Ο Τάκης Παπουτσάς πρόεδρος των Δρομέων Σύρου μιλά για τις Αθλητικές δράσεις του 2018

Η Σύρος ετοιμάζεται να… τρέξει

Οι αθλητικές εκδηλώσεις των δρομέων Σύρου θα ανοίξουν και τη φετινή χρονιά από την… Βάρη. Σε λίγες ημέρες από σήμερα (11 Μαρτίου) μικροί και μεγάλοι θα βρεθούν στο πρώτο τους καθιερωμένο ραντεβού και όλοι μαζί θα τρέξουν στις διάφορες διαδρομές που θα επιλέξουν. Το «Vari Run» γίνεται θεσμός, αφού οι μικροί δημιουργεί του Νηπιαγωγείου ετοιμάζονται να μας εκπλήξουν με τις δημιουργίες τους. Από εκεί και πέρα οι δρομείς έχουν στο πρόγραμμά τους αθλητικέ δραστηριότητες οι οποίες θα τις δούμε για πρώτη φορά. Εκτός από την μεγάλη τους εκδήλωση το “Syros Run” με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένουμε και το “Syros Aquathlon 2018» το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 14,15 και 16 Σεπτεμβρίου σε συνεργασία με τον Ναυτικό Όμιλο Σύρου.

Στις 30 Σεπτεμβρίου θα διεξαχθεί το «Dellagrazia run», βάζοντας παράλληλα και ένα νέο δρομικό αθλητικό γεγονός  τη… «Φραγκοσυριανή διαδρομή».

Ο αγώνας αυτός θα έχει μία διαδρομή περίπου 16 χιλιομέτρων και οι αθλητές θα διανύσουν  τις περιοχές που αναφέρονται στο γνωστό τραγούδι του Συριανού μουσικοσυνθέτη του ρεμπέτικου τραγουδιού Μάρκου Βαμβακάρη. Με εκκίνηση την Ντελαγκράτσια  και τερματισμό τον Φοίνικα, με ενδιάμεσα χωριά Γαλησσά και Παρακοπή.

 

Για τις νέες αθλητικές δραστηριότητες του Συλλόγου δρομέων ο Τάκης Παπουτσάς πρόεδρος των δρομέων είπε: «Μία νέα αθλητική σεζόν ξεκινά και όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια προσπαθούμε να δίνουμε παντού και πάντοτε τον καλύτερο μας εαυτό. Η χρονιά θα είναι και πάλι γεμάτη από δρομικούς αγώνες και όχι μόνο. Θέλουμε να δώσουμε στον κόσμο της Σύρου, αλλά και των νησιών την ευκαιρία να βγει στους δρόμους, να αθληθεί και να του γίνει πλέον συνείδηση και τρόπος ζωής. Κάθε χρόνος θέλουμε όλο και περισσότερους κοντά μας. Είναι κάτι που πιστεύω ότι το έχουν ανάγκη. Ο πρώτος μας αγώνας είναι προγραμματισμένος για τις 11 Μαρτίου στην παραλία της Βάρης με το «Vari Run». Μία διοργάνωση που είναι τελεί υπό την Αιγίδα του Τοπικού Πολιτιστικού Συλλόγου Βάρης «Η πανάχραντος», του Αλιευτικού Ομίλου «Η Φάμπρικα» και των επαγγελματιών της Παραλίας Βάρης. Συνδιοργανώνεται από τον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης, την Τοπική Κοινότητα το Νηπιαγωγείο Βάρης κι από εμάς του Δρομείς. Ο αγώνας περιλαμβάνει 3 και 6 χιλιόμετρα ενηλίκων και αγώνες για τους μικρούς αθλητές.

Αξίζει να σημειωθεί πως το αναμνηστικό μετάλλιο το έχουν επιμεληθεί οι μαθητές του Νηπιαγωγείου Βάρης.

Συνεχίζουμε στις 22 Απριλίου με το «Foinikas Run» και στις 26 Μαΐου με το Syros Run στην παραλία της Ερμούπολης.

Επιπλέον έχουμε  βάλει στο πρόγραμμά μας έναν νέο αγώνα αναβίωσης του Ανωμάλου δρόμου, σε συνεργασία με τους γυμναστές των δημοτικών σχολείων και θα αφορά αποκλειστικά αθλητές των σχολείων.

Μετά κι από τον Ανώμαλο δρόμο πάμε στον Σεπτέμβριο που είναι γεμάτος από αθλητικές εκδηλώσεις, όπως είναι αυτή της 1ης Σεπτεμβρίου με τον 4ο αγώνα “Syros City Trail». Ακολουθεί 14,15 και 16 Σεπτεμβρίου σε συνεργασία με τον Ναυτικό Όμιλο Σύρου η διοργάνωση του “Syros Aquathlon 2018». Μία διοργάνωση που τελεί υπό την Αιγίδα του Μοντέρνου Πεντάθλου, της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας, της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και του ΣΕΓΑΣ.

Στο τριήμερο αυτό θα υπάρχουν παράλληλες αθλητικές εκδηλώσεις που θα αφορούν κολυμβητικούς και δρομικούς αγώνες. Αξίζει να σημειωθεί εδώ πως όλη η δράση θα είναι στην περιοχή του Φοίνικα και της Ποσειδωνίας. Κλείνουμε τις δράσεις μας στις 30 Σεπτεμβρίου με το «Dellagrazia run”, βάζοντας παράλληλα και ένα νέο δρομικό αθλητικό γεγονός  τη… «Φραγκοσυριανή διαδρομή».

Ο αγώνας αυτός θα έχει μία διαδρομή περίπου 16 χιλιομέτρων και οι αθλητές θα διανύσουν  τις περιοχές που αναφέρονται στο γνωστό τραγούδι του Συριανού μουσικοσυνθέτη του ρεμπέτικου τραγουδιού Μάρκου Βαμβακάρη. Με εκκίνηση την Ντελαγκράτσια  και τερματισμό τον Φοίνικα, με ενδιάμεσα χωριά Γαλησσά και Παρακοπή. Ευελπιστούμε για την συμμετοχή των Συριανών μικρών και μεγάλων, καθώς νιώθουμε τεράστια ικανοποίηση όταν βλέπουμε τα χαμόγελα των παιδιών κατά τη διάρκεια των αγώνων».

 

 

 

Στις 11 Μαρτίου το “Vari Run

Ο Δήμος Σύρου-Ερμούπολης, η Τοπική Κοινότητα Βάρης, το Νηπιαγωγείο Βάρης Σύρου και ο Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος - Δρομείς Σύρου, συνδιοργανώνουν αγώνες δρόμου 3 χλμ, 6 χλμ ανδρών/γυναικών και παράλληλους αγώνες παιδιών 100μ. (για παιδιά προσχολικής αγωγής), 200μ.(για παιδιά Α' και Β' Δημοτικού), 400 μ. (για παιδιά Γ' και Δ' Δημοτικού), και 600 μ. (για παιδιά Ε' και ΣΤ' Δημοτικού) το μεσημέρι της Κυριακής 11 Μαρτίου, στην Βάρη Σύρου.

 

Η διοργάνωση είναι υπό την αιγίδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Βάρης η "Πανάχραντος", του Αλιευτικού Ομίλου Βάρης "η Φάμπρικα" και των Επαγγελματιών παραλίας Βάρης.

 

Οι αγώνες ανδρών/γυναικών θα διεξαχθούν σύμφωνα με τους παρακάτω όρους:

 

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: VariRun 2018

ΑΠΟΣΤΑΣΗ : 3 χλμ / 6 χλμ

ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: Βάρη Σύρου

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: Κυριακή, 11 Μαρτίου 2018

ΩΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ ΑΓΩΝΩΝ : 10:30

ΕΚΚΙΝΗΣΗ και ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ: Παραλία Βάρης Σύρου

ΔΙΑΔΡΟΜΗ : Οι αγώνες θα διεξαχθούν επί δημοσίας οδού μερικώς φυλασσόμενη με ρύθμιση της κυκλοφορίας οχημάτων και εθελοντές σε σημεία διασταυρώσεων

ΜΕΓΙΣΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΑΓΩΝΩΝ : 60 λεπτά

 

Παράλληλα με τους αγώνες ανδρών/γυναικών, θα διεξαχθούν και οι παρακάτω αγώνες δρόμου για παιδιά:

 

Αγώνας Δρόμου για παιδιά 100, 200, 400 και 600 μέτρων

ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: Βάρη Σύρου

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: Κυριακή, 11 Μαρτίου 2018

ΩΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ ΑΓΩΝΩΝ

 

100 μέτρα, για παιδιά προσχολικής : 12:00

200 μέτρα, για παιδιά Α' και Β' Δημοτικού : 11:50

400 μέτρα, για παιδιά Γ' και Δ' Δημοτικού : 11:40

600 μέτρα, για παιδιά Ε' και ΣΤ' Δημοτικού : 11:30

ΕΚΚΙΝΗΣΗ και ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ: Παραλία Βάρης Σύρου

 

ΔΙΑΔΡΟΜΗ: Οι αγώνες θα διεξαχθούν επί δημοσίας οδού, η οποία είναι εξ΄ ολοκλήρου ασφαλτοστρωμένη και φυλασσόμενη. Κατά την διάρκεια των αγώνων θα διακοπεί πλήρως η διέλευση οχημάτων στην παραλία της Βάρης

 

Δικαίωμα συμμετοχής

Α) Οι αγώνες ανδρών/γυναικών είναι ανοιχτοί λαϊκοί αγώνες και επιτρέπεται η συμμετοχή αθλητών και αθλητριών από 18 ετών και άνω. Οι ανήλικοι, που επιθυμούν να λάβουν μέρος στους αγώνες ανδρών/γυναικών, θα πρέπει να προσκομίσουν βεβαίωση συγκατάθεσης του γονέα ή του κηδόμενα τους.

Β) Η συμμετοχή παιδιών στους αγώνες δρόμου για παιδιά 100, 200, 400 και 600 μέτρων είναι δυνατή εφόσον οι κηδεμόνες τους επιλέξουν ότι αποδέχονται τους όρους της προκήρυξης. Η επιλογή αποδοχής συμμετοχής βρίσκεται στο τέλος της φόρμας εγγραφής. Κάθε αθλητής/τρια έχει δικαίωμα συμμετοχής ΜΟΝΟ σε ένα αγώνισμα.

 

Εγγραφές

Εγγραφές γίνονται ηλεκτρονικά, με την συμπλήρωση της φόρμας εγγραφής στην ιστοσελίδα των δρομέων μέχρι την Παρασκευή 9 Μαρτίου 2018. Δυνατότητα μεμονωμένων εγγραφών θα υπάρχει και την ημέρα του αγώνα, μέχρι και μία (1) ώρα πριν από την εκκίνηση, στην γραμματεία των αγώνων, που θα βρίσκεται στην παραλία της Βάρης. Όριο εγγραφών για όλα τα αθλήματα συνολικά 300 αθλητές.