Ημέρα δημιουργίας, ενδυνάμωσης και ενθουσιασμού για την ομάδα των εθελοντών

Προέχει η… ασφάλεια

  • Κυριακή, 23 Απριλίου, 2017 - 18:55
  • /   Eνημέρωση: 24 Απρ. 2017 - 19:00
  • /   Συντάκτης: Σταύρος Μαυράκης

Καινοτομώντας για μια ακόμη φορά το TRIMORE Syros Triathlon, έδωσε ένα διαφορετικό στίγμα για τον θεσμό του Εθελοντή.

 

Η προσήλωση της διοργάνωσης και η δυνατή συνεργασία της με τη σχολή Ναυαγοσωστικής Lifeguard Hellas και πέραν του αγωνιστικού στίβου, έφεραν την ομάδα των εθελοντών (πράσινα μπλουζάκια) μπροστά σε μια μεγάλη έκπληξη, στο Θέατρο Απόλλων στην Ερμούπολη της Σύρου.

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε ένα εκπαιδευτικό διαδραστικό και βιωματικό workshop, το οποίο έθεσε ως επίκεντρο την επίτευξη της βέλτιστης εμπειρίας για κάθε συμμετέχοντα, κάθε συνοδό ή επισκέπτη της Σύρου τις ημέρες της διοργάνωσης, αποτέλεσε όμως επίσης ένα πεδίο προσωπικής βελτίωσης, ανάτασης και ενδυνάμωσης για όλη την ομάδα των εθελοντών γενικότερα.

Η επικοινωνία, οι τεχνικές και οι δεξιότητες εκείνης, η προσήλωση στην προσφορά λύσης, η διαχείριση του άγχους καθώς και δύσκολων περιστατικών - κρίσεων, αποτέλεσαν την πρώτη ενότητα της ολοήμερης συνάντησης, στην οποία αναδείχθηκε ο σύγχρονος ρόλος στο πρόσωπο του εθελοντή: ως αρωγός, εμπνευστής και ηγέτης του ενθουσιασμού σε κάθε πλευρά!  

 Εμβαθύνοντας στο δεύτερο σκέλος, σε πρακτικά θέματα αντιμετώπισης δυνητικών περιστατικών και παροχής πρώτων βοηθειών, δόθηκε η ευκαιρία μέσω της σχολής Ναυαγοσωστικής Lifeguard Hellas και των: Σπύρου Μητριτσάκη - Μάνια Μπίκοφ, να γκρεμιστούν μύθοι, να παρουσιαστεί το πραγματικό πρόσωπο περιστατικών που είναι δυνατόν να αντιμετωπιστούν και να παρασχεθούν απτές πρακτικές διαχείρισης αυτών.

Με τον τρόπο αυτό, η διοργάνωση για μια ακόμη φορά θέτει την ασφάλεια ως πρώτιστο μέλημά της και κάνει ακόμη ένα βήμα εμπρός.