Την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η...

Ποδηλασία αγάπης

Τρεις ποδηλάτες από την Κύπρο οι Ανδρέας Ονησιφόρου, Γιώργος Δημητρίου και Αντρέας Σκουτέλλας ξεκίνησαν, υπό την αιγίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας, στις αρχές Σεπτεμβρίου ένα ποδηλατικό ταξίδι από την Κομοτηνή με ενδιάμεσους σταθμούς σε περισσότερες από 27 πόλεις της Ελλάδας. Το ταξίδι των 3.848 χιλιομέτρων θα ολοκληρωθεί στην Κύπρο στις 11 Οκτωβρίου και έχει ως σκοπό τη συλλογή τροφίμων που θα διατεθούν στα κοινωνικά παντοπωλεία και φορείς της Ελλάδας και της Κύπρου.

Η Σύρος θα φιλοξενήσει αυτή την Ποδηλασία Αγάπης την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου. Οι τρεις ποδηλάτες με τη συνοδεία των ποδηλατών της Σύρου θα κάνουν το γύρο του νησιού ξεκινώντας από την Πλατεία Μιαούλη στις 16:30 συλλέγοντας τρόφιμα για τις ανάγκες του σκοπού τους.

Η διαδρομή που θα ακολουθήσουν είναι η ακόλουθη: Πλατεία Μιαούλη- Αγ. Ανάργυροι- Φανερωμένη- Χρούσσα- Φανερωμένη- Πάγος- Γαλησσάς- Φοίνικας- Ποσειδωνία- Μέγας Γυαλός- Βάρη- Μάννα- Πλατεία Μιαούλη

Όσοι επιθυμείτε να υποστηρίξετε τη δράση αυτή μπορείτε να παραδώσετε τρόφιμα μακράς διάρκειας (ζυμαρικά, όσπρια, ρύζι, γάλα εβαπορέ κτλ) καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας στα παρακάτω σημεία αλλά και κατά τη διάρκεια της Ποδηλασίας Αγάπης στους ίδιους τους ποδηλάτες. Από το σύνολο της ποσότητας των τροφίμων το 1/3 θα παραληφθεί από τους Κύπριους Ποδηλάτες και θα διατεθεί σε κοινωνικά παντοπωλεία της Κύπρου και τα 2/3 θα διατεθούν άμεσα σε κοινωνικούς φορείς της Σύρου.

Οι φίλοι ποδηλάτες που επιθυμούν να συνοδεύσουν τη Ποδηλασία Αγάπης μπορούν να βρίσκονται στις 16:30 στην Πλατεία Μιαούλη ή να συνοδεύσουν την Ποδηλασία από οποιοδήποτε σημείο της Σύρου. Επίσης ορίζεται ως σημείο συνάντησης των ποδηλατών και των μικρών φίλων του ποδηλάτου που επιθυμούν να συνοδέψουν το κλείσιμο της ποδηλασίας, η είσοδος του λιμανιού (απέναντι από την Πυροσβεστική) με ώρα συνάντησης στις 18:30.

“Η Σύρος έχει κοινωνική ευαισθησία”

Χθες το μεσημέρι στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης δόθηκε συνέντευξη τύπου για την Ποδηλασία Αγάπης. Στο πάνελ ήταν οι: Γιάννης Κεράνης πρόεδρο ΟΠΑΣ, εκπρόσωποι των ποδηλάτων Σύρου, από τους προσκόπους και τον Σύλλογο της Ποσειδωνίας. Ο κ. Κεράνης άνοιξε τη συνέντευξη τύπου λέγοντας τα εξής: “Είναι μεγάλη τιμή για τη Σύρο που επιλέχθηκε καθώς οι τρεις φίλοι ποδηλάτες θα περάσουν μόνο από τρία νησιά του Αιγαίου , κι αυτά είναι, η Σύρος, η Ρόδος και η Κρήτη. Στη συνέχεια οι ποδηλάτες θα ταξιδεύσουν για την Λεμεσό. Όλα ξεκίνησαν πριν από δύο μήνες όταν με έγγραφο που μας έστειλαν οι Κύπριοι ποδηλάτες μας ενημέρωναν ότι θα περάσουν κι από τη Σύρο. Έτσι, εμείς από την πλευρά μας ζητήσαμε τη βοήθεια των πολιτιστικών Συλλόγων του νησιού και προς τιμήν τους όλοι ανταποκρίθηκαν θετικά. Η η ποδηλασία αγάπης είναι υπό την εποπτεία του προέδρου της Κύπρου κ. Αναστασιάδη. Επίσης στο πλευρό των τριών φίλων είναι η τηλεόραση και το ραδιόφωνο του Αντένα, η Ελληνική Λέσχη Αυτοκινήτου “ΕΛΠΑ” κι άλλοι πολλοί χορηγοί”. Στη συνέχεια ο κ. Κεράνης ανέλυσε τον τρόπο με τον οποίο θα γίνει η συλλογή των τροφίμων, “Κάθε απόγευμα όποιος επιθυμεί να συνεισφέρει μπορεί να πάει τα τρόφιμα είτε στα γραφεία των συλλόγων, είτε στους προσκόπους”. “Η Σύρος πιστεύω ότι έχει κοινωνική ευαισθησία και πρέπει να το αποδείξουν για ακόμη μία φορά. Τα τρόφιμα αυτά θα τα διαθέσουμε στα “κοινωνικά παντοπωλεία” και το ένα τρίτο των τροφίμων θα πάνε στην Κύπρο” Αυτά είπε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΟΠΑΣ.

Τέλος, τον λόγο πήραν και οι υπόλοιποι που ήταν στο πάνελ και δήλωσαν τη συμμετοχής τους στην εκδήλωση και πως θα κάνουν ότι πρέπει ώστε να έχει την ανάλογη επιτυχία. Επίσης, ευχήθηκαν από την πλευρά του ο κόσμος να ανταποκριθεί στο κάλεσμα τόσο τον Κυπρίων ποδηλατών, αλλά και όλων των φορέων που εθελοντικά συμμετέχουν. Όπως είπαν χαρακτηριστικά “ένα πακέτο μακαρόνια ο καθένας να προσφέρει, τότε θα υπάρξει ένας σημαντικός αριθμός τροφίμων να δοθεί σε όλους όσους έχουν ανάγκη”.