Λεονάρδος Ρούσσος και Χρήστος Ρούσσος μιλούν για τον Πάγο και τις προσπάθειες που καταβάλει κάθε χρόνο το Διοικητικό Συμβούλιο

“Κάθε χρόνο καλύτεροι”

Πάγος, ένα σωματείο το οποίο κάθε χρόνο ξεκινά με χαμηλούς τόνους, αλλά σχεδόν πάντα είναι από τις ομάδες που πρωταγωνιστούν. Αυτό συμβαίνει και στο τρέχον πρωτάθλημα, όπου αν και ξεκίνησε χωρίς πολλά λόγια, αυτή τη στιγμή είναι μαζί με τις άλλες Συριανές ομάδες και την Άνω Μερά στην πρώτη θέση του ομίλου. Η ομάδα του Ηλία Ξενικάκη έκανε την έκπληξη στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, αφού έβαλε στο ρόστερ της δύο “βαριά” χαρτιά, όπως είναι αυτά του Σπύρου Ξένου και του Γιάννη Τσάλμα.

Η χρονιά για τον Πάγου έχει ξεκινήσει με το εντυπωσιακό 1-6 στην Τήνο, απέναντι στην Στενή και απομένουν τρεις αγωνιστικές για να μάθουμε αν η ομάδα του Ηλία Ξεκινάκη κάνει την υπέρβαση και βρεθεί στην επόμενη φάση του πρωταθλήματος. Βέβαια, εκτός από το αγωνιστικό κομμάτι, υπάρχει και το διοικητικό, όπου εκεί είναι και τα δύσκολα, αφού οι διοικούντες κάθε ομάδες δίνει την δική της “μάχη” ώστε να καταφέρει να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις της. Για τα θέματα αυτά μίλησαν ο πρόεδρος και αντιπρόεδρος του Πάγου, Λεονάρδος Ρούσσος και Χρήστος Ρούσσος.

Ακόμη ο Λεονάρδος Ρούσσος αναφέρθηκε και για τις προσπάθειες που έχει ξεκινήσει η ομάδα του με την μελέτη που ετοιμάζεται ώστε ο Πάγος να επιστρέψει στην φυσική του έδρα.

Ο πρόεδρος της ομάδας του Πάγου, Λεονάρδος Ρούσσος μίλησε στην “Κοινή Γνώμη” για την πορεία της ομάδας του στο πρωτάθλημα της Α' κατηγορίας Κυκλάδων, αλλά και την συνεργασία που υπάρχει με την Ακαδημία Ποδοσφαίρου Σύρος 2002.

“Θα από τη συνεργασία που είχαμε με την Ακαδημία Ποδοσφαίρου Σύρος 2002 του κ. Δημήτρη Κάμπαξη. Συζητήσαμε αρκετές ώρες με τον κ. Κάμπαξη, μέχρι να αποφασίσουμε το Καλοκαίρι να συνεργαστούμε και να κατεβάσουμε από κοινού μια ομάδα νέων στο πρωτάθλημα της ΕΠΣ Κυκλάδων. Ο λόγος που έγινε αυτό, ήταν γιατί θέλαμε να έχουμε μεγαλύτερο βάθος, περισσότερο παιδιά που στο μέλλον να μπορούν να στηρίξουν την ανδρική ομάδα. Επίσης, θέλαμε να έχουμε μία καλή κι ανταγωνιστική ομάδα, όπου πάνω από όλα θα παίζει καλό ποδόσφαιρο και να ικανοποιείται ο φίλαθλος κόσμος που θα βρίσκεται στην εξέδρα του γηπέδου και θα παρακολουθεί από κοντά τις αναμετρήσεις. Βέβαια, μέχρι να φτάσουμε σε αυτό το αποτέλεσμα χρειάστηκε αρκετή δουλειά, γιατί υπήρχαν πολλοί ποδοσφαιριστές και το ρόστερ ήταν πάρα πολύ μεγάλο. Παρόλα αυτά η χρονιά εξελίσσεται πάρα πολύ καλά για εμάς και έχουμε πάρα πολύ καλά και θετικά στοιχεία. Η κίνηση αυτή πιστεύω ότι θα βοηθήσει πάρα πολύ το Συριανό ποδόσφαιρο, αφού το κλίμα είναι πάρα πολύ καλό και θα δούμε καλά αποτελέσματα. Η συνεργασία μας πάει πολύ καλά και πιστεύω ότι θα συνεχιστεί και στο μέλλον.

Τώρα, όσον αφορά την ανδρική ομάδα ποδοσφαίρου, από την αρχή της σεζόν υπήρχαν πολλά νέα πρόσωπα στην ομάδα και έχουμε την τιμή αυτή τη στιγμή στο ρόστερ μας να υπάρχει ο Άκης Μπελεγρίνης, ο οποίος έχει αγωνισθεί ακόμη και στην Α' Εθνική κατηγορία, αλλά και οι ποδοσφαιριστές που ήρθαν τώρα είναι αξιόλογοι και πιστεύω θα μας βοηθήσουν στην προσπάθεια που κάνουμε. Ακόμη κοντά μας είναι ο Γιάννης Βάλβης και ο Γιώργος Πάπιτσης, οι οποίοι έχουν πλούσιες εμπειρίες και είναι αξιόλογοι ποδοσφαιριστές. Τώρα όσον αφορά τον κόσμο, οι φίλαθλοι έχουν εκτιμήσει την προσπάθεια που έχουμε κάνει και νομίζω ότι σε κάθε ματς έχουμε όλο και περισσότερους στην εξέδρα. Πιστεύω ότι έχουμε αυτή τη στιγμή τους περισσότερους φιλάθλους στην Σύρο. Τέλος, θα ήθελα να πω ότι αν και είμαστε ψηλά στη βαθμολογία, θα μπορούσαμε να είχαμε περισσότερους βαθμούς αν σε κάποια παιχνίδια δεν υπήρχαν διαιτητικά λάθη. Θέλω να πιστεύω ότι έγινε με την ομάδα μας ήταν καθαρά ανθρώπινα λάθη. Βέβαια, αυτά τα λάθη μας έχουν κοστίσει κάποιους βαθμούς. Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια που έχουμε ξεκινήσει από το ξεκίνημα της σεζόν, θέλουμε να προκριθούμε στα μπαράζ κι έχουμε τις δυνατότητες να τα καταφέρουμε”.

Έχουν προωθηθεί αθλητές μικρής ηλικίας στην ανδρική ομάδα;

“Και βέβαια έχουν προωθηθεί μικρά παιδιά στην ανδρική ομάδα, τόσο από τον Πάγο, όσο και από την ακαδημία του κ. Κάμπαξη. Αυτό δείχνει την καλή δουλειά που γίνεται τα τελευταία χρόνια τόσο από την Α.Π. Σύρος 2002, όσο κι από εμάς. Υπάρχει αρκετό μέλος σ' αυτήν την ομάδα, έχουμε πολλά παιδιά με πλούσιο ταλέντο. Από την πλευρά μας οφείλουμε να δουλέψουμε ακόμη περισσότερο ώστε να είμαστε κάθε χρόνο και καλύτεροι”.

“Οι τοπικοί φορείς πρέπει να σταθούν δίπλα στις ομάδες”

Η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει το χώρο του ποδοσφαίρου κι αυτό το ρωτάω με αφορμή την οικονομική βοήθεια που δόθηκε από το Δήμου της Σύρου-Ερμούπολης.

“Οικονομικά η ομάδα στηρίζεται στην ιδιωτική πρωτοβουλία, στήριξη δεν έχουμε ούτε από την Ομοσπονδία, αλλά ούτε και από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Βέβαια ούτε και από την τοπική αυτοδιοίκηση. Παρόλο που βλέπουμε σε άλλα νησιά, οι επιχορηγήσεις στα αθλητικά σωματεία είναι πολλαπλάσιες από τα χρήματα που δίνει ο Δήμος Σύρου στις ομάδες του νησιού. Παίρνουμε πάρα πολύ λίγα χρήματα και ίσως θα πρέπει οι αρμόδιοι με τα αθλητικά να το δουν λίγο διαφορετικά με τα αθλητικά σωματεία. Οι ομάδες έχουν δραστηριότητα 12 μήνες τον χρόνο και δεν μπορούμε να συγκρινόμαστε με συλλόγους που έχουν μία ή δύο δράσεις τον χρόνο. Βέβαια, δεν περιμένουμε από τις επιχορηγήσεις για να βγάλουμε την χρονιά. Ευτυχώς που έχουμε κάποιες χορηγίες και οικονομική ενίσχυση από του φίλους της ομάδας που έχουν επιχειρήσεις και είναι δίπλα μας και μας βοηθούν. Επίσης και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου βάζουν ένα ποσό ώστε να μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στα έξοδα που υπάρχουν. Για να καταλάβει κανείς αυτά που εννοώ θα πω μόνο, ότι για να πάμε σε ένα γειτονικό νησί να αγωνισθούμε χρειάζονται πάρα πολλά χρήματα, τόσο για τα εισιτήρια των πλοίων, όσο και της διαμονής. Ακόμη έχουμε και την χρήση γηπέδου στα έξοδα μας και δεν ξέρω αν σε αλλά νησιά ή μέρη της Ελλάδας, πληρώνουν για να κάνουν προπόνηση ή να αγωνισθούν. Ακόμη κι αυτό θα πρέπει να τον δουν οι αρμόδιοι φορείς. Τέλος, το παράπονό μας είναι ότι ο Δήμος δεν στηρίζει τόσο πολύ τον αθλητισμό”.

Υπάρχουν σκέψεις για το μέλλον;

“Για να έχεις μία ανταγωνιστική ομάδα δεν χρειάζεται μόνο, χρόνος και κόπος, πρέπει να υπάρχουν και χρήματα. Τα χρήματα σήμερα... δεν υπάρχουν. Παρόλα αυτά εμείς θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε, να δουλεύουμε, καθώς το νέο Δ.Σ. έχει αρκετή όρεξη, καθώς υπάρχουν αρκετά νέα πρόσωπα στο καινούργιο συμβούλιο και θέλουν να βοηθήσουν την ομάδα. Τώρα, μέσα από δραστηριότητες και εκδηλώσεις που θα κάνουμε θα προσπαθήσουμε να κρατήσουμε την ομάδα σε υψηλό επίπεδο. Μην ξεχνάμε ότι ο Αθλητικός Όμιλος Πάγου είναι το μοναδικό σωματείο που έχει 30 χρόνια συνεχής δραστηριότητας. Κανένα σωματείο δεν έχει παρουσία συνεχή παρουσία για 30 έτη. Εμείς δεν έχουμε αλλάξει ούτε όνομα, ούτε χρώματα, εξακολουθούμε εδώ και 30 να προσφέρουμε στον αθλητισμό και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε”.

“Για τον φίλαθλο κόσμο της Σύρου”

Ένα από τα νέα πρόσωπα του Διοικητικού Συμβουλίου του Πάγου είναι ο Χρήστος Ρούσσος ο οποίος μετά τις αρχαιρεσίες είναι αντιπρόεδρος του Πάγου και είναι εκείνος ο οποίος έτρεξε τα μεταγραφικά θέματα της ομάδας την περίοδο του Ιανουαρίου.

“Προσπαθήσαμε αυτή την μεταγραφική περίοδο να ενισχύσουμε την ομάδα μας με αθλητές που θα μπορούν να βοηθήσουν από την πρώτη μέρα τον Πάγο. Κάναμε πολλές σκέψεις και καταλήξαμε στους ποδοσφαιριστές που αποκτήσαμε δηλαδή τους πρώην αθλητές της Μυκόνου τον Τσάλμα και Ξένο. Δύο ποδοσφαιριστές με μεγάλη ιστορία και ικανότητες, όπου πιστεύουμε να μας βοηθήσουν στην προσπάθεια που κάνουμε για να περάσουμε στην επόμενη φάση. Εκτός από τον Τσάλμα και Ξένο κοντά μας είναι και ο Γιώργος Ρούσσος ο οποίος δεν είχε δηλωθεί το προηγούμενο διάστημα. Αυτές οι κινήσεις ήταν καθαρά για να ευχαριστήσουμε τον κόσμο μας, ο οποίος μας έχει στηρίξει τόσο πολύ όλα αυτά τα χρόνια και εξακολουθεί να είναι δίπλα μας”.

Από την παρουσία του κόσμου είσαστε ικανοποιημένοι;

“Από την πλευρά μας είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από την στήριξη του κόσμου, γιατί όσοι έρχονται στο γήπεδο έρχεται για εμάς. Μας χειροκροτεί, ενισχύει την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών μας και εμείς από την πλευρά μας θέλαμε να τους ευχαριστήσουμε για την όλη βοήθεια. Τώρα, κάποιοι φίλαθλοι έχουν απομακρυνθεί από το ποδόσφαιρο για λόγους εξωαγωνιστικούς. Εμείς πάντως παίρνουμε το χειροκρότημα του κόσμου, αυτό το χειροκρότημα μας δίνει δύναμη, για να συνεχίσουμε για κάτι ακόμη καλύτερο. Από εκεