Σε ένα ωραία από πλευράς θεάματος παιχνίδι η Μύκονος νίκησε την ομάδα της Σύρου στην Α' κλειστή αίθουσα του Αθλητικού Κέντρου

Στον Α.Ο. Μυκόνου το ροζ φύλλο αγώνα

  • Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου, 2017 - 06:10
  • /   Eνημέρωση: 18 Ιαν. 2017 - 15:00
  • /   Συντάκτης: Σταύρος Μαυράκης

Την ήττα με 55-63 γνώρισαν οι άνδρες του Άρη Σύρου, από τον Α.Ο. Μυκόνου καθώς οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλεύτηκαν με τον καλύτερο τρόπο το κακό τρίτο δεκάλεπτο των Συριανών και εξασφάλισαν το ροζ φύλλο αγώνα.

Το παιχνίδι ουσιαστικά ήταν μοιρασμένο, αφού και οι δύο ομάδες είχαν τα δικά τους δεκάλεπτα, όμως η καταστροφική για την ομάδα Αντώνη Βαραθλίτη τρίτη περίοδο έπαιξε ρόλο στην έκβαση της αναμέτρησης. Αρχικά οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και με τη λήξη της περιόδου είχαν μία διαφορά 10 πόντων. Η αντίδραση των γηπεδούχων ήταν άμεση και επανέφεραν την ισορροπία μετά το 19-9 της δεύτερη περιόδου και οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου με το σκορ να είναι στο 29-29. Η τρίτη περίοδος ανήκει στην ομάδα της Μυκόνου, αφού το +12 (8-20) της έδωσε προβάδισμα νίκης. Το μόνο που έπρεπε να κάνουν ήταν να αντέξουν στην πίεση που θα ασκούσαν οι γηπεδούχοι και το έπραξαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Το επιμέρους 18-14 σκορ της τέταρτης και τελευταίας περιόδου δεν άλλαξε τα πράγματα και οι φιλοξενούμενοι πανηγύρισαν μία σπουδαία εκτός έδρας νίκη.

 

Άρης Σύρου - Α.Ο. Μυκόνου 55-63

Δεκάλεπτα: 10-20, 19-9, 8-20, 18-14

Άρης Σύρου: Πολίτης 3, Αρβανίτης 5, Βαβίτσας 4, Γεωργαράς 2, Βασιλειάδης Μ. 7, Κηπουρίδης 8, Κουναλάκης 22, Αντωνίου 4, Φωστέρης, Βασιλειάδης Χ., Καμπάνης, Κωστόπουλος

ΑΟ Μυκόνου: Κολιούλης 7, Κονταρίνης 12, Γκαρατζούνης 7, Σάχας 8, Μπελλής 4, Βασίλιεφ 18, Κέφης 7, Κοτσούκος, Μπάλλας, Κουσαθανάς
 

Ήττα και για τους έφηβους του Άρη

 

Ο έφηβοι του Περιστεριώνα... πέρασαν σχετικά εύκολα από τη Σύρο, αφού επικράτησαν με 38-57 του Άρης Σύρου. Οι παίκτες του Αντώνη Βαρθαλίτη προσπάθησαν να κρατηθούν κοντά στο σκορ για να διεκδικήσουν στη συνέχεια κάτι καλύτερο, όμως η δεύτερη και τέταρτη περίοδο ανήκει σους φιλοξενούμενοι όπου κι εκεί έκτισαν τη μεγάλη αυτή διαφορά.

Άρης Σύρου - Περιστεριώνας Τήνου 38-57

Δεκάλεπτα: 7-8, 8-18, 15-13, 8-18

Άρης Σύρου: Πολίτης 15, Παχής 4, Μάνης 2, Ξένος 12, Φωστέρης 4, Ξαγοράρης 1, Κωστόπουλος, Ερμίδης, Χατζαντώνης, Νανούσης, Πρίντεζης

Περιστεριώνας: Δεληγιάννης 6, Παγανέλης 5, Καμπέρι 3, Νάζος 7, Ρουγγέρης 13, Βόινας 8, Σουράνης 11, Μελισσουργός 4, Πετρόπουλος, Βιδάλης, Γιαβραδέλης.

 

 

Νίκησε και την Ερμούπολης ο Περιστεριώνας

Το πέρασμά του από τη Σύρο εκτός από τη νίκη επί του Άρη Σύρου είχε και την επικράτηση επί της Ερμούπολης. Οι έφηβοι του Περιστεριώνα έδειξαν για ακόμη μία φορά πως βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση και παρουσίασαν ένα δυναμικό σύνολο κόντρα σε μία ανταγωνιστική ομάδα όπως είναι η Ερμούπολη. Οι φιλοξενούμενοι τώρα στο αγωνιστικό κομμάτι της αναμέτρησης ήταν καλύτεροι σε ολόκληρο το παιχνίδι και πήραν δίκαια το ροζ φύλλο αγώνα. Αυτό βέβαια φαίνεται και στα επιμέρους σκορ των δεκαλέπτων, με τους Τηνιακούς να επικρατούν στις τρεις από τις τέσσερις περιόδους και στο τέταρτο δεκάλεπτοι οι δύο ομάδες ήταν ισόπαλες.

