Σε ανοδική πορεία ο Κλασσικός αθλητισμός στις Κυκλάδες

Στο Ριο Μαγιόρ ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ

  • Παρασκευή, 31 Μαρτίου, 2017 - 06:23
  • /   Eνημέρωση: 31 Μαρ. 2017 - 17:00
  • /   Συντάκτης: Σταύρος Μαυράκης

Στον πρώτο του διεθνή αγώνα μετά τους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο θα συμμετάσχει ο βαδιστής του Α.Ο. Μυκόνου Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ.

Ο Παπαμιχαήλ θα αγωνιστεί το διεθνές μίτινγκ του Ρίο Μαγιόρ στην Πορτογαλία μαζί με 32 βαδιστές υψηλού επιπέδου. Στόχος του να ελέγξει την αγωνιστική του κατάσταση ενόψει του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου το οποίο θα διεξαχθεί στις 21 Μάιου στην Τσεχία, καθώς την τρέχουσα χρονιά ο αθλητής της Μυκόνου έχει αλλάξει αρκετά πράγματα στην προπόνηση του και ουσιαστικά έχει γίνει και επίσημα ο προπονητής του εαυτού του.

Το Σάββατο του Λαζάρου, δηλαδή μόλις μια εβδομάδα μετά ο Αλέξανδρος θα αγωνιστεί στο πανελλήνιο πρωτάθλημα το οποίο θα διεξαχθεί μαζί με το βαλκανικό στην πόλη της Φλώρινας.

 

Διασυλλογικό πρωτάθλημα στίβου στη Μήλο

 

Μετά από 10 χρόνια απουσίας η Μήλος αναλαμβάνει και πάλι διοργανώσεις στίβου.

Παρά το ότι το εκπληκτικό στάδιο της Μήλου δεν διαθέτει ταρτάν ο Δήμαρχος κ. Γεράσιμος Δαμουλάκης και τα δύο σωματεία στίβου του νησιού, ο Παμμηλιακός και ο Ιέραξ ζήτησαν από την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κυκλάδων και ανέλαβαν τη διοργάνωση του διασυλλογικού πρωταθλήματος συνθέτων των Παμπαίδων - Παγκορασίδων Α΄(ηλικίας 14-15 ετών) που θα διεξαχθεί το Σάββατο στις 8 Απριλίου, σε δύο κύκλους, πρωί και απόγευμα.

Ήδη ο Δήμος με την αρωγή και τις οδηγίες των  σωματείων εκτελεί εργασίες βελτίωσης του αγωνιστικού χώρου ώστε να ελαχιστοποιήσει κατά το δυνατόν τα μειονεκτήματα και τις ελλείψεις του σταδίου

Το πρόγραμμα θα εμπλουτιστεί με ατομικά αγωνίσματα και των άλλων κατηγοριών, Παίδων και Κορασίδων, Παμπαίδων και Παγκορασίδων Α΄, Β΄και μίνι.

Στόχος των συνδιοργανωτών είναι μια άκρως επιτυχημένη διοργάνωση αγωνιστικά και οργανωτικά ώστε η Μήλος να επανεγγραφή στον χάρτη των αθλητικών διοργανώσεων με θετικό πρόσημο.

Αναμένεται στους αγώνες να παρευρεθούν προσκεκλημένοι πρωταθλητές, δημοσιογράφοι και εκπρόσωποι του ΣΕΓΑΣ και η εκδήλωση να πάρει πανηγυρικό χαρακτήρα.

Ήδη  ο Δήμος και οι τοπικοί σύλλογοι προγραμματίζουν  τους επόμενους αγώνες με τη συμμετοχή των γειτονικών νησιών ώστε το στάδιο να αποτελέσει πόλο έλξης κατ' αρχάς των αθλουμένων των Δυτικών Κυκλάδων.

