Αθλητικές εκδηλώσεις στο πλαίσιο συμμετοχής του Δήμου Μυκόνου στον ευρωπαϊκό θεσμό για την προαγωγή του αθλητισμού

Η Μύκονος συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού

  • Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου, 2021 - 06:12

Από 27 Σεπτεμβρίου ξεκινά η πραγματοποίηση εκδηλώσεων στο πλαίσιο της συμμετοχής του Δήμου Μυκόνου στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού.

Κάθε χρόνο μία εβδομάδα του Σεπτέμβρη είναι αφιερωμένη στα σπορ και την άθληση στις 28 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η πρωτοβουλία ανήκει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή κι έχει ως στόχο την αύξηση της συμμετοχής όλων των πολιτών στη φυσική δραστηριότητα και τον αθλητισμό σε όλα τα επίπεδα, έτσι ώστε να υιοθετήσουν έναν ενεργό και υγιή τρόπο ζωής.

Με αφορμή την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού το Τμήμα Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νέας Γενιάς του Δήμου Μυκόνου, σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς του νησιού που αντιλαμβάνονται την σπουδαιότητα και τον σκοπό μιας τέτοιας προσπάθειας και στηρίζουν την πρωτοβουλία του Δήμου να συμμετέχει για πρώτη φορά σε αυτήν, προετοιμάζει μία σειρά αθλητικών εκδηλώσεων που θα λάβουν χώρα στο δημοτικό στάδιο Κόρφου και στο γήπεδο μπάσκετ του Γυμνασίου, ενώ προγραμματίζεται και μία μίνι ποδηλατοδρομία.

Όλες οι εκδηλώσεις θα είναι απογευματινές και θα πραγματοποιηθούν την τελευταία εβδομάδα του Σεπτέμβρη μέχρι αρχές Οκτώβρη, ήτοι από τις 27 Σεπτεμβρίου μέχρι και την 1 Οκτωβρίου.

Όσον αφορά στις εκδηλώσεις που αναμένεται να πραγματοποιηθούν, ενδεικτικά αναφέρονται: Μίνι camp ποδοσφαίρου για αγόρια και κορίτσια, ανοιχτό μάθημα μπάσκετ, γνωριμία με τα αθλήματα του στίβου, το ζίου ζίτσου οι τεχνικές και τα οφέλη του, ανοιχτό μάθημα ρυθμικής και Τάε κβο ντο, σε συνεργασία πάντα με τους συλλόγους που δραστηριοποιούνται στο νησί.

Στο πλαίσιο της Εβδομάδας Αθλητισμού προγραμματίζεται όπως προαναφέρθηκε και μίνι ποδηλατοδρομία για παιδιά και ενήλικες με αφετηρία από το νέο λιμάνι η οποία θα καταλήξει μπροστά στο δημαρχείο.

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού αποσκοπεί στην προώθηση της συμμετοχής στον αθλητισμό, στη φυσική δραστηριότητα και στην αύξηση της ευαισθητοποίησης σχετικά με τα οφέλη αυτής της συμμετοχής. Υλοποιήθηκε για πρώτη φορά το 2015.

Φέτος, κατά την 7η χρονιά της διοργάνωσης, ο Δήμος Μυκόνου θα συμμετέχει σε αυτήν για πρώτη φορά με γνώμονα την προαγωγή του αθλητισμού και της σωματικής άσκησης σε μια προσπάθεια ανατροπής της ανησυχητικής τάσης για μειωμένη ενασχόληση των ευρωπαίων πολιτών με την φυσική δραστηριότητα. Μάλιστα, σύμφωνα με το Ευρωβαρόμετρο το 2014 για τον αθλητισμό σχεδόν το 60% των Ευρωπαίων πολιτών δεν αθλούνται ή αθλούνται ελάχιστα.

Ετικέτες: