Ξανά στο βάθρο τα ελληνικά κουπιά

  • Κυριακή, 9 Ιουλίου, 2023 - 19:30

Επτά χρόνια μετά το τελευταίο μετάλλιο σε Παγκόσμιο Κύπελλο, η Ελλάδα ανέβηκε πάλι στο βάθρο και μάλιστα εις διπλούν, καθώς κατάκτησε δύο χάλκινα μετάλλια στο 3ο Παγκόσμιο Κύπελλο της Λουκέρνης.

 

Το επίτευγμα ανήκει σε δύο γυναικεία πληρώματα και συγκεκριμένα της δικώπου με τις Χριστίνα Μπούρμου-Ευαγγελία Αναστασιάδου και του διπλού ελαφρών βαρών με τις Ζωή Φίτσιου-Μιλένα Κοντού.

Το τελευταίο ελληνικό μετάλλιο είχε κατακτηθεί στις 29 Μαΐου 2016, επίσης σε Παγκόσμιο στη Λουκέρνη, όταν οι Κατερίνα Νικολαΐδου και Σοφία Ασουμανάκη, στον τελευταίο αγώνα τους πριν τους Ολυμπιακούς του Ρίο ντε Τζανέιρο, τερμάτιζαν τρίτες.

Σήμερα, την αρνητική παράδοση ήρθαν να διακόψουν δυο από τα πιο νέα πληρώματα της Εθνικής ομάδας και μάλιστα στην ίδια εγκατάσταση.

Την αρχή έκαναν οι Μπούρμπου και Αναστασιάδου, που στην πρώτη τους διοργάνωση ως πλήρωμα κατάφεραν να μπουν στη κορυφαία τριάδα και να κερδίσουν το χάλκινο μετάλλιο με χρόνο 7:11.22.

«Είμαστε πολύ ευχαριστημένες με την επιτυχία μας, αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι έχουμε πολλά περιθώρια βελτίωσης», δήλωσαν οι πρωταθλήτριες μετά τον τελικό.

Λίγο αργότερα ακόμα ένα πολύ νέο πλήρωμα, τα κορίτσια του διπλού ελαφρών βαρών με τις Φίτσιου και Κοντού, μετά το ασημένιο που κατάκτησαν στο Ευρωπαϊκό Α-Γ του Μπλεντ τον Μάιο έφτασαν στο μετάλλιο και στον δεύτερο επίσημο αγώνα τους ως πλήρωμα, κατακτώντας το χάλκινο με χρόνο 6:59.54.

Στους άλλους δύο τελικούς που συμμετείχαν ελληνικά πληρώματα ο Στέφανος Ντούσκος πήρε την 6η θέση σε αυτόν του σκιφ με 7:07.92, ενώ 6οι τερμάτισαν και οι Αντώνης Παπακωνσταντίνου-Πέτρος Γκαϊδατζής στον τελικό του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών των ανδρών, με χρόνο 6:33.78 .

Στον τελικό Β΄ του διπλού Ανδρών οι Θανάσης Παλαιοπάνος-Γιάννης Καλανδαρίδης   πήραν την 5η θέση και την 11η στη γενική με 6:21.55.

Και τα πέντε πληρώματα θα ξεκινήσουν προετοιμασία για το Παγκόσμιο Ανδρών-Γυναικών στο Βελιγράδι (3-9/9) όπου εκτός της διάκρισης θα διεκδικήσουν τα πρώτα εισιτήρια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

www.naftemporiki.gr