Ο προγραμματισμός της κατασκευής του ελαστικού τάπητα στο στάδιο το προσεχές διάστημα θα φέρει στο νησί και μεγάλες διοργανώσεις στίβου, άλλωστε μετά τους Αιγαιοπελαγίτικους αγώνες στίβου της Μυκόνου το 2017, το 2021 που θα είναι πάλι η σειρά των Κυκλάδων η Μήλος θα θέσει υποψηφιότητα με το ανακαινισμένο της στάδιο.

 

 

1ος ο Θανάσης Παγουνάδης στο Ταΰγετος challenge

 

 O πρώτος αθλητής του Α.Ο. Μυκόνου που άφησε το ταρτάν για να πάρει μέρος στους αγώνες βουνού, είναι και πρώτος στην Ελλάδα:

Ο 29χρονος Θανάσης Παγουνάδης ο οποίος από φέτος αγωνίζεται με τα χρώματα του Α.Ο. Μυκόνου πήρε μέρος στον αγώνα Ταΰγετος challenge, μια δοκιμασία που διαρκεί δύο μέρες και διεξάγεται στους πρόποδες του Ταϋγετου - στη μαγευτική Καρδαμύλη της Μεσσηνίας. Στον αγώνα απόστασης 20 χιλιομέτρων κέρδισε εύκολα, με 1 ώρα 37 λεπτά και 12 δεύτερα και σημείωσε νέο ρεκόρ διαδρομής καταρρίπτοντας το προηγούμενο κατά δέκα δευτερόλεπτα.

Ο Παγουνάδης κυνηγά κάθε είδους αγώνα που έχει μεγάλο βαθμό δυσκολίας. Αγωνίστηκε στον Παλαμήδιο δρόμο, μια δοκιμασία ανάβασης των 999 σκαλιών από το κέντρο του Ναυπλίου στην κορυφή του Παλαμιδίου,  στη Λειβαδιά σε αγώνα βουνού 23,5 χιλιομέτρων,  στην ορεινή διαδρομή της Πάρνηθας και σε πολλούς άλλους αγώνες.

Οι αγώνες βουνού αναπτύσσονται ραγδαία τα τελευταία χρόνια και στη χώρα μας και προσελκύουν πλήθος δρομέων που προτιμούν αγώνες σε δασικά μονοπάτια και σε χωμάτινες διαδρομές

Ο Θανάσης δεν εγκαταλείπει (εντελώς) και τον στίβο, και κατά πάσα πιθανότητα θα αγωνιστεί στο διασυλλογικό πρωτάθλημα Αντρών Γυναικών στα τέλη Απριλίου, στα 1.500 και στα 5.000 μέτρα.

 

 

1ος ο Καλλίας - 2ος ο Μίνο στο Run Greece της Λάρισας

 

Τις δύο πρώτες θέσεις  στα 10.000 μέτρα μοιράστηκαν ο Χρήστος Καλλίας και ο Γιώργος Μίνο στο Run Greece της Λάρισας το οποίο διεξήχθη την Κυριακή και στο οποίο πήραν μέρος 499 δρομείς.

Ο Καλλιάς επιβεβαίωσε  την εξαιρετική φόρμα στην οποία βρίσκεται και νίκησε με  επίδοση 31.09 (ατομικό ρεκόρ) τρέχοντας με σταθερό ρυθμό καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα (είναι χαρακτηριστικό ότι πέρασε τα 5 χιλιόμετρα σε 15.25).

Ο Μίνο ακολούθησε στη δεύτερη θέση με επίδοση 32.10 (επίσης ατομικό ρεκόρ) και άφησε τον επόμενο δρομέα πίσω του πάνω από ένα λεπτό.

Στο Run Greece δεν αγωνίστηκε τελικά η  τρίτη εκπρόσωπος του συλλόγου μας Ελευθερία Πετρουλάκη η οποία θα διεκδικούσε άνετα την πρώτη θέση στο αντίστοιχο αγώνισμα των γυναικών.