Ο Πάγος επικράτησε με 2-1 της Στενής Τήνου και επέστρεψε στις νίκες

Πάτησε κορυφή

Ο Πάγος μετά την ήττα του την προηγούμενη αγωνιστική, επέστρεψε στις νίκες, αφού επιβλήθηκε με 2-1 της Στενής Τήνου και... πάτησε κορυφή.

Η Συριανή ομάδα έφτασε σε μία δίκαιη νίκη αφού ήταν καλύτερη κατά τη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης.

Από την πλευρά της η Στενή έδειξε πολύ καλά στοιχεία και θα μπορούσε να είχε φύγει και με τον βαθμό της ισοπαλίας, αφού έχασε σημαντική ευκαιρία λίγα λεπτά πριν την λήξη του αγώνα.

Το ματς αν και ξεκίνησε “μουδιασμένα”, είχε ένα πολύ καλό ρυθμό μετά το 20' και οι δύο ομάδες έφτασαν πολύ κοντά στο γκολ.

Οι Συριανοί θα μπορούσαν να είχαν σημειώσει περισσότερα γκολ από τα τα δύο που έβαλαν, καθώς έχασαν πέναλτι το πρώτο ημίχρονο με τον Πάπιτση, αλλά είχαν κι άλλες ευκαιρίες.

Το γρήγορο σχετικά γκολ του Πάγου βοήθησε στην καλυτέρευση του αγώνα, αφού οι άμυνα της φιλοξενούμενης ομάδας άνοιξε μιας και έψαξε το γκολ της ισοφάρισης. Από την πλευρά της η ομάδα της Τήνου έδειξε πόσο επικίνδυνη είναι όταν την αφήνει μέσα στο “κόλπο”, καθώς έχει στη διάθεσή της έναν ταλαντούχο ποδοσφαιριστή, που μπορεί να σου κάνει γκολ ανά πάσα στιγμή.

Αγωνιστικά όπως αναφέρουμε παραπάνω το παιχνίδι ήταν αρκετά καλό. Το πρώτο ημίχρονο μέχρι τα μισά του είχε ένα αργό τέμπο αφού οι δύο ομάδες προσπαθούσαν να βρουν τα πατήματά τους. Το γκολ του Πρίντεζη στο 20' έδωσε άλλη εικόνα στο παιχνίδι, αφού οι άμυνες σιγά – σιγά άρχιζαν να ανοίγουν και να πατούν με μεγαλύτερη ευκολία περιοχή οι επιθετικοί. Ο Πάγος θα μπορούσε να είχε πετύχει και δεύτερο γκολ στο 26', μετά την ανατροπή του Μελησσάκι μέσα στην περιοχή. Ο Πάπιτσης ανέλαβε να εκτελέσει την εσχάτη των ποινών, όμως έστειλε τη μπάλα στο κάθετο δοκάρι του Ν. Ζαλώνη.

Τρία λεπτά πριν την λήξη του πρώτου μέρους, ο Μ. Δελλατόλας εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο την αμυντική αδράνεια της ομάδας της Σύρου και με διπλή προσπάθεια έφερε το παιχνίδι στα ίσα. Οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου με το σκορ να είναι 1-1 και να αφήνουν “ανοικτούς” λογαριασμούς για την επανάληψη. Στο δεύτερο ημίχρονο, ο ρυθμός του αγώνα δεν άλλαξε αφού και οι δύο ομάδες έψαχναν το γκολ της νίκης. Ο Πάγος βέβαια ήταν καλύτερος και έφτασε πολλές φορές στην επίτευξη του δεύτερου τέρματος. Ο Βάλβης από τα έντεκα βήματα έδωσε το προβάδισμα και τη νίκη στην ομάδα του, αφού οι Τηνιακοί δεν κατάφεραν να φτάσουν δια δεύτερη φορά στην ισοφάριση.

 

Οι καλύτερες φάσεις και τα γκολ

Το πρώτο εικοσάλεπτο ήταν αρκετά μέτριο, οι δύο ομάδες έφταναν με δυσκολία στην αντίπαλη περιοχή και έκαναν αρκετά αβίαστα λάθη.

Ο Σ. Φώσκολος έκανε το πρώτο σουτ στο παιχνίδι στο 8', όμως ο Λοΐσιος ήταν σε καλή θέση και απέκρουσε χωρίς πρόβλημα.

Στο 10' άουτ πέρασε το σουτ του Βάλβη από τα δεξιά την μεγάλης περιοχής.

Στο 20' ο Πάγος άνοιξε το σκορ με τον Μάρκο Πρίντεζη. Ο Γιώργος Πάπιτσης με ατομική ενέργεια μπήκε από τα αριστερά της μεγάλης περιοχής και έδωσε έτοιμο γκολ στον Πρίντεζη, αφού το μόνο που έπρεπε να κάνει ήταν να σπρώξει τη μπάλα προς το τέρμα του Ν. Φώσκολου.

Στο 24' οι φιλοξενούμενοι έφτασαν πολύ κοντά στην ισοφάριση, αφού το σουτ του Γ. Ζαλώνη πέρασε δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Λοΐσιου.

Στο 26' ο Μελησσάκης ανατράπηκε μέσα στην περιοχή της Στενής και ο κ. Βακόνδιος -διαιτητής της αναμέτρησης – έδειξε την άσπρη βούλα. Την εσχάτη των ποινών ανέλαβε να εκτελέσει ο Πάπιτσης, όμως η μπάλα χτύπησε στο δεξί κάθετο δοκάρι του Ν. Φώσκολος και στη συνέχεια οι αμυντικοί την απομάκρυναν από την περιοχή τους.

Στο 32' ο Ξανθάκης ο οποίος είχε περάσει στη θέση του τραυματία Πάπιτση, είχε ένα πολύ καλό σουτ, αφού ο Ν. Φώσκολος με υπερένταση αποσόβησε τον κίνδυνο για την εστία του.

Στο 42' ο Μ. Δελλατόλας με διπλή προσπάθεια έφερε το παιχνίδι στα ίσα. Αρχικά ο παίκτης της φιλοξενούμενης ομάδας είχε δοκάρι και στην επαναφορά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Λοΐσιου.

Οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια με το σκορ να είναι 1-1.

Στο 56' ο Μπελεγρίνης με δυνατό ευθύβολο σουτ προσπάθησε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα του Ν. Φώσκολου, όμως τερματοφύλακας της Στενής έδιωξε τη μπάλα με τις γροθιές.

Στο 57' η ομάδα της Τήνου έχασε μεγάλη διπλή ευκαιρία να πάρει κεφάλι στο σκορ, αφού Ζαλώνης δεν κατάφερε να νικήσει τον Λοΐσιο και στη συνέχεια ο Σαμιωτάκης στην προσπάθειά του να διώξει τη μπάλα την έστειλε αρχικά στο αριστερό κάθετο δοκάρι της ομάδας του.

Στο 68' ο Ξανθάκης εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά της μεγάλης περιοχής, ο Ν. Φώσκολος με γροθιές προσπάθησε να διώξει, όμως η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά και χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Στο 70' ο Βάλβης έχασε μεγάλη ευκαιρία να βάλει και πάλι μπροστά στο σκορ τον Πάγο, όταν από πλεονεκτική θέση και μόνος του μέσα από την περιοχή, έστειλε τη μπάλα με σουτ άουτ.

Στο 73' άουτ πέρασε το σουτ του Πρελορέντζου.

Στο 75' ο Πάγος κέρδισε και πάλι πέναλτι, έπειτα την ανατροπή του Πρελορέντζου μέσα στην περιοχή από τον Ν. Φώσκολο.

Ο Βάλβης ευστόχησε από τα έντεκα βήματα και έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του, αλλά διαμόρφωσε και το τελικό 2-1.

Στο 88' ο Σ. Φώσκολος με σουτ έχασε μεγάλη ευκαιρία να φέρει στα ίσα το παιχνίδι, αφού το σουτ που επιχείρησε μέσα από την μεγάλη περιοχή πέρασε άουτ.

Πάγος – Στενή Τήνου 2-1

Σκόρερ: 20' Πρίντεζης, 75' Βάλβης (πεν.) - 42' Μ Δελλατόλας

Διαιτητής: Μάριος Βακόνδιος

Δοκάρια: 68' Ξανθάκης

Αποβολές:-

Πάγος (Η. Ξενικάκης): Λοΐσιος, Φωτεινιάς (77' Βλαντούσης), Αργυρός, Σαμωτιάκης, Ν. Ρούσσος, Μπελεγρίνης (65' Πρελορέντζος), Μελισσάκης, Παλαιολόγος, Πρίντεζης, Βάλβης, Γ. Πάπιτσης (32' Ξανθάκης).

Στενή Τήνου (Γ. Ζαλώνης): Ν. Φώσκολο, Γ. Φώσκολο, Μ. Δελλατόλας (85' Ν. Ζαλώνης), Μάρκος Ζαλώνης, Μάριος Ζαλώνης, Νάζος, Γ. Φώσκολος, Σ. Φώσκολος, Αρμακόλας (71' Τζες), Γιάννης Ζαλώνης, Γιώργος Ζαλώνης.

Ετικέτες: