Ιστορικό μετάλλιο στην Ελλάδα από τον Γκιννή

  • Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου, 2023 - 21:50

Ο Αλέξανδρος-Ιωάννης Γκιννής έβαλε το όνομά του στην Ιστορία του ελληνικού αθλητισμού ως ο πρώτος Έλληνας σκιέρ που κατάκτησε μετάλλιο σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αλπικού Σκι.

Μετά το ασημένιο μετάλλιο στις 4 Φεβρουαρίου, στον αγώνα τεχνικής κατάβασης στο Σαμονί της Γαλλίας, ο 28χρονος Γκιννής ήταν και πάλι δεύτερος, αυτή τη φορά στον τελικό του Σλάλομ, στο Κουρσεβέλ της ίδιας χώρας.

Με δύο εντυπωσιακές καταβάσεις ο Έλληνας πρωταθλητής, που γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε (μετά τα 12 χρόνια του) σε Αυστρία και Ηνωμένες Πολιτείες, σημείωσε συνολικό χρόνο 1.39.70, που υπολείπονταν μόλις δύο δέκατα του δευτερολέπτου εκείνου του Νορβηγού νικητή, Χένρικ Κριστόφερσεν.

Ο Σκανδιναβός ολοκλήρωσε τον αγώνα σε 1:39.50, ενώ τρίτος ήταν ο Ιταλός Άλεξ Βίνατζερ σε 1:40.28. Να σημειωθεί πως ο Γκιννής ήταν μέλος της ομάδας των ΗΠΑ ως το 2018.

Τον Έλληνα πρωταθλητή συνεχάρη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με ανάρτηση στο Twitter.

«Ο Αλέξανδρος Γκιννής έγραψε ιστορία! Ο πρώτος Έλληνας που ανεβαίνει στο βάθρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Αλπικού Σκι, κατέκτησε το ασημένιο στην τεχνική κατάβαση, κέρδισε τον θαυμασμό όλων, και μας γέμισε υπερηφάνεια. Μπράβο Αλέξανδρε!», ανέφερε το tweet  του πρωθυπουργού.

 

πηγή: naftemporiki.gr