Θετική η παρουσία του "Syros Moto Club" στον πρώτο αγώνα πρωταθλήματος motocross

Δυναμική παρουσία

  • Παρασκευή, 8 Σεπτεμβρίου, 2017 - 06:12
  • /   Eνημέρωση: 8 Σεπ. 2017 - 17:00
  • /   Συντάκτης: Σταύρος Μαυράκης

Το Πρωτάθλημα Motocross Νοτίου Ελλάδος 2017 ξεκίνησε στην πίστα του Πλατάνου στην Αρχαία Ολυμπία. Η πίστα με το δύσκολο τερέν της ήταν απαιτητική, αλλά και ταυτόχρονα έτσι σχεδιασμένη ώστε να προσφέρει πλούσιο θέαμα στους θεατές και λάτρεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Στον αγώνες πήραν μέρος τα μεγαλύτερα ονόματα της Ελλάδας, αλλά και από τον Σύλλογο της Σύρου. Οι αθλητές από την πρωτεύουσα των Κυκλάδων, αλλά και τη Μύκονο πήραν μέρος στις κατηγορίες ΜΧ65, ΜΧ1 και ΟΡΕΝ. 
Στην ΜΧ65 έτρεξε ο πιο μικρός αθλητής του Συλλόγου της Σύρου ο Δημήτρης Γανώτης, από την Μύκονο. Στο πρώτο σκέλος του αγώνα ο Γανώτης κατέκτησε την πρώτη θέση και στο δεύτερο, μετά από μία μεγάλη μάχη που έδωσε, είχε μια μικρή πτώση με αποτέλεσμα να τερματίσει δεύτερος στο τελικό αποτέλεσμα.

Στην κατηγορία ΜΧ1 συμμετείχε ο Δημήτρης Λυγνός και κατάφερε να τερματίσει και στα 2 σκέλη 10ος όπως και στο τελικό αποτέλεσμα. Στην OPEN πολύ δυνατός και φέτος εμφανίστηκε ο Σταύρος Ροσσολάτος, ο οποίος μετά από πολύ καλά αποτελέσματα, είχε μία 5η και μια 3η θέση. ο Ροσσολάτος τελικά κατάφερε να έρθει τρίτος στην γενική κατάταξη. Ο Ερρίκος Βουτσίνος είχε θετική παρουσία στη διάρκεια των αγώνων και ανέβηκε στην 18η θέση της τελικής κατάταξης. Ο Βουτσίνος στην στο πρώτο σκέλος ήρθε 20ος, ενώ στο δεύτερο 16ος. Ο Ηλίας Μανδηλαράς δεν κατάφερε να αγωνιστή στους αγώνες λόγω ίωσης.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Μοτοσικλετιστών Δημήτρης Λυγνός μίλησε στην "Κοινή Γνώμη" για τη συμμετοχή των αθλητών του Συλλόγου στο Πρωτάθλημα Motocross Νοτίου Ελλάδας.  

"Ο σύλλογος μας για μια ακόμη φορά ακούστηκε στα μεγάφωνα του Πανελληνίου πρωτάθλημα motocross Νοτίου Ελλάδος. Μια ιδιαίτερη πίστα για τα δεδομένα του νησιού μας. Δώσαμε ένα δυνατό παρόν με 5 συμμετοχές, στον πρώτο αγώνα της Αρχαίας Ολυμπίας. Στους επόμενους αγώνες το παρόν θα δώσουν περισσότεροι αθλητές από τον Σύλλογό μας και πιστεύω πως θα έχουμε ακόμη καλύτερα αποτελέσματα. Δυστυχώς αντιμετωπίζουμε το ίδιο πρόβλημα όπως όλα αυτά τα χρόνια. Δεν έχουμε τον δικό μας χώρο ώστε να μπορούμε να προπονούμαστε και να προετοιμαζόμαστε καλύτερα. Όσο κι αν προσπαθούμε, στερούμε σε σχέση με τους συναθλητές μας από άλλες περιοχές της Ελλάδας.  Η επόμενή μας συμμετοχή είναι προγραμματισμένη για τις 24 Σεπτεμβρίου στους αγώνες του Αιγίου. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσους μας βοηθού, αλλά περισσότερο στην Blue Star για την έκπτωση στα εισιτήρια στην μεταφορά μας από την Σύρο προς τον Πειραιά. Αν η Blue Star δεν μας παρείχε τις εκπτώσεις αυτές, τότε θα πράγματα θα ήταν ακόμη πιο δύσκολα για εμάς, καθώς αθλητές μας δεν θα μπορούσαν να μας ακολουθήσουν ή να λάβουν μέρος σε αγώνες.