Από τις 13 έως και τις 17 Ιουλίου τα μεγάλα αστέρα του Ευρωπαϊκού και Παγκόσμιου μπάσκετ θα είναι στη Σύρο

Μία γιορτή αντάξια της ιστορίας της Σύρου

  • Τετάρτη, 27 Απριλίου, 2016 - 20:16
  • /   Eνημέρωση: 28 Απρ. 2016 - 20:30
  • /   Συντάκτης: Σταύρος Μαυράκης

Το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός του καλοκαιριού αναμφίβολα είναι το Διεθνές τουρνουά μπάσκετ 3on3. Η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Μιαούλη, μπροστά στο Δημαρχείο Ερμούπολης από τις 13 έως τις 17 Ιουλίου.

Η Ελλάδα το διάστημα αυτό θα είναι στο επίκεντρο μιας μεγάλης αθλητικής διοργάνωσης, αφού όλα τα βλέμματα του φίλαθλου κόσμου θα είναι στραμμένα πάνω από στα ανοιχτά γήπεδα μπάσκετ που θα είναι τοποθετημένα με ειδικά δάπεδα στην κεντρική πλατεία του δημαρχείου της Σύρου. Το τουρνουά θα πραγματοποιηθεί αμέσως μετά το προολυμπιακό τουρνουά που ολοκληρώνεται στις 11 Ιουλίου.

Στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων θα βρεθούν καταξιωμένοι Έλληνες αθλητές που αγωνίζονται σε μεγάλες ομάδες της Ευρώπης, αλλά γίνονται και προσπάθειες να έρθουν στη Σύρο αθλητές που αγωνίζονται και στον μαγικό χώρο του NBA. Οι αθλητές που θα βρεθούν στο νησί θα αγωνιστούν σε ένα πρωτάθλημα open για όλους, το οποίο θα έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα, αφού μέρος των χρημάτων θα μοιραστούν σε ιδρύματα. Στο Σύρο επίσης θα βρεθεί και η Ελληνική Τηλεόραση που με καθημερινές ζωντανές μεταδόσεις θα μεταφέρει την εικόνα από την πλατεία Μιαούλη σε όλα τα σπίτια της Ελλάδας και της Ευρώπης. Σύμφωνα με πληροφορίες οι ζωντανές μεταδόσεις της Ε.Τ. θα είναι από τις 20:00 έως τις 22:00 το βράδυ.

Τετάρτη 13 Ιουλίου θα ξεκινήσει η πολύ μεγάλη διοργάνωση και θα διαρκέσει έως και την Κυριακή 17 Ιουλίου. Οι αγώνες των Celebrities θα διεξαχθούν την Παρασκευή 15 Ιουλίου. Ενώ το Σάββατο 16 και την Κυριακή 17 Ιουλίου θα παίξουν οι επαγγελματίες αθλητές. Στη Σύρο θα βρεθούν όπως αναφέρουμε παραπάνω μεγάλοι αθλητές του Ελληνικού και του Ευρωπαϊκού μπάσκετ, καθώς στο νησί θα έρθουν αρκετοί φίλοι του Γιώργου Πρίντεζη από τον Ολυμπιακό κι από άλλες ομάδες γενικότερα. Ενδεικτικά θα αναφέρουμε κάποιους από τους αθλητές που θα βρεθούν στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων, καθώς καθημερινά η λίστα των παικτών αυξάνεται. Το παρών θα δώσουν οι: Σπανούλης, Σλούκας, Μάντζαρης, Κακιούζης, Βασιλόπουλος, Ντικούδης, Ζήσης, Μπουρούσης και ο Παπαλουκάς. Επίσης, από την γειτονική Τουρκία θα έρθουν οι: Guler και Osman, ο Τσέχος Jun Veseli, ενώ είναι αρκετοί αθλητές υποψήφιοι από Ευρωπαϊκές ομάδες για να βρεθούν στη διοργάνωση. Ταυτόχρονα θα γίνονται μεγάλες προσπάθειες στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων θα βρεθούν θα αδέρφια Αντετοκούμπο (Γιάννης και Θανάσης) οι οποίοι αγωνίζονται σε ομάδες του NBA.

Από εκεί και πέρα οι αθλητές θα αγωνισθούν όπως αναφέραμε παραπάνω σε ειδικά διαμορφωμένα γήπεδα στην πλατεία Μιαούλη, με εξέδρες που η συνολική τους χωρητικότητα θα ξεπερνά τις 2.000 θέσεις.

Οι ώρες των αγώνων θα είναι από τις 9:00 το πρωί έως και τις 12:30 το μεσημέρι, και το απόγευμα από τις 18:30 έως και τις 20:30. Οι επαγγελματίες αθλητές θα αγωνίζονται στο κεντρικό γήπεδο από τις 20:00 έως και τις 22:30. Θα υπάρχουν πολλά και πλούσια δώρα από τους χορηγούς και έπαθλα για τους νικητές και τους διαγωνιζόμενους.

Οι ηλικίες που θα μπορούν να πάρουν μέρος είναι, 1η κατηγορία από 7 έως 11 ετών, 2η κατηγορία 12-15, 3η κατηγορία 16-18, 4η κατηγορία 19-25, 5η κατηγορία 26-35 και 6η κατηγορία 36 κι άνω.

Τέλος, διοργανωτής της μεγάλης αυτής εκδήλωσης είναι ο Δήμος Σύρου-Ερμούπολης με την στήριξη του Συριανού μπασκετμπολίστα του Ολυμπιακού Γιώργου Πρίντεζη και είναι υπό την Αιγίδα της ΕΟΚ (Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης) και του Υπουργείου Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού.