Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 1ο τουρνουά καλαθοσφαίρισης του ΑΠΑΣ ΤΑ Φανάρια

Η ΝΕΜ στην κορυφή του τουρνουά

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το «1ο τουρνουά καλαθοσφαίρισης “Νίκος και Τοτόμης Πρωτονοτάριος”, που διοργάνωσε ο ΑΠΑΣ Νάξου τα Φανάρια, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.

Το τουρνουά ήταν υψηλής ποιότητας καθώς έλαβαν μέρος ομάδες εγνωσμένης αξίας και τίμησαν με τον καλύτερο τρόπο τους δύο γιατρούς Νίκο και Τοτόμη Πρωτονοτάριο. Ενώ, οι αγώνες που πραγματοποιήθηκαν στο ΔΑΚ Νάξου ήταν όλοι εξαιρετικής ποιότητας, αφού οι ομάδες που συμμετείχαν  έχουν υψηλούς στόχους τη φετινή αγωνιστική σεζόν.

Συγκεκριμένα, εκτός του ΑΠΑΣ Νάξου που αγωνίζεται στη Β' Εθνική, συμμετείχαν οι: Αμύντας (Α2), ΝΕΜ (Β' Εθνική) και ο Ίκαρος Καλλιθέας που αναμένεται να πρωταγωνιστήσει στη Γ ΄Εθνική. 

Ο ΝΕΜ (ΝΕΑΝΙΚΗ ΕΣΤΙΑ ΜΕΓΑΡΙΔΟΣ) ήταν η νικήτρια ομάδα, καθώς επικράτησε στον τελικό με 67-63 του Αμύντα. Στον μικρό τελικό, ο ΑΠΑΣ Νάξου τα Φανάρια επικράτησε με 95-90 του Ίκαρου Καλλιθέας.

Στις βραβεύσεις τώρα, τις τιμητικές πλακέτες παρέλαβαν η κα. Πατρίτσια, σύζυγος του Τοτόμη Πρωτονοτάριου, από τον Δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κ. Δημήτρη Λιανό, τον αντιδήμαρχο, υπεύθυνο αθλητισμού και τουρισμού κ. Βαγγέλη Κατσαρά και τον αντιπρόεδρο του ΑΠΑΣ Νάξου, κ. Μανώλη Μπαρδάνη.

Η κα. Ανταλλένα, σύζυγος του Νίκου Πρωτονοτάριου, παρέλαβε την πλακέτα από τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Γιώργο Λεονταρίτη, τον Έπαρχο Νάξου κ. Γιάννη Μαργαρίτη και τον πρόεδρο του ΑΠΑΣ Νάξου τα Φανάρια, κ. Βαγγέλη Κουτελιέρη. 

Τιμήθηκαν επίσης οι φιλοξενούμενες ομάδες. Συγκεκριμένα οι: Καλλινικίδης (ΝΕΜ), Ζουπάς (ΑΟ Αμύντας) και Λαμπρόπουλος (Ίκαρος) παρέλαβαν από τους αρχηγούς του ΑΠΑΣ (Βουτηρόπουλο, Μάκαρη, Χάρο) μια πλακέτα και ένα καλάθι με τοπικά προϊόντα. Επίσης, τιμήθηκε το ZAS TRAVEL και ο Βασίλης Ρεφενές.

Στις ομιλίες, το λόγο πήραν ο Ανάργυρος Βασιλάκης και Μαρίνα Λεοντίου που μίλησαν με πολύ θερμά λόγια για τους γιατρούς  Νίκο και Τοτόμη Πρωτονοτάριο, όπως και ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κ. Δημήτρης Λιανός.

Τα αποτελέσματα

Ημιτελικοί: 

ΑΠΑΣ ΝΑΞΟΥ ΤΑ ΦΑΝΑΡΙΑ - ΝΕΜ 71-76

ΑΜΥΝΤΑΣ - ΙΚΑΡΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ 73-65

Μικρός και μεγάλος τελικός: 

ΑΠΑΣ ΝΑΞΟΥ ΤΑ ΦΑΝΑΡΙΑ - ΙΚΑΡΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ 95 - 90

Α. Ο. ΑΜΥΝΤΑΣ ΥΜΗΤΤΟΥ - ΝΕΜ 63 - 67

Διαιτητές: Σαμοθράκης, Καραμπίνης, Παπαδητρόπουλος