Η Μύκονος επιβλήθηκε με 2-1 του Α.Ο. Σύρου στο μεγαλύτερο ντέρμπι των Κυκλάδων και... “καπάρωσε” την κορυφή του πρώτου ομίλου

Πρώτη... και καλύτερη

Η Μύκονος ήταν η μεγάλη νικήτρια στο κυκλαδίτικο ντέρμπι με τον Α.Ο. Σύρου, όπου επιβλήθηκε με 2-1 στο γήπεδο του Κόρφου. Οι Μυκονιάτες με το τρίποντο αυτό εξασφάλισαν και μαθηματικά την πρώτη θέση του ομίλου και θα συνεχίσουν στην επόμενη φάση του πρωταθλήματος, όπου μαζί με τον Πανθηραϊκό, τους Νέους Ολυμπιακού και τον Παμμηλιακό, θα διεκδικήσουν την κούπα του πρωταθλητή Κυκλάδων. Από την άλλη οι Συριανοί τερμάτισαν στη δεύτερη θέση του πρώτου ομίλου, στην πρώτη τους συμμετοχή στο πρωτάθλημα τον Κυκλάδων έπειτα από 9 χρόνια απουσίας από τα γήπεδα. Η ομάδα του Χρήστου Πελέκη καλείται πλέον να ανασυντάξει τις δυνάμεις της – έχει μείνει έξω κι από το κύπελλο – ώστε να ετοιμαστεί για την επόμενη αγωνιστική περίοδο, καθώς είναι γνωστό ότι ο Α.Ο. Σύρου ανέκαθεν έκανε πρωταθλητισμό και έτσι θα πρέπει να συνεχίσει. Οι Συριανοί είναι η ομάδα με τα περισσότερα πρωταθλήματα, αλλά και κύπελλα στις Κυκλάδες, αλλά είναι κι αυτοί που έχουν γνωρίσει τις μεγαλύτερες διακρίσεις, αφού είναι γνωστοί σε όλοι την φίλαθλη Ελλάδα.

Ίσως, αν ήταν σε ένα άλλο όμιλο η τελική κατάταξη του Α.Ο. Σύρου να ήταν διαφορετική, αφού “έπεσε” πάνω σ' έναν αντίπαλο που ήταν καλύτερα προετοιμασμένος και πιο έτοιμος για το φετινό πρωτάθλημα. Πολλοί από τους ποδοσφαιριστές που διαθέτει η Μύκονος στο ρόστερ της, δουλεύουν πολλά χρόνια μαζί κι αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να γνωρίζει ο ο ένας το παιχνίδι του άλλου.

Τώρα, οι παίκτες του Θεόφιλου Παχατουρίδη έδειξαν καλύτερα στοιχεία εντός του αγωνιστικού χώρου και κατάφεραν να φτάσουν στη νίκη-πρόκριση. Οι γηπεδούχοι έδειξαν για ακόμη μια φορά πως ήταν πιο έτοιμοι για το συγκεκριμένο παιχνίδι, αφού έβγαλαν για ακόμη μια φορά το καλύτερο πρόσωπό τους. Οι Μυκονιάτες ήταν επιθετικοί από το πρώτο έως το τελευταίο λεπτός της αναμέτρησης. Από την άλλη οι Συριανοί εμφανίστηκαν με πολλά κυρίως αγωνιστικά προβλήματα, αφού στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων παρέμεινε ο Χαβδούλας λόγω τραυματισμού, αλλά και ο Λεονάρδος Πρίντεζης δεν ξεκίνησε βασικός, αφού κάποιες ενοχλήσεις δεν του επέτρεψαν να είναι στην αρχική ενδεκάδα. Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 17' με το πλασέ του Τόσκα. Οι γηπεδούχοι έκαναν το 2-0 στο 52' με τον Πανέτα και οι φιλοξενούμενοι μείωσαν στο φινάλε της αναμέτρησης με τον Κουρούμα.

Οι καλύτερες στιγμές του ντέρμπι

Οι γηπεδούχοι μπήκαν πολύ δυνατά στο παιχνίδι με αποτέλεσμα να κλείσουν στα καρέ τους, τους φιλοξενούμενους. Η πίεση αυτή έφερε αποτέλεσμα αφού οι παίκτες του Θεόφιλου Παχατουρίδη κατάφεραν να ανοίξου το σκορ αρκετά νωρίς στο παιχνίδι και μάλιστα στο 17' του αγώνα, όταν ο Τσαλμάς έφυγε στην κόντρα και είδε ωραία τον Ξένο έξω από την μεγάλη περιοχή. Ο δεύτερος μπήκε στην περιοχή του Κρητικού και με σουτ προσπάθησε να νικήσει τον Συριανό τερματοφύλακα. Ο Κρητικός δεν κατάφερε να συγκρατήσει τη μπάλα και στην επαναφορά ο Τόσκας από κοντά δεν δυσκολεύτηκε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα και να ανοίξει το σκορ για την Μύκονο.

Στο 41' ο Τσαλμάς με το κεφάλι προσπάθησε να κάνει το 2-0 όμως η μπάλα πέρασε άουτ. Οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου με τις δύο ομάδες να τις χωρίζει το γκολ του Τόσκα.

Το δεύτερο ημίχρονο δεν διέφερε και πάρα πολύ από το πρώτο μέρος, αφού και πάλι οι γηπεδούχοι είχαν την υπεροχή και έφταναν με μεγαλύτερες αξιώσεις στα αντίπαλα καρέ.

Το γρήγορο γκολ του Πανέτα στο δεύτερο ημίχρονο έβαζε “φρένο” στα όνειρα ανατροπής στους φιλοξενούμενους και όσο περνούσε η ώρα τόσο οι ελπίδες τους μειώνονταν. Ο Τσαλμάς βρήκε σε πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή τον Πανέτα και με πλασέ ο δεύτερος έκανε το 2-0 για τους γηπεδούχους.

Η πρώτη καλή στιγμή για τους φιλοξενούμενους ήρθε στο 56' με το γυριστό του Κουρούμα.

Στο 63' ο Κρητικός κράτησε το 2-0, όταν ο Τόσκας από κοντά προσπάθησε να παραβιάσει για ακόμη μία φορά της εστία του, όμως ο Συριανός τερματοφύλακας ο οποίος ήταν σε καλή μέρα έδιωξε με υπερένταση σε κόρνερ.

Στο 68' ο Τζώρτζης με εκτέλεση φάουλ βρήκε τον Μπελεγρίνη και ο δεύτερος έχασε την ευκαιρία να μειώσει το σκορ και να βάλει ξανά μέσα στο παιχνίδι την ομάδα του.

Στο 78' ο Βαβουράκης με σουτ προσπάθησε να μειώσει το σκορ, όμως η μπάλα πέρασε άουτ.

Στο 93' ο Πρίντεζης είδε τον Κουρούμα μέσα στην περιοχή και με προβολή μείωσε σε 2-1, όμως δεν υπήρχαν άλλα χρονικά περιθώρια για κάτι καλύτερο.

ΜΥΚΟΝΟΣ – Α.Ο. ΣΥΡΟΥ 2-1

ΣΚΟΡΕΡ: 17' Τόσκας, 52' Πανέτας – 93' Κουρούμα

ΔΙΑΙΗΤΗΣ: Σουλτάνης, Αρμακόλας, Ι. Μενδρινός

ΑΠΟΒΟΛΕΣ: -

ΔΟΚΑΡΙΑ: -

Α.Ο.ΜΥΚΟΝΟΥ (Παχατουρίδης): Anderson, Καρατζάς, Θεοδώρου (92’Λαγόπουλος), Μπαλλής, Νάζος, Αργυρόπουλος , Αργυρίου, Ξένος , Τόσκα (79’ Συριανός), Πανέτας , Τσάλμας (85’ Κέκελης).

Α.Ο. ΣΥΡΟΥ (Πελέκης): Κρητικός, Μπελεγρίνης, Βαβουράκης, Δημόπουλος (68’ Σούρλας), Κόκκαλης, Μαραγκός, Αλιφραγκής, Τζώρτζης (68’Mubarac), Αbdul, Choyrouma, Βαμβακούσης (40’ Πρίντεζης).

Νέοι Ολυμπιακού Σύρου και Παμμηλιακός έμειναν στο μηδέν και μοιράστηκαν από ένα βαθμό, στο ντέρμπι κορυφής του δευτέρου ομίλου
Πήραν αυτό που ήθελαν

Σε ένα παιχνίδι που θα ξεχαστεί πολύ γρήγορα οι Νέοι Ολυμπιακού Σύρου και Παμμηλιακός μοιράστηκαν τους βαθμούς, όχι όμως τις εντυπώσεις. Το παιχνίδι τελείωσε χωρίς να σημειωθεί κάποιο γκολ, αφού όλα κυμάνθηκαν στην μετριότητα και υπήρχαν ελάχιστες ευκαιρίες στο παιχνίδι, που μάλιστα μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού. Δεν θα ήταν υπερβολή αν λέγαμε ότι υπήρχαν περισσότερες κόκκινες κάρτες παρά ευκαιρίες. Το παιχνίδι οι δύο ομάδες το ολοκλήρωσαν με δέκα ποδοσφαιριστές αφού τόσο ο Αναγνωστόπουλος όσο και ο Πουλάκης πήραν πρόωρα το δρόμο προς τα αποδυτήρια. Οι δύο ομάδες ήθελαν τον βαθμό και έπαιξαν καθαρά για τη ισοπαλία. Οι Νέοι Ολυμπιακού Σύρου και ο Παμμηλιακός είχαν από ένα σουτ σε ολόκληρο το παιχνίδι κι αυτό δείχνει το πόσο πολύ “ήθελαν” το ματς και οι δύο ομάδες. Πάντως μετά το βαθμό που πήραν από το ισόπαλο αποτέλεσμα και οι δύο ομάδες, στο τέλος του ματς πανηγύρισαν την πρόκρισή τους στην επόμενη φάση του πρωταθλήματος, καθώς, από το δεύτερο όμιλο θα προκριθεί βάση βαθμολογικής συγκομιδής και ο δεύτερος της κατάταξης ο οποίος είναι Ολυμπιακός.

Η καλύτερη και μοναδική ευκαιρία στο παιχνίδι ήταν στο εικοστό λεπτό της αναμέτρησης, με τους Μανουδάκη και Λούσα. Ο πρώτος επιχείρησε σουτ από τα δεξιά της μεγάλης περιοχής και στη συνέχεια ο Λούσας δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί την αδρανεί απόκρουση του Αϊβαλιώτη, αφού το πλασέ που επιχείρησε κόντραρε στα πόδια αμυντικού και η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Παμμηλιακού. Στο 76' ο Αναγνωστόπουλος αποβλήθηκε σωστά από το παιχνίδι με δεύτερη κίτρινη κάρτα καθώς βρήκε τη μπάλα εσκεμμένα με το χέρι και ο Γιάννης Ζαράνης του έδειξε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα. Ακόμη, την κόκκινη κάρτα αντίκρισε και ο Πουλάκης, ο οποίος μάρκαρε αντικανονικά τον Μανουδάκη (ο Ζαράνης του έδειξε μέσα σε λίγα λεπτά τη δεύτερη κίτρινη κάρτα).

ΝΕΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΣΥΡΟΥ: Συριανός, Καραβάς, Συμιγδαλάς, Παπαδάκης, Αναγνωστόπουλος, Σαμπάν, Μπαλόπιτας, Λούσας (75' λ. τρ. Αργυρός), Σαγκινέτος, Μανουδάκης, Ξυγκάκης (58' Τσιριγώτης).

ΠΑΜΜΗΛΙΑΚΟΣ: Αϊβαλιώτης, Κυρίτσης, Μάλλης, Μπαργιάμμης, Σιδέρης, Atanassov, Καμακάρης (46' Πουλάκης), Τσιριγωτάκης, Μήτση, Παπαδημητρίου (77' Ψαθάς Ν.), Ψαθάς Α. (91' Στεφανάκης).