Δυο ανάσες πριν το final 5 για την άνοδο στην Α2 βρέθηκε η ομάδα Υδατοσφαίρισης του Ναυτικού Ομίλου Σύρου

Παρουσία άξια συγχαρητηρίων

Ο κύκλος των αγώνων για τον Ν.Ο. Σύρου έκλεισε με επιτυχία καθώς ο Όμιλος του νησιού πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις απέναντι σε ισχυρές ομάδες. Οι αθλητές του κ. Ντουλάκη έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό κι αν ο τεχνικός της ομάδας της Σύρου είχε στη διάθεσή του και τους τραυματίες, τότε ο Ν.Ο. Σύρου θα είχε ίσως καλύτερες προοπτικές. Τώρα όσον αφορά στο αγωνιστικό σκέλος των αγώνων, οι Συριανοί είχαν σχεδιάσει τη δική του τακτική και την οποία κράτησαν μέχρι τέλους. Αρχικά το τουρνουά για τον Ν.Ο. Σύρου δεν ξεκίνησε καλά, καθώς γνώρισε την ήττα (εντός προγράμματος) από τον Ιωνικό. Στόχος βέβαια των Συριανών ήταν το δεύτερο και τρίτο ματς. Σ’ αυτά τα παιχνίδια, δηλαδή απέναντι σε Ν.Ο. Καλαμακίου και Ο.Φ.Η. ο Όμιλος της Σύρου παρουσίασε ένα πάρα πολύ καλό πρόσωπο. Έφτασε κοντά στη νίκη και μάλιστα αν είχε καλύτερη αντιμετώπιση σε κάποιες φάσεις, τότε θα είχε τη δυνατότητα να διεκδικήσει τη νίκη, αλλά και την είσοδό τους στην επόμενη φάση των αγώνων. Παρόλα αυτά οι αθλητές του κ. Ντουλάκη αποχαιρέτησαν το πρωτάθλημα, καθώς από νωρίς είχαν εξασφαλίσει την παραμονή τους στην κατηγορία.

Αναλυτικά τα παιχνίδια της σειράς των play off

NO Σύρου - Ιωνικός: Στο παιχνίδι αυτό η ομάδα της Σύρου απογοητεύτηκε γρήγορα μετά το 4-0, ουσιαστικά εγκαταλείποντας το παιχνίδι από το 2ο 8λεπτο, με το σκορ να παίρνει διαστάσεις. Το τελικό 15-2 δεν ανταποκρίνεται σε καμία περίπτωση στη διαφορά δυναμικότητας των δυο ομάδων. Εξάλλου στο επίσημο τουρνουά του Ιανουαρίου, που επίσης είχαμε καλύψει, το σκορ μεταξύ των δυο ομάδων είχε λήξει ισόπαλο.

ΝΟ Καλαμακίου - ΝΟ Σύρου: Πολύ καλή εμφάνιση του ΝΟΣ με τους Γιώργο Παπαδογιάννη Λευτέρη Καλογρίδη, Παύλο Αλτιπαρμάκ, Αγησίλαο Κουσκουλή, Στέφανο Λαγογιάννη Χρήστο Χρυσανθακόπουλο και Αχιλλέα Τσιργή (αρχική 7άδα) να παίρνουν αρκετό χρόνο συμμετοχής και να πιάνουν σπουδαία απόδοση. Κώστας Χασάκης, Μάνος  Χίου, Ανδρέας Φράγκος, Χρήστος Λαμπρόπουλος, Φίλιππος Καμπάνα και Ορέστης Ψάρρας, όλοι χρησιμοποιήθηκαν προσφέροντας σημαντικά. Το ματς κρίθηκε στο τελευταίο 3λεπτο του 4ου 8λεπτου, όταν δυο ατυχείς στιγμές στην επίθεση και αντίστοιχα αμυντικά λανθασμένα μαρκαρίσματα (μετά από αποκρούσεις του Παπαδογιάννη), μετέτρεψαν το 7-7 σε 9-7 και όλα κρίθηκαν.

Τα 8λεπτα: 1ο 3-1, 2ο 1-4, 3ο 2-1, 4ο 4-1.

Τα γκολ για τον ΝΟΣ: Καλογρίδης 1, Λαγογιάννης 2, Τσιργής2,  Χρυσανθακόπουλος 1, Χασάκης 1

ΝΟ Σύρου - ΟΦΗ: Το καλύτερο παιχνίδι της σειράς για το ΝΟ Σύρου. Υψηλή απόδοση και έλεγχος του ρυθμού απέναντι σε μια νεανική πολλά υποσχόμενη «κολυμπημένη» ομάδα.

Το σκορ 11-11 στα 3.35 πριν το τέλος, όπως προαναφέραμε, έγινε 11-12 στο 1.37 πριν τη λήξη της κόρνας. Τα διαιτητικά λάθη, ένα χαμένο πέναλτυ (το οποίο εκτελέστηκε με καθυστέρηση 4') και ο αποσυντονισμός από τις λογικές διαμαρτυρίες στέρησαν τη νίκη από το ΝΟΣ, η οποία θα έβαζε «φωτιά» στον Όμιλο. Ο Αντώνης Ντουλάκης επιδίωξε το παιχνίδι με τους δυο φουνταριστούς της ομάδας Χρυσανθακόπουλο (4 γκολ) και Ψάρρα (1 γκολ), κάνοντας ταμείο 5 γκολ από τη θέση αυτή. Το υπόλοιπο σκορ: Αλτιπαρμάκ 3, Τσιργής 2 και Λαγογιάννης 1. Χρησιμοποιήθηκε και πάλι το σύνολο των παικτών, πλην του αναπλ. τερματοφύλακα.

Τα 8λεπτα: 1ο 3-5, 2ο 3-2, 3ο 2-3, 4ο 3-3.

Αν και η Διοίκηση του ΝΟΣ δεν σχολιάζει τη διαιτησία, ως πάγια αρχή της, όσοι λίγοι φίλοι της Σύρου βρέθηκαν στο κλειστό της Νίκαιας (10 διαπιστευμένοι από κάθε ομάδα και οι δημοσιoγράφοι, λόγω των μέτρων πρόληψης του COVID-19) διαμαρτύρονται έντονα για αλλοίωση αποτελέσματος, τόσο σ΄ αυτό το παιχνίδι, όσο και στο επόμενο 3ο της σειράς με τον ΟΦΗ.

Πιο συγκεκριμένα, στο ματς με το Καλαμάκι και με το σκορ στο 5-4 υπέρ του ΝΟ Σύρου στο 2ο 8λεπτο οι διαιτητές δεν μέτρησαν  καθαρό γκολ του ΝΟΣ (σουτ βολέ του περιφερειακού Αχιλλέα Τσιργή), θεωρώντας δοκάρι το εσωτερικό σίδερο των διχτυών του τερματοφύλακα του Καλαμακίου. Μια απόφαση πραγματικά απίστευτη, με όλο τον πάγκο της Σύρου να διαμαρτύρεται έντονα (τελικό σκορ 10-7 υπέρ του ΝΟ Καλαμακίου).

Στο 3ο ματς  με τον ΟΦΗ, σε ένα εξαιρετικό παιχνίδι και από τις δυο ομάδες, οι διαιτητές στα 3.35 πριν τη λήξη και με το σκορ στο 11-11 απέβαλαν παίκτη του ΟΦΗ, ο οποίος δεν εγκατέλειψε το τερέν!! Η παράβαση αυτή, σύμφωνα με τους κανονισμούς, επιφέρει αποβολή χωρίς αντικατάσταση για 4 min, πράγμα που σημαίνει ότι για τα υπόλοιπα 3.35 η ομάδα της Σύρου θα είχε το σοβαρό πλεονέκτημα παίζοντας με έναν παίκτη παραπάνω. Η απόφαση αυτή αποσυντόνισε τη λειτουργία της ομάδας και 1.37 πριν το τέλος η άμυνα δεν αντέδρασε σωστά, αρνήθηκε την αποβολή και δέχθηκε το 11-12 από τον αντίπαλο φουνταριστό. Στην επόμενη επίθεση δεν κατάφερε να βρει σκορ και στα τελευταία 11 δεύτερα πριν το τέλος, έχοντας δώσει χώρο στην αντίπαλη ομάδα, δέχθηκε στην κόντρα το γκολ που έγραψε το τελικό 11-13 υπέρ της Κρητικής ομάδας.

Λόγω του γεγονότος ότι δεν υπήρχε βίντεο, ο πάγκος του ΝΟΣ δεν κατέθεσε ενστάσεις, εκτιμώντας ότι δεν θα υπάρξει η εκ των υστέρων δικαίωση.

Το τελευταίο ματς της σειράς ήταν διαδικαστικό για την ομάδα του νησιού μας. Οι παίκτες παρά την κούραση και την απογοήτευση, έδειξαν χαρακτήρα κλείνοντας το τουρνουά με ήττα 14-7 άνευ σημασίας από τον ανώτερο στο παιχνίδι αυτό Νηρέα Χαλανδρίου, o οποίος διέθετε το κίνητρο της νίκης.

Τα 8λεπτα: 1ο 7-3, 2ο 3-1, 3ο 2-1, 4ο 2-2. 

Τα γκολ: Αλτιπαρμάκ 2, Καλογρίδης 1, Τσιργής 1, Λαγογιάννης 2, Ψάρρας 1.

Στο ρόστερ της ομάδας του Ν.Ο. Σύρου συμμετείχαν οι: Λευτέρης Καλογρίδης, Παύλος Αλτιπαρμάκ, Χρήστος Χρυσανθακόπουλος (φουνταριστός) και Γιώργος Παπαδογιάννης (τερμ/κας) αποτελούν τον κορμό αυτής της ομάδας. Αχιλλέας Κομζιάς Αχιλλέας (25 ετών που δεν αγωνίστηκε λόγω τραυματισμού), Μάνος Χίου (28) και Γιώργος Χαρικιόπουλος (45 ετών) συνδυάζουν ταλέντο με εμπειρία (ο βετεράνος της Σύρου δεν αγωνίστηκε στο τουρνουά). Πέρσι στην ομάδα ήρθε ο 18χρονος  Αγησίλαος Κουσκουλής (από Πανιώνιο, Α2),  ενώ οι φετινές προσθήκες των: Στέφανου Λαγογιάννη (20 ετών, Παλαιό Φάληρο, Α1), Αχιλλέα Τσιργή (19 ετών, ΠΑΟ, Α2), Ορέστη Ψάρρα (21 ετών, υποσχετική από Νηρέα Γέρακα, Α2), Ανδρέα Φράγκου (20 ετών, από Πανιώνιο), Κώστα Χασάκη (20 ετών από Πανιώνιο), και Χρήστου Λαμπρόπουλο (20 ετών,Τρίαινα Βούλας) δημιουργούν ένα ισχυρό σύνολο, πάντα με περιθώρια βελτίωσης.

Ο Χρήστος Ευσταθίου (26 ετών, τερματοφύλακας) βρίσκεται για τρίτη χρονιά στην ομάδα. Τέλος οι νεαροί Συριανοί Ανδρέας Γουσγουνέλης και Φίλιππος Καμπάνα (17 ετών) κερδίζουν συνεχώς εμπειρίες, ενώ ο Αντώνης Πρίντεζης (19),  λόγω σπουδών εκτός Αθήνας, φέτος έμεινε εκτός προπονήσεων.

Τα συνολικά αποτελέσματα των Ομίλων Θεσσαλονίκης και Αθήνας, είναι τα εξής:

ΟΜΙΛΟΣ ΒΟΡΡΑ (ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ), Κολυμβητήριο Εθνικό:

Δελφίνια Μεταμόρφωσης – Επειός Ήλιδας 7-12

ΑΠΣ Οξυγόνο – ΠΑΣ Φοίβος 13-17

Δελφίνια Μεταμόρφωσης - ΠΑΣ Φοίβος 7-11

ΑΠΣ Οξυγόνο - Επειός Ήλιδας 9-10

ΑΠΣ Οξυγόνο - Δελφίνια Μεταμόρφωσης 16-10

Επειός Ήλιδας - ΠΑΣ Φοίβος 7-11.

 

Στην τελική φάση (final 5) πέρασαν οι:

 1.  ΠΑΣ Φοίβος 9

 2.  Επειός Ήλιδας 6

 

ΟΜΙΛΟΣ ΝΟΤΟΥ (ΑΤΤΙΚΗΣ), Κολυμβητήριο Νίκαιας

Νηρέας Χαλανδρίου - ΝΟ Καλαμακίου  13-13

Ιωνικός – ΝΟ Σύρου 15-2

ΝΟ Καλαμακίου - ΝΟ Σύρου 10-7

ΟΦΗ - Νηρέας Χαλανδρίου: 8-11

Ιωνικός – ΝΟ Καλαμακίου 10-5

ΝΟ Σύρου - ΟΦΗ 11-13

Ιωνικός - ΟΦΗ 13-5

Νηρέας Χαλανδρίου - ΝΟ Σύρου 14-7

ΝΟ Καλαμακίου - ΟΦΗ 9-9

Ιωνικός - Νηρέας Χαλανδρίου 14-8

 

Στην τελική φάση πέρασαν οι:

1.  Ιωνικός 12

2.  Νηρέας Χαλανδρίου 7

3.  ΝΟ Καλαμακίου 5

Η Τελική φάση της Β' Εθνικής Ανδρών θα γίνει (σύστημα pool) στις 31/7-2/8.

Οι δύο πρώτες ομάδες της Τελικής κατάταξης της Τελικής φάσης θα ανέβουν στη Α2 Ανδρών.

Η χρονιά κλείνει με επιτυχία

Ο έφορος της Υδατοσφαίρισης και Αντιπρόεδρος του Ν.Ο. Σύρου Δημήτρης Τσιργής μίλησε στην «Κοινή Γνώμη» για την εμφάνιση της ομάδας πόλο στους αγώνες που έδωσε ο όμιλος στο κολυμβητήριο της Νίκαιας.

«Ο Ναυτικός Όμιλος Σύρου ολοκληρώνει μια χρονιά με απόλυτη επιτυχία. Εξασφάλισε την παραμονή του στη Β΄ Εθνική Ανδρών από την πρώτη φάση και κυνήγησε το όνειρο της ανόδου στην Α2 παίζοντας μετά από 7 χρόνια σε όμιλο ανόδου.

Συγχαρητήρια στο προπονητικό επιτελείο, τον Αντώνη Ντουλάκη, τον Μάρκο Ξαγοράρη και τον Τεχνικό Σύμβουλο, Θοδωρή Μπερδέ. Πάνω απ’ όλα συγχαρητήρια στους πολίστες μας, οι οποίοι διακρίνονται επίσης για το ήθος τους.

Ένα θερμό “ευχαριστώ” στους χορηγούς μας, οι οποίοι ανακοινώνονται κατά καιρούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τα ΜΜΕ.

Οι τραυματισμοί και οι συγκυρίες που αναφέρθηκαν στο ρεπορτάζ σας, δεν επέτρεψαν την είσοδο στο final 5, που με βάση τη συνολική εικόνα της χρονιάς ο ΝΟΣ - κατά την κρίση μου - δικαιούται.

Η παράταση του ακαδημαϊκού έτους και  οι υποχρεώσεις της εξεταστικής των φοιτητών της ομάδας επίσης, αποτέλεσαν έναν αρνητικό παράγοντα με 6 αθλητές του Ομίλου να δίνουν μάχη με το χρόνο για να προλάβουν ταυτόχρονα μαθήματα, προπονήσεις, ακόμη και τους αγώνες του περασμένου τριημέρου.

Ο κορμός της ομάδας απαρτίζεται από παίκτες που αγωνίζονται με τα χρώματα του ΝΟΣ εδώ και 5 χρόνια και οι οποίοι συνδέονται πλέον με ισχυρούς δεσμούς με τη Σύρο. Οι 3-4 νεαροί Συριανοί παίκτες με το ταλέντο τους, δίνουν σπουδαία ώθηση στην ομάδα, η οποία προπονείται στο Ιλίσιο Κολυμβητήριο στην Αθήνα.

Ο μέσος όρος ηλικίας των παικτών είναι χαμηλός (δυο αθλητές 27-29 ετών, 5 αθλητές 24-25, 6 αθλητές 19-21 και δυο 17 ετών), ενώ αν το Κολυμβητήριο του νησιού λειτουργούσε η ομάδα θα ενισχύονταν συνεχώς από νέους Συριανούς αθλητές, που είναι και το ζητούμενο για την ανάπτυξη του περιφερειακού αθλητισμού.

Η προσπάθεια της Διοίκησης του ΝΟΣ να κρατά «με νύχια και με δόντια» την ομάδα ανδρών προστατεύοντας την ιστορία του Ομίλου στο άθλημα της υδατοσφαίρισης (το τμήμα Water Polo του ΝΟΣ ιδρύθηκε για πρώτη φορά το 1955), χωρίς χειμερινή πισίνα τα τελευταία  8 χρόνια (πλην κάποιων αναλαμπών), αποτελεί ένα μικρό θαύμα. Το θέμα είναι ότι για να συνεχίσουμε, θα πρέπει να υπάρξουν πλέον συνεργασίες, τόσο σε διοικητικο-οργανωτικό επίπεδο, όσο και σε οικονομο-τεχνικό.

Δεν μπορούμε στο σημείο αυτό να μην αναφερθούμε στο θέμα του κολυμβητηρίου. Ποια είναι αλήθεια η άποψή σας, καθώς δεν έχει υπάρξει απ’ όσο γνωρίζουμε κάποια ανακοίνωση από τη Διοίκηση του Ν.Ο Σύρου;

«Προσωπική μου άποψη είναι ότι η υδατοσφαίριση πρέπει με στοχευμένες ενέργειες να προσελκύσει τα νέα παιδιά. Έχουν χαθεί ήδη 4 ηλικιακές φουρνιές. Δεν είναι αργά όμως, ούτε τώρα. Ας μην ξεχνάμε ότι είναι το άθλημα που έχει φέρει τα περισσότερα συνολικά μετάλλια στη χώρα σε διεθνές επίπεδο. Αν θυμάμαι καλά 55. Τεράστιος αριθμός.

Σε όλο το Αιγαίο (εκτός της Κρήτης), μόνο η Χίος (Α1) και η Σύρος (Α2 και Β΄ Εθνική) διατηρούν ζωντανό το άθλημα της υδατοσφαίρισης, ένα άθλημα που ταιριάζει «γάντι» στους νησιώτες.

Ο Δήμος Σύρου Ερμούπολης, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, αλλά και η Πολιτεία μέσω της ΓΓΑ και της Ομοσπονδίας, οφείλουν να στηρίξουν εμπράκτως τις προσπάθειες του Ναυτικού Ομίλου Σύρου για τη διατήρηση της εύρυθμης λειτουργίας του τμήματος υδατοσφαίρισης.

Η πισίνα του νησιού δεν είναι δυνατό να λειτουργεί ως πισίνα ξενοδοχείου, δηλαδή μόνο τους θερινούς μήνες και μάλιστα συχνά με καθυστερήσεις, όπως η φετινή. Δικαιολογίες πάντα υπάρχουν. Δεν υποτιμώ τη σοβαρή διαμορφωμένη κατάσταση έναντι του SARS CoV2, αλλά δεν μπορεί να αποτελεί άλλοθι για την έλλειψη αυτοκριτικής των υπευθύνων. Με την ευρεία έννοια, η ευθύνη για τη μη λειτουργία του δημοτικού κολυμβητηρίου ανήκει σε όλους μας! Τη λένε συλλογική, συμμετοχική. Την κύρια ευθύνη όμως για την ομαλή λειτουργία του δημοτικού κολυμβητηρίου, την έχει η Δημοτική Αρχή. Το σωστό είναι να ενημερώνει το κοινό και τα αθλητικά σωματεία η αρμόδια Επιτροπή Αθλητισμού για τον ετήσιο προγραμματισμό χρήσης. Αναμένουμε λοιπόν τι θα συμβεί μετά τον Σεπτέμβρη, σε συνάρτηση με τις συνθήκες Δημόσιας Υγείας και τις επερχόμενες μεταβολές.

Αν μου επιτρέπεται όμως, θα ήθελα να σας πω τούτο μόνο. Ναι.. τελικώς νικούν οι πολλοί. Είναι αλήθεια.. και οι πολλοί αυτή τη στιγμή μάλλον δεν είναι με το μέρος μας για τη συνεχή και αδιάλειπτη λειτουργία της πισίνας.

Όσον αφορά το θέμα της ανακοίνωσης εκ του ΝΟΣ, είναι αναμφισβήτητο γεγονός ότι έχει επέλθει κόπωση. Η Διοίκηση του ΝΟ Σύρου αναζητά πρωτίστως τη συνεργασία με τις τοπικές Αρχές, δεν επιθυμεί να αναλώνεται σε ρόλους μη συμβατούς με τον ιστορικό χαρακτήρα του Ομίλου. Όταν η πλειοψηφία των μελών το κρίνει σκόπιμο όμως, ενδεχομένως θα το πράξει. Είναι ηλίου φαεινότερο ότι η ζημία, κυρίως η αθλητική-κοινωνική και δευτερευόντως η οικονομική είναι τεράστια για τον Όμιλο.

Η Διοίκηση του ΝΟΣ έχει μέλη Δ.Σ και το κάθε μέλος διατηρεί τις προσωπικές του απόψεις. Θα υποστηρίξω λοιπόν τη δική μου θέση, εφόσον το κρίνω σκόπιμο σε δεύτερο χρόνο, ως δημότης - πολίτης, ιδιότητα την οποία πάντοτε προκρίνω έναντι όλων».

Ετικέτες: