"Nέοι καλλιτέχνες, νέα συγκροτήματα"

Η νέα γενιά της ελληνικής μουσικής ενώνει τις δυνάμεις της απόψε στη Σύρο, φιλοδοξώντας να παρασύρει τους θεατές σε ένα μοναδικό καλλιτεχνικό ταξίδι με τέσσερα σταυροδρόμια, που αν και διαφορετικά μεταξύ τους, οδηγούν σε έναν κοινό προορισμό, τη διασκέδαση. Τέσσερα νέα ελληνικά σχήματα στην καρδιά του Αυγούστου δημιουργούν ένα μεγάλο πάρτι στον χώρο του πρώην Λατομείου Καραβέλα.

Η Joanna Drigo και ο Βαγγέλης Μαρκαντώνης ανοίγουν το Φεστιβάλ και αφηγούνται μικρές μουσικές ιστορίες για το καλοκαίρι σε ήχους φολκ με έντονα ηλεκτρικά και ρετρό στοιχεία.

Η Βικτωρία Ταγκούλη με την κρυστάλλινη φωνή της, τη θεατρικότητα και το ταμπεραμέντο της, σε ένα πρόγραμμα σκέτο “BE JOUE” συστήνει στο κοινό τραγούδια από τις τη δισκογραφία της. Παρέα στη σκηνή μαζί της, στο πιάνο ο συνθέτης Χρίστος Θεοδώρου και στην κιθάρα ο Κώστας Νικολόπουλος.

Οι Minor Project μετά από ενάμιση χρόνο κυκλοφορίας του πρώτου τους δίσκου "In Colors" και πολλές επιτυχημένες εμφανίσεις, συνεχίζουν την ανοδική τους πορεία γεμάτοι χρώματα και αρώματα με χατζιδακικές καταβολές, και παρουσιάζουν τα τραγούδια τους και άλλα αγαπημένων καλλιτεχνών, πατώντας γερά στην πιο σύγχρονη εκδοχή της ποπ ευαισθησίας.

Τέλος, η Νέα Τάξη Πραγμάτων, το μακροβιότερο rap συγκρότημα της Ελληνικής επαρχίας, αφού κατάγονται από την πρωτεύουσα των Κυκλάδων, κλείνει το φεστιβάλ με το δυναμικό αλλά και μελωδικό Hip-Hop της μπάντας και απρόβλεπτες διασκευές με στοιχεία αυτοσχεδιασμού και επιρροές από funk, blues και rock που φτάνουν μέχρι και τον Συριανό Βαμβακάρη.

Τέλος, μία έκπληξη περιμένει όσους βρεθούν απόψε στο πρώην Λατομείο Καραβέλα, καθώς θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν από τους καλλιτέχνες διασκευασμένα τραγούδια του μεγάλου Συριανού ρεμπέτη. Μάρκου Βαμβακάρη.

Αναλυτικό ρεπορτάζ από τη συναυλία και δηλώσεις των καλλιτεχνών σε επόμενο φύλλο της “Κοινής Γνώμης”.