Αθλητές του ΜΟΣΥΣ αγωνίσθηκαν στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα της Πτολεμαΐδας

Αθλητές από τον Μοτοσυκλετιστικό Σύλλογο Σύρου συμμετείχαν στον αγώνα του Πανελληνίου πρωταθλήματος Motocross, που πραγματοποιήθηκε στην Πτολεμαΐδα.

Οι αθλητές από την πρωτεύουσα των Κυκλάδων είχαν να αντιμετωπίσουν αρκετές δυσκολίες, με μεγαλύτερη την κατάσταση του χώρου που θα πραγματοποιούνταν ο αγώνας, καθώς οι άσχημες καιρικές συνθήκες που προηγήθηκαν μετέτρεψαν την πίστα σε… πισίνα.

Παρά τις δυσκολίες της και το πολύ νερό που έπεσε λίγο πριν τον αγώνα, οι αθλητές του συλλόγου κατάφεραν να πραγματοποιήσουν μία πολύ καλή εμφάνιση. Μάλιστα, ο Δημήτρης Γανωτής από τη Μύκονο στην κατηγορία των 125 ολοκλήρωσε τον αγώνα του τερματίζοντας στην 2η θέση (1ος Έλληνας) και ανέβηκε στο βάθρο. Θα πρέπει να σημειώσουμε εδώ στον αγώνα έλαβαν μέρος και αθλητές από την Βουλγαρία. Από εκεί και πέρα ο Ηλίας Μανδηλαράς, ο οποίος αγωνίσθηκε στην κατηγορία OPEN τερμάτισε στην 12η θέση, δείχνοντας πως βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση.

Η ανακοίνωση του ΜΟΣΥΣ 

Ρίχτηκαν στα βαθιά οι αθλητές του ΜΟΣΥΣ, στον πιο δύσκολο αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross, τα τελευταία χρόνια.

Ο 4ος αγώνας του Πρωταθλήματος Motocross έγινε κάτω από τις χειρότερες συνθήκες που μπορούν να υπάρξουν, στην Πτολεμαΐδα του νομού Κοζάνης. Η θεομηνία που έπληξε την περιοχή, με πολύ δυνατή βροχή και χαλάζι, μετάτρεψε την πίστα σε μία πισίνα και μετέπειτα σε βούρκο, καθώς ήταν αδύνατο να στεγνώσει το χώμα μετά από τις τεράστιες ποσότητες νερού που έπεσαν.

Τον Μοτοσυκλετιστικό Σύλλογο Σύρου εκπροσώπησε ο Ηλίας Μανδηλαράς στην κατηγορία OPEN και ο Δημήτρης Γανωτής από τη Μύκονο, στην κατηγορία 125. Όλοι οι συμμετέχοντες αντιμετώπισαν μεγάλη δυσκολία στη πολύ λάσπη καθώς κανείς από τους συμμετέχοντες δεν έχει ευκαιρία να προπονηθεί σε παρόμοιες συνθήκες, πόσο μάλλον οι αθλητές του ΜΟΣΥΣ οι οποίοι προπονούνται σε ξερό χώμα. Το Σάββατο μετά τις δοκιμές, οι αγώνες διακόπηκαν και την Κυριακή έγιναν όσοι αγώνες ήταν δυνατό να γίνουν και αυτοί με τεράστια προσπάθεια των αθλητών.

Ο Μανδηλαράς μετά τη μικρή εμπειρία που απέκτησε στον προηγούμενο αγώνα της Σπερχειάδας, έδειξε να προσαρμόζεται στις δύσκολες συνθήκες και ήδη από τις δοκιμές βρέθηκε στην 14η θέση από τους 20 συμμετέχοντες. Στον αγώνα μάλιστα κατάφερε να τερματίσει στη 12η θέση. Ο Γανωτής που φέτος πρωταγωνιστεί στην απαιτητική κατηγορία ΜΧ2, είχε πολύ καλή απόδοση και κατάφερε να τερματίσει στην 2η θέση στα 125 (1ος Έλληνας, καθώς συμμετείχαν και Βούλγαροι αναβάτες) και 4ος στη γενική της ΜΧ2.

Η συνέχεια του πρωταθλήματος θα γίνει στην Αρχαία Ολυμπία, στις αρχές Σεπτεμβρίου μετά το καλοκαιρινό διάλειμμα.

Ετικέτες: