Άρχισαν οι δηλώσεις συμμετοχής για τις δράσεις που αναμένεται να πραγματοποιηθούν στο νησί

Πανέτοιμη να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα η Νάξος

Η μέρα που η φλόγα των Ολυμπιακών Αγώνων θα ανάψει στην Αρχαία Ολυμπία για να ξεκινήσει το παγκόσμιο ταξίδι της, δεν αργεί και η Σαντορίνη, η Νάξος και η Πάρος θα είναι μέσα στη λίστα των νησιών που θα την υποδεχτούν ξανά 20 χρόνια μετά τους αγώνες της Αθήνας. Η τελετή αφής της Φλόγας θα πραγματοποιηθεί στις 16 Απριλίου 2024 στην Αρχαία Ολυμπία. Η Ιερή Φλόγα, ακολουθώντας μία μεγαλοπρεπή Λαμπαδηδρομία 11 ημερών επί ελληνικού εδάφους, θα διέλθει από 41 Δήμους, καταλήγοντας στις 26 Απριλίου στο Παναθηναϊκό Στάδιο, εκεί όπου αναβίωσαν οι σύγχρονοι Αγώνες.

Η φλόγα στη Νάξο

Για πρώτη φορά μετά το 2004, την Παρασκευή 19 Απριλίου 2024, η Νάξος θα υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα συμμετέχοντας στη Λαμπαδηδρομία που οργανώνει η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Πριν αλλά και κατά την άφιξή της, θα πραγματοποιηθούν από τον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων εκδηλώσεις για την υποδοχή της Φλόγας. Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμος προσκαλεί παιδιά από 8 έως 15 ετών, προκειμένου να πλαισιώσουν τις δράσεις που θα οργανωθούν. Η πρώτη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 10 Μαρτίου, στις 11:00, στο Δημοτικό Θέατρο «Ι. Καμπανέλλης».

Δ. Λιανός: "Θεωρούμε πολύ σπουδαίο, που η Ολυμπιακή Φλόγα θα φωτίσει τη Νάξο"

Ο δήμαρχος Νάξου, Δημήτρης Λιανός, μίλησε στην "Κοινή Γνώμη" για την υπερηφάνεια που αισθάνεται και την ανυπομονησία του να περάσει η φλόγα από το νησί του. Μεταξύ άλλων ανέφερε, πως, "η έλευση της φλόγας στο νησί μας είναι πάρα πολύ σημαντική, καθώς μετά από 20 χρόνια και τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, θα υποδεχτούμε ξανά την ολυμπιακή φλόγα, στο δρόμο για το Παρίσι. Θεωρούμε πολύ σπουδαίο, που η φλόγα θα φωτίσει τις Κυκλάδες και τη Νάξο, η οποία είναι κοιτίδα του κυκλαδικού πολιτισμού. Ο κόσμος του νησιού θεωρεί μεγάλη τιμή την παρουσία της φλόγας στο νησί μας και ήδη έχει ξεκινήσει τις αιτήσεις για να μπορέσει να συμμετέχει στη γιορτή και στα δρώμενα που θα ετοιμάσουμε για εκείνη τη μέρα".

Όσο για τις προσπάθειες που κατέβαλλε ο Δήμος για να συμπεριληφθεί η Νάξος στο καλεντάρι των περιοχών, ανέφερε, ότι, "είχαμε υποβάλλει αίτημα και στην Ολυμπιακή Επιτροπή και στο Υπουργείο Αθλητισμού. Μάλιστα το είχαμε υποβάλλει και το αιτηθήκαμε πρόωρα, πριν καν ανακοινωθούν. Το είχαμε στρατηγικά σκεφτεί, καθώς είχε περάσει το 2004 και ήθελα κι εγώ προσωπικά να περάσει ξανά. Το είχα θέσει σαν προσωπικό στόχο."