Αθλητές από διάφορες χώρες του πλανήτη θα λάβουν μέρος στο “Hellas Beetles FINA Artistic Swimming World Series, Syros 2018″

Ξεκινά το… υπερθέαμα

Tην Παρασκευή 15 Ιουνίου ξεκινά το διεθνές μίτινγκ “Hellas Beetles FINA Artistic Swimming World Series, Syros 2018″ και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 17 του μήνα στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων, με συνδιοργανωτές την Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας και τον ΑΝΟ Μεταμόρφωσης και με τη στήριξη του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης. Είναι το 9ο από τα 10 μίτινγκ της σειράς από τα οποία προκύπτει εδική βαθμολογία (Ranking) που δίνει και χρηματικά έπαθλα στους πέντε πρώτους σε κάθε αγώνισμα.

Η φετινή διοργάνωση συγκεντρώνει τεράστιο ενδιαφέρον, καθώς θα φιλοξενήσει αστέρες (αθλήτριες και αθλητές) παγκοσμίου βεληνεκούς και είναι σίγουρο πως θα καθιερωθεί ως θεσμός. Στο μίτινγκ θα μετάσχουν (σύμφωνα με τις δηλώσεις συμμετοχής) αθλήτριες από 14 χώρες, από δύο (2) σωματεία του εξωτερικού και εννέα (9) ελληνικούς συλλόγους.

Η ατυχία, όμως, χτύπησε λίγο πριν από το ξεκίνημα των αγώνων την Εθνική ομάδα της Ελλάδας που θα έχει μια πολύ σημαντική απουσία λόγω ασθένειας. Η Ευαγγελία Πλατανιώτη αναγκάστηκε να υποβληθεί την Τρίτη σε επέμβαση για αφαίρεση σκωληκοειδίτιδας, καθώς υπέφερε από έντονους πόνους. Η μετεγχειρητική της κατάσταση κρίνεται καλή και οι γιατροί είναι αισιόδοξοι ότι θα επιστρέψει σύντομα στην ενεργό δράση. Η Ελλάδα, όμως, στη Σύρο θα στερηθεί της παρουσίας της και έτσι η Εθνική, δεν θα εκπροσωπηθεί σε επίπεδο Γυναικών (Senior) στο Σόλο, αλλά ούτε και στο Ντουέτο (όπου ήταν προγραμματισμένο να αγωνιστεί με την παρτενέρ της Εβελίνα Παπάζογλου). Η Εθνική Γυναικών (που προετοιμάζεται για το Ευρωπαϊκό της Γλασκώβης) θα αγωνιστεί κανονικά στο Ομαδικό (Τεχνικό και Ελεύθερο), όπου θα μετάσχει και η Παπάζογλου, στο Κόμπο και στο Highlight, όπου θα μετάσχουν στη σύνθεση και κορίτσια της Νεανίδων. Μετέχει στους αγώνες και η Εθνική μας ομάδα Νεανίδων (Junior), που προετοιμάζεται για το Παγκόσμιο της κατηγορίας της, αλλά και για το Ευρωπαϊκό και θα έχει εκπροσώπηση σε Σόλο (Τεχνικό και Ελεύθερο με την Άννα Μαρία Ταξοπούλου), Ντουέτο (Τεχνικό και Ελεύθερο με Ταξοπούλου και Γεωργία Βασιλοπούλου) και στο Κόμπο.

Την αποστολή, που έχουν καλέσει οι ομοσπονδιακές προπονήτριες Μαρία Θηβαίου και Ναταλία Τσερνέτσκα για Γυναικών και Νεανίδων, στη Σύρο, συνθέτουν οι: Εβελίνα Παπάζογλου, Αθανασία Τσόλα, Ιφιγένεια Δίπλα, Σοφία Ευαγγελία Μαλκογεώργου, Σοφία Σαραντίδη, Βασιλική Κοφίδη, Άννα Μαρία Ταξοπούλου, Γεωργία Βασιλοπούλου, Μαρία Ελένη Αρμάου, Όλγα Κουργιαντάκη, Βιολέτα Ζουζούνη, Αναστασία Δοδοντσίδη, Ευδοκία Φάνου, Ειρήνη Γιαννούλου – Βαλμά, Νεφέλη Γκαγιάννη, Ηλιάνα Καμπούτζη, Δανάη Καριώρη, Αικατερίνη Μανάρα, Νικολέτα Παπαγεωργίου.

Από τις ξένες συμμετοχές ξεχωρίζει φυσικά το Μικτό Ντουέτο της Ρωσίας με τον Αλεξάντερ Μάλτσεφ (χρυσό μετάλλιο στο τελευταίο παγκόσμιο) και τη Μάγια Γκουρμπανμπέρντιεβα, ο θρυλικός Αμεριακανός Μπιλ Μέι, που θα αγωνιστεί στο Σόλο με τα χρώματα του σωματείου του Σάντα Κλάρα, το ιταλικό Μικτό Ντουέτο, χάλκινο στο Παγκόσμιο, με τον Τζόρτζιο Μινισίνι και την Μανίλα Φλαμίνι, αλλά και το ιαπωνικό (Ατσούσι Άμπε – Γιούμι Αντάτσι), η μεξικανική ομάδα, που είναι σταθερά ανταγωνιστική με τη δική μας στις μεγάλες διοργανώσεις (η Αλφέρεζ ήταν 8η στο Παγκόσμιο), τα γαλλικά Ντουέτα σε Γυναίκες και Νεάνιδες, η Τσεχίδα Ντούβκοβα και πολλοί άλλοι. Από πλευράς ελληνικών σωματείων ξεχωρίζει η συμμετοχή του πρωταθλητή όλων των κατηγοριών ΑΝΟ Μεταμόρφωσης, που θα μετάσχει, όμως, με μικρότερης ηλικίας αθλήτριες , καθώς οι περισσότερες βασικές του μετέχουν στην Εθνική ομάδα.

Αναλυτικά μετέχουν, από χώρες, η Ρωσία, η Ιαπωνία, η Ουκρανία, η Γαλλία, η Ισπανία, η Ιταλία, το Μεξικό, η Τσεχία, η Ουγγαρία, η Τουρκία, το Ουζμπεκιστάν, το Καζακστάν, η Σιγκαπούρη και φυσικά την Ελλάδα, τα ξένα σωματεία Σάντα Κλάρα και Σοι Λίμα Νίξεν και οι ελληνικοί σύλλογοι ΑΝΟ Μεταμόρφωσης, ΝΟΒΑ, ΝΟ Βουλιαγμένης, ΝΟ Χανίων, Ωρίων, Ηρακλής, Ροή, Αρίων Γλυφάδας, ΚΟΗ.

«Δίπλα στις μεγάλες διοργανώσεις»

Την Πέμπτη το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο των αγώνων, παρουσία της Μαρίας Θηβαίου, της προπονήτριας της Εθνικής ομάδας, αλλά και της εκπροσώπου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας. Η συνέντευξη Τύπου πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου.

 

Ο Δήμαρχος Δήμου Σύρου – Ερμούπολης Γιώργος Μαραγκός, στην αρχική του τοποθέτηση, καλωσόρισε στο νησί τις αποστολές και ευχήθηκε η διοργάνωση να πετύχει τον στόχο της, ώστε να συνεχίσει και τα επόμενα χρόνια να πραγματοποιείται στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων. «Πρόκειται για μία πολύ μεγάλη διοργάνωση, Διεθνούς βεληνεκούς η οποία ξεκίνησε πέρσι και η οποία διαπιστώνουμε όλοι πως φέτος μεγάλωσε ακόμη περισσότερο. Στη διοργάνωσή αυτή θα πάρουν μέρος ομάδες υψηλού επιπέδου από όλον τον κόσμο. Είναι μία διοργάνωση μέσα σ’ αυτές τις δύο χρονιές έχει καταφέρει να δώσει τα διαπιστευτήριά της και φέτος κατάφερε να συμπεριληφθεί στο Παγκόσμιο Καλεντάρι της FINA, ως μία από τις επίσημες και διαπιστευμένες διοργανώσεις συγχρονισμένης κολύμβησης σε όλον τον κόσμο. Θέλω αρχικά να ευχαριστήσω όλους όσους συνέδραμαν σ’ αυτήν την πολύ μεγάλη προσπάθεια ιδιαίτερους τους συνδριοργανωτές μας και ιδιαίτερα την Μαρία Θηβαίου και τον Ν.Ο. Μεταμόρφωσης. Επίσης θέλω να ευχαριστήσω και τον πρόεδρος της Ελληνικής Κολυμβητικής Ομοσπονδίας τον κ. Διαθεσόπουλο.  Για εμάς αυτή η εκδήλωση είναι μία πάρα πολύ σημαντική διοργάνωση, διότι το άθλημα τη συγχρονισμένης κολύμβησης είναι ένα άθλημα ιδιαιτέρως αγαπητό και το οποίο συνδυάζει πολλά πράγματα, όπως την χάρη, τον συγχρονισμό, απαιτεί αυτοσυγκέντρωση και σκληρή προσπάθεια. Όλα αυτά τα στοιχεία έχουν κάνει το άθλημα πολύ αγαπητό σε πάρα πολύ κόσμο. Τώρα, πιστεύω πως το τριήμερο αυτό ο κόσμος θα τιμήσει με την παρουσία του τη διοργάνωση, να επισπευτούν το κολυμβητήριο και να δουν τις προσπάθειες των αθλητριών από κοντά. Εμείς ως Δήμος για μία ακόμη χρονιά στηρίζουμε τις πολύ μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις και το «Hellas Beetles Cup» είναι μία απ’ αυτές, που ξεφεύγουν από τα όρια του νησιού αλλά και της χώρας μας. Άρα είναι μέσα σε αυτά που θέλουμε και σας διαβεβαιώνω πως και τα επόμενα χρόνια θα προσπαθήσουμε πάντα μέσα στο μέτρο των δυνατοτήτων μας, να είμαστε αρωγοί και υποστηρικτές σε τέτοιες πρωτοβουλίες».

 

«Τεράστια επιτυχία για την Ελλάδα η ένταξη της διοργάνωσης στο καλεντάρι της Π.Ο.»

 

Από την πλευρά της η Μαρία Θηβαίου για την πολύ σπουδαία διοργάνωση είπε: «Είναι μία πρωτοβουλία που ξεκίνησε από τον Ν.Ο. Μεταμόρφωσης με ένα μεγάλο όραμα και το οποίο αυτή την στιγμή υλοποιείται. Ξεκινήσαμε να κάνουμε ένα event το οποίο θα ήταν Διεθνούς βεληνεκούς, το αγκάλιασε η Ομοσπονδία κι από εκεί και πέρα η Παγκόσμια Ομοσπονδία το συμπεριέλαβε στο καλεντάρι της. Το γεγονός αυτό έχει δώσει μία άλλη ώθηση στη διοργάνωση, είναι πολύ μεγάλη επιτυχία της Ελλάδας κι αυτή τη στιγμή η εκδήλωση αυτή συγκεντρώνει πάνω της το Παγκόσμιο ενδιαφέρον. Θα πρέπει να σημειώσουμε στο σημείο αυτό και πρέπει να τονιστεί ιδιαίτερα πως οι ομάδες που έχουν και θα λάβουν μέρος στο “Hellas Beetls Cup” είναι σχεδόν από όλες τις Ηπείρους. Είναι πάρα πολύ σημαντικό και ιδιαίτερα για την Ελλάδα, που αυτά τα χρόνια ο αθλητισμός και η χώρα μας αντιμετωπίζει μία κρίση, να μπορούμε να υλοποιούμε τόσο μεγάλα οράματα. Η συνεργασία μας με το Δήμο ξεκίνησε δειλά πέρσι, αγκαλιάστηκε και ανεβάσαμε τον πήχη πάρα πολύ και η συνεργασία μας είναι πάρα πολύ καλή. Ελπίζουμε και ευχόμαστε πως αυτές οι εγκαταστάσεις του Δήμου θα έχουν την ανάλογη συνέχεια. Γιατί γνωρίζουμε ποια είναι η ροή των κολυμβητηρίων και ελπίζουμε να μην είναι η ίδια με της υπόλοιπης Ελλάδας, να μην κλείσει, ώστε να δώσει στα παιδιά την ευκαιρία να δουλέψουν στις προπονήσεις. Τώρα, όσον αφορά το δικό μας άθλημα, έχει πολύ μεγάλη ανάπτυξη τόσο ποσοτικά όσο και αγωνιστικά. Όλες οι κατηγορίες από τις πιο μικρές ως τις πιο μεγάλες, πλέον είναι σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις και έχουμε ξεκινήσει να φέρνουμε στη χώρα και διακρίσεις. Είναι πάρα πολύ σημαντικό, πολύ δύσκολο αν και ακούγεται όπως το παρουσιάζουμε η λογική πορεία. Στην συγκεκριμένη στιγμή δεν υπάρχει λογική εξέλιξη, γιατί ότι κατακτούμε έρχεται μετά από πολύ μεγάλο κόπο. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους έρθει από πολύ μακριά, όπως ο Μπιλ Μέιλ, ο οποίο αποτελεί ίνδαλμα και προσωπικά θα πω ένα μεγάλο μπράβο που έχει καταφέρει να κρατηθεί στην επιφάνεια και να δημιουργηθεί το μιξ ντουέτ».