Τεράστια επιτυχία γνώρισε ο 7ος διαγωνισμός ψαρέματος που διοργάνωσε ο Ερασιτεχνικός Αλιευτικός όμιλος Βάρης “Η Φάμπρικα”

Ρεκόρ συμμετοχής

Με τεράστια επιτυχία παρά τις κακές καιρικές συνθήκες πραγματοποιήθηκε ο 7ος διαγωνισμός ψαρέματος από τον Ερασιτεχνικό Αλιευτικό Όμιλο Βάρης “Η Φάμπρικα”, στον όρμο της Φάμπρικας. 144 παιδιά δήλωσαν και πήραν μέρος στο διαγωνισμό και ο αριθμός αυτός ήταν ρεκόρ συμμετοχής, όπως μας δήλωσε και ο πρόεδρος του Ομίλου κ. Στεφάνου. Χρόνο με τον χρόνο ο διαγωνισμός αυτός αναγνωρίζεται από όλους, αφού η προηγούμενη πολυπληθέστερη εκδήλωση ήταν η περσινή με 84 συμμετοχές.

Από την πλευρά τους τα παιδιά ξεδίπλωσαν με τον καλύτερο τρόπο το ταλέντο τους, αφού “έβαλαν τα γυαλιά” στους μεγαλύτερους και έδειξαν πως το ψάρεμα μελλοντικά μπορεί να γίνει ένα από τα αγαπημένα τους χόμπι.

Τις πρώτες του εμπειρίες με το ψάρεμα είχε και ο Δημήτρης Γ. Μακρυωνίτης, ο οποίος μετά το τέλος του διαγωνισμού παρέλαβε το βραβείο, του πιο μικρού σε ηλικία ψαρά, καθώς είναι μόλις δεκατεσσάρων μηνών.

Ο πρόεδρος του Ερασιτεχνικού αλιευτικού ομίλου "Η Φάμπρικα", Ραφαήλ Στεφάνου μίλησε στην WEB CAMERA της "Κοινής Γνώμης" για τον 7ο διαγωνισμό ψαρέματος για παιδιά από 3 έως 15 ετών".

"Ήταν ο έβδομος διαγωνισμός ψαρέματος και είχαμε ρεκόρ συμμετοχών, αφού δήλωσαν και πήραν μέρος στο διαγωνισμό 144 παιδιά. Αυτό δεν έχει ξανά γίνει, καθώς τις προηγούμενες χρονιές οι συμμετοχές είχαν φτάσει έως 84 παιδιά. Ευχαριστούμε όλους που ήρθαν εδώ στη Φάμπρικα, αν και δεν ήταν και οι ιδανικότερες συνθήκες, παρόλα αυτά όλοι προσπάθησαν να έχουν το καλύτερο αποτέλεσμα. Είναι η 7η χρονιά που ο αλιευτικός σύλλογος της Φάμπρικας διοργανώνει αυτόν τον διαγωνισμό για μικρά παιδιά, είναι κάτι καλό καθώς τους δείχνει ένα χόμπι όπως είναι το ψάρεμα και τα βοηθά να ξεφύγουν από διάφορα άλλα κακός κείμενα. Δεν έχουμε κάνει ακόμη κάποιο σεμινάριο που να τους εξηγεί αυτή τη δραστηριότητα, το έχουμε μέσα στο πρόγραμμά μας και κάποια στιγμή θα γίνει. Βέβαια τώρα που είδαμε ότι είχαμε κι αυτή τη συμμετοχή, που είναι τόσο μεγάλη θα το βάλουμε στο πρόγραμμά μας. Κατά τη διάρκεια των απονομών έγινε μία μικρή ενημέρωση για το πως ψαρεύουν και το τι πρέπει να προσέχουν. Κατά τη διάρκεια του ψαρέματος δεν πρέπει να πετάμε σκουπίδια και να προσέχουμε πολύ".

"Είναι μία αξιόλογη προσπάθεια"

Στον όρμο της Φάμπρικας βρέθηκε και ο Λιμενάρχης Σύρου Νίκος Σκευοφύλακας.

"Θέλω να δώσω τα συγχαρητήριά μου στο διοικητικό συμβούλιο του Αλιευτικού Ομίλου "Η Φάμπρικα". Πραγματικά είναι μία αξιόλογη προσπάθεια η οποία κάθε χρόνο έχω την τύχη να την παρακολουθώ και βλέπω πως χρόνο με τον χρόνο έχει όλο και μεγαλύτερη συμμετοχή. Τα παιδιά χαίρονται, έρχονται κοντά στην φύση και μακάρι να υπάρξουν κι άλλες αξιόλογες προτάσεις από τους υπόλοιπους αλιευτικούς συλλόγους του νησιού".