 

 

Α.Ο ΕΡΜΟΥΠΟΛΗΣ - Τ.Α.Κ. ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΩΝΑΣ: 39 - 67
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 09 - 15, 07 - 21, 10 - 18, 13 - 13
Α.Ο ΕΡΜΟΥΠΟΛΗΣ (Μαύρος Α.): Τάκος Δ. 4 (1), Σαβρακίδης Β. 12 (1), Τομάης Φ., Λημναίος Α. 2, Αρμακόλας Γ., Τσιπολίτης Π. 4, Μαρινάκης Ν., Μίμογλου Γ. 5, Λειβαδίτης Θ. 3, Πανούσης Δ., Βουτσίνος Φ. 7, Νικολακόπουλος Α. 2 .
Τ.Α.Κ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΩΝΑΣ (Βιδάλης Α.): Δεληγιάννης Θ., Παγανέλης Ν. 7 (1) , Καμπέρι Ι. 7 (1) , Νάζος Μ. 9 (3), Γιαβρεδέλης Θ. 2, Ρουγγέρης Α. 9 (Αρχ), Βοϊνάς Π. 11 (3) , Σουράνης Κ. 9 , Βιδάλης Π., Πετρόπουλος Γ., Μελισσουργός Δ. 13  .

 

 

 

Ξεκίνημα με νίκες για την Α.Ε. Σαντορίνης

Με νίκες ξεκίνησαν  τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις για το 2017 τα τμήματα Κορασίδων και Παίδων της ΑΕ Σαντορίνης που αντιμετώπισαν τα αντίστοιχα τμήματα του Μαρπησσαϊκού.

Το τμήμα των Κορασίδων της ΑΕ Σαντορίνης συνέχισε αήττητο φτάνοντας στο τέσσερα στα τέσσερα, επικρατώντας στο παιχνίδι κόντρα στον Μαρπησσαϊκό με 57-40.
Τα Κορίτσια της Σαντορίνης δεν άφησαν κανένα περιθώριο σε αυτά της Μάρπησσας και σε όλη τη διάρκεια ήταν μπροστά στο σκορ, με σπουδαία εμφάνιση των Τσούπα, Χάλαρη και Παπαϊωάννου 4ο σερί ροζ φύλλο αγώνα ήρθε στη Σαντορίνη.

Στο δεύτερο κατά σειρά παιχνίδι που έγινε στο κλειστό του ΔΑΠΠΟΣ, οι Παίδες της ΑΕ Σαντορίνης έκαναν κι αυτοί το τέσσερα στα τέσσερα απέναντι στον αξιόμαχο Μαρπησσαϊκό.
Η Α.Ε.Σ. κατά διαστήματα προσέφερε πλούσιο θέαμα στους θεατές που βρέθηκαν στο κλειστό γυμναστήριο, με το πιο χαρακτηριστικό το τελευταίο σουτ του Βλαβιανού στο τέλος του Ημιχρόνου κάνοντας το σκορ 37-18.
Στο δεύτερο ημίχρονο οι παίχτες του Αξιώτη συνέχισαν στον ίδιο ρυθμο και με πλουραλισμό στο σκοράρισμα πήραν το ροζ φύλλο και πλησίασαν τον Πανναξιακό στον ένα βαθμό έχοντας ένα παιχνίδι λιγότερο.

Α.Ε. Σαντορίνης – Μαρπησσαϊκός ΑΜΕΣ 57-40

Διαιτητές: Γαβαλάς-Ποιμενίδης
Α.Ε.Σαντορίνης (Αξιώτης):Βαρβαρήγου, Μάγου, Γούσια, Χάλαρη 11, Παπαϊωάννου 20, Τσούπα 20, Σκαπινάκη 4, Τζούρου, Φωτεινού, Βάλβη, Ξαγοράρη, Ρούσσου 2.
Μαρπησσαϊκός ΑΜΕΣ (Mουρογιάννης): Χαλδαίου 12, Δαμουλάκη 11, Τσιγωνία Δ. 7,   Τζανοπούλου 5,Τσιγωνία Χ. 4, Τζιώτη Μ-Κ 1, Αλιπραντή, Παπαχρήστου, Τζιώτη Δ, Πετροπούλου.

 

Α.Ε. Σαντορίνης – Μαρπησσαϊκός ΑΜΕΣ 61-40
Διαιτητές: Σιγάλας – Σολδάτος
Α.Ε.Σαντορίνης (Αξιώτης) : Πρέκας, Βλαβιανός 14(1), Πελεκάνος 2, Φερατάι 17(2), Παγώνης, Φέγγης 13, Μπουραντάς 7, Παπαδόπουλος 6, Καβαλάρης, Νασούλας 2, Παπαδάς
Μαρπησσαϊκός ΑΜΕΣ (Μουρογιάνης): Προμπονάς, Γεμελιάρης 8, Μπουραντάς 7(1), Ρηγόπουλος 3, Αλιπραντής 8, Γεωργίτσος 8, Μαρινάκης 6.