Κλειστή παραμένει η πισίνα του κολυμβητηρίου μετά τα αποτελέσματα του δείγματος νερού που στάλθηκαν σε εταιρία στο Βόλο

Τα νέα αποτελέσματα θα δείξουν το πότε θα ανοίξει η… πισίνα

Η πισίνα του Κολυμβητηρίου του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης αν και οι αθλητικοί χώροι έχουν ανοίξει, παραμένει κλειστή. Αυτό γιατί το πρώτο δείγμα νερού που εστάλη σε εταιρία στον Βόλο, δεν ήταν σύμφωνα με τα κριτήρια που ισχύουν σήμερα. Θα πρέπει να σημειώσουμε εδώ ότι κατά την περίοδο της καραντίνας στο κολυμβητήριο έγιναν κάποια έργα συντήρησης, αλλά και καθαρισμού του νερού. Μετά τα έργα καθαρισμού, πραγματοποιήθηκε το πρώτο σοκ χλωρίωσης το οποίο δε έπιασε και στο νερό εξακολουθούσαν να υπάρχουν μικροοργανισμοί περισσότεροι του φυσιολογικού. Η εταιρία που προχώρησε στην πρώτη χημική εξέταση του νερού της πισίνας του κολυμβητηρίου ζήτησε και νέο δείγμα, καθώς το πρώτο δεν ήταν… καθαρό.  

Ο πρόεδρος της επιτροπής αθλητισμού του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης Γιάννης Βρούτσης αναφέρθηκε στο πρόβλημα με το νερό της πισίνας του κολυμβητήριου, αλλά και στην αποστολή νέου δείγματος στον… Βόλο.

«Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος στείλαμε δείγμα νερού από την πισίνα του κολυμβητηρίου για χημική εξέταση. Αρχικά θα πρέπει να τονίσω πως μετά τον καθαρισμό της πισίνας, γεμίσαμε με νερό από την πηγή, όπως συμβαίνει όλα αυτά τα χρόνια. Αν και προχωρήσαμε σε σοκ χλωρίωσης, το νερό εξακολουθούσε να είχε μικροοργανισμούς πάνω από το επιτρεπτό όριο. Το πρώτο δείγμα στάλθηκε σε μία εταιρία στον Βόλο, όμως τα αποτελέσματα δεν ήταν αυτά που περιμέναμε. Έτσι προχωρήσαμε σε νέο σοκ χλωρίωσης και στείλαμε νέο δείγμα στον Βόλο. Τώρα και με όλα αυτά που έχουν προηγηθεί πιστεύω ότι δεν θα έχουμε πρόβλημα. Δεν αλλάξαμε εμείς από την πλευρά μας τις διαδικασίες και τον τρόπο με το οποίο γέμιζε η πισίνα νερό. Μετά τα όσα έχουν συμβεί έχουν αλλάξει όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα για τα ποσοστά χλωρίωσης, αλλά και τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθηθούν. Με την αποστολή του πρώτου δείγματος ουσιαστικά είδαμε τα ποσοστά τα οποία έπρεπε να χρησιμοποιήσουμε», αυτά είπε αρχικά ο κ. Βρούτσης.

Στη συνέχεια ο πρόεδρος της επιτροπής αθλητισμού απάντησε στο ερώτημα αν υπήρξε κάποιο πρόβλημα στο χλώριο που χρησιμοποιήθηκε κατά τη διαδικασία του σοκ χλωρίωσης. Αυτό γιατί στο νερό εξακολουθούσαν να υπάρχου περισσότερο του επιτρεπτού μικροοργανισμοί .  «Όχι, δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα, βάλαμε το ίδιο ποσοστό το οποίο χρησιμοποιούνταν όλα αυτά τα χρόνια. Απλά δεν ξέρεις ποτέ το νερό που κατεβαίνει από τη πηγή τι μπορεί να περιέχει, αλλά και το ποσοστό των μικροοργανισμών που έχει. Στο νερό αυτό έγινε το πρώτο σοκ χλωρίωσης όπως γίνεται κάθε χρόνο, όμως λόγω ότι έχει αλλάξει το υγειονομικό πρωτόκολλο χρειάστηκε να στείλουμε ξανά νέο δείγμα στην εταιρία στον Βόλο. Ταυτόχρονα προχωρήσαμε σε ένα ακόμη σοκ χλωρίωσης. Τώρα περιμένουμε τα αποτελέσματα για να δούμε πως θα προχωρήσουμε από εδώ και πέρα».

Για το πότε θα ανοίξει η πισίνα του κολυμβητηρίου καθώς έχει καθυστερήσει η έναρξη της λειτουργίας της ο κ. Βρούτσης είπε: «Αυτό θα εξαρτηθεί από τις απατήσεις που θα έχουμε από την εξέταση του δευτέρου δείγματος που έχουμε στείλει στον Βόλο. Πιστεύω ότι θα έχουμε μέσα στη εβδομάδα τα αποτελέσματα. Από εκεί και πέρα αν όλα πάνε καλά και το νερό είναι σύμφωνα με το υγειονομικό πρωτόκολλο τότε η πισίνα θα ανοίξει άμεσα».