Συναυλία Ανδρέα Χανιώτη - Κωνσταντίνας Ανδρεάκου στην Πάρο

"Από τον ήχο στη σιωπή - Τρεις αιώνες μουσική"

Τον βιολονίστα Ανδρέα Χανιώτη, παριανής καταγωγής και την πιανίστα Κωνσταντίνα Ανδρεάκου, μόνιμο κάτοικο Πάρου, θα παρουσιάσει η Κ.Δ.Ε.Π.Α.Π. σε μία μοναδική συναυλία στις 14 Ιουλίου 2013 με τίτλο «Από τον ήχο στη σιωπή – Τρεις αιώνες μουσική».

Η συνεργασία του νέου ντουέτου, μουσικής δωματίου έχει ως αποτέλεσμα την πραγματοποίηση συναυλιών με έργα που είναι ελκυστικά στο ευρύ κοινό και που ταυτόχρονα αποτελούν αξιόλογα μνημεία της κλασσικής μουσικής δημιουργίας.

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στον αύλιο χώρο του Μουσείου Γλυτπικής "Νικόλαος Περαντινός" στην Μάρπησσα, όπου οι καλλιτέχνες θα ερμηνεύσουν, τη σονάτα αρ. 4 σε Μι ελάσσονα K 304, του Mozart, τη σονατίνα Op. Του Schubert, τη σονατίνα Ορ. 100 του Dvorak καιτο Fratres του Arvo Part σε πρώτη πανελλήνια εκτέλεση.

Ενδιαφέρον στοιχείο του προγράμματός, είναι η κάλυψη της πιο αντιπροσωπευτικής μουσικής περιόδου του Δυτικοευρωπαϊκού πολιτισμού. Ξεκινώντας από τον κλασικισμό, μεταπηδά στον ρομαντισμό και τις εθνικές σχολές, για να καταλήξει στη σύγχρονη μουσική δημιουργία. Αυτό, σε συνδυασμό με το εύληπτο ύφος των έργων, καθιστά την ακρόαση ενδιαφέρουσα κι ευχάριστη.

Ετικέτες: