπληρωματικής ενέργειας”. Τις “ΑΠΕ και τη βιώσιμη ανάπτυξη” θα αναλύσει ο Αθανάσιος Θεοδωράκης, Πολιτικός αναλυτής και πρώην αναπλ. Γεν. Διευθυντής Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ο κύκλος των ομιλιών ολοκληρώνεται με τον δικηγόρο Γεώργιο Ναπ. Ξανθούλη και το θέμα: “Η φέρουσα ικανότητα εγκατάστασης Α/Γ στα νησιά: Η σύγκρουση "νόμιμου - θεμιτού" στην περίπτωση της Σκύρου”.

Ετικέτες: