Ο Αίαντας επικράτησε του Πάγου με 2-1 κι έμεινε κοντά στην πρώτη θέση

Αήττητος στα ντέρμπι

Μεγάλος νικητής στο τοπικό ντέρμπι της Σύρου ήταν ο Αίαντας, αφού επικράτησε χθες το απόγευμα του Πάγου με 2-1. Στο γήπεδο βρέθηκαν περίπου 300 άτομα, για να παρακολουθήσουν την αναμέτρηση. Οι δύο τεχνικοί επέλεξαν να αγωνισθούν κλειστά κι αυτό είχε αντίκτυπο στην εικόνα του αγώνα, αφού το παιχνίδι κινήθηκε στην μετριότητα. Το μόνο που σίγουρα θα θυμούνται οι δύο ομάδες μετά από λίγες ημέρες θα είναι το αποτέλεσμα, αφού τίποτα άλλο δεν μπορεί κανείς να κρατήσει. Ο Αίας πήρε δίκαια τη νίκη, καθώς ήταν η ομάδα που πάτησε καλύτερα μέσα στον αγωνιστικό χώρο, αφού η ομάδα του Ηλία Ξενικάκη βρέθηκε σε πολύ κακή μέρα. Γενικά η εικόνα της αναμέτρησης δεν ήταν καλή, αφού σε γενικές γραμμές οι δύο ομάδες έπαιξαν καθαρά για το αποτέλεσμα.

Τώρα, ο Αίαντας με το τρίποντο της νίκης παραμένει κοντά στον πρωτοπόρο Α.Ο. Σύρου, αφού έχει 14 και η ομάδα του Μάκη Πούλου 16 βαθμούς. Ο Πάγος με την ήττα αυτή μένει λίγο πίσω, όχι όμως έξω από το παιχνίδι, αφού υπάρχει ο δεύτερος γύρος κι εκεί μπορεί να ανατρέψει την εις βάρος του κατάσταση.

Τέλος, κατά τη διάρκεια των συνεντεύξεων ο βοηθός προπονητή του Αίαντα Σύρου χτύπησε εργαζόμενο ηλεκτρονικής σελίδας, ο οποίος κάλυψε το παιχνίδι.

Οι καλύτερες φάσεις και τα γκολ

Στο 11΄ήρθε η πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι με την κεφαλιά του Bodgan. Ο μέσος του Αίαντα βρέθηκε μέσα στην περιοχή πήρε την κεφαλιά, όμως η μπάλα κατέληξε άουτ.

Στο 30' ο Αίαντας έχασε τη δεύτερή του ευκαιρία με το σουτ του Κ. Ρούσσου, ο Λοΐσιος ήταν σε ετοιμότητα και αποσόβησε τον κίνδυνο για την εστία του.

Στο 36' ο Bogdan μετά την ατομική προσπάθεια του Κ. Ρούσσου βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση και με ωραίο σουτ νίκησε τον Λοΐσιο, δίνοντας έτσι το προβάδισμα στην ομάδα του (1-0).

Στο 68' ο Μανουδάκης με απευθείας εκτέλεση κόρνερ προσπάθησε να νικήσει τον τερματοφύλακα του Πάγου, όμως η μπάλα χτύπησε την πάνω πλευρά του οριζοντίου δοκαριού του Λοΐσιου και πέρασε άουτ.

Στο 74' ο Πάγος βρέθηκε κοντά στην ισοφάριση, όμως ο Μεμάι πήρε την “μπουκιά” από το στόμα του Πάπιτση, αφού έδειξε τελευταία στιγμή την μπάλα από τα πόδια του επιθετικού των φιλοξενουμένων.

Στο 76' ο Πάγος έχασε νέα μεγάλη ευκαιρία να φέρει το παιχνίδι στα ίσα, αυτή τη φορά με την ατομική ενέργεια του Πάπιτση, όπου μπήκε από τα αριστερά της μεγάλης περιοχής και με σουτ προσπάθησε να νικήσει τον Συριανό. Η μπάλα όμως δεν του έκανε το χατίρι, αφού βρήκε το οριζόντιο δοκάρι και πέρασε άουτ.

Στο 90' οι γηπεδούχοι ουσιαστικά κλείδωσαν τη νίκη, καθώς ο Σαγκινέτος με σουτ από πλεονεκτική θέση, έπειτα την ασίστ του Μεμάι έκανε το 2-0.

Το μόνο που κατάφερε ο Πάγος ήταν να μειώσει σε 2-1 στο τέταρτο λεπτό των καθηστερήσεων με τον Μάρκο Πρίντεζη.

Αίαντας Σύρου (Γιώργος Ρούσσος): Συριανός, Μεμάι, Μουράι, Παπαδάκης, Αναγνωστόπουλος, Καράβας, Κ. Ρούσσος (68' Σαγκινέτος) , Boritz Bogdan (80' Λούσας), Μπαλόπιτας, Μανουδάκης, Γ. Ρούσσος (86' Τσιριγώτης).

Πάγος (Ηλίας Ξενικάκης): Λοΐσιος, Πρελορέντζος, Αργυρός, Σαμιωτάκης, Ν. Ρούσσος (64' Μανωλιός), Μπελεγρίνης, Βαρθαλίτης, Παλαιολόγος (46' Πάπιτσης), Μουλίδης, Βάλβης (80' Ξανθάκης), Πρίντεζης.

Ετικέτες: