Η αθλήτρια του Πανναξιακού εξασφάλισε τη συμμετοχή της στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Κ23

Πρωταθλήτρια Ελλάδας στα 10.000 μέτρα η Μαρία Κάσσου

  • Τετάρτη, 26 Απριλίου, 2023 - 06:33
  • /   Eνημέρωση: 26 Απρ. 2023 - 17:00
  • /   Συντάκτης: Σταύρος Μαυράκης

Ο Πανναξιακός γνώρισε μία ακόμη μεγάλη επιτυχία στον κλασσικό αθλητισμό, καθώς η Μαρία Κάσσου κατάφερε να αναδειχθεί πρωταθλήτρια Ελλάδος στα 10.000 μέτρα. Οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν στο Αίγιο και διάνυσε την απόσταση σε χρόνο 33:53.72.

Η Ναξιώτισσα που συμμετείχε για δεύτερη φορά σε αγώνα 10.000 μέτρων έδειξε την σπουδαία της κλάση και πως μπορεί να διακριθεί και στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Κ23.

Η αθλήτρια του Σταύρου Καρρέ θέλησε από την αρχή του αγώνα να επιβάλει τον ρυθμό της, αφού από το ξεκίνημα μπήκε μπροστά και οδήγησε την κούρσα. Μάλιστα, αυτός ο ρυθμός της έδωσε την ευκαιρία να ξεφύγει από τις συναθλήτριές της και λίγες στροφές πριν το τέλος κατάφερε να κλείσει γύρο ακόμη και με το γκρουπ των τριών αθλητριών που διεκδικούσαν μία θέση στο βάθρο.
 

Η Ναξιώτισσα με την επίδοσή της αυτή έπιασε το όριο συμμετοχής στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Κ23, διοργάνωση στην οποία ακόμη δεν έχει αποφασίσει σε πιο αγώνα θα τρέξει κι αυτό γιατί η Κάσσου μπορεί να τρέξει και στα 5.000 μέτρα που είναι και το βασικό της αγώνισμα.

Τέλος, η Μαρία Κάσου έχει μεγάλο στόχο να σπάσει το Πανελλήνιο Ρεκόρ στην κατηγορία Κ23 και ταυτόχρονα να πάρει μία καλή θέση στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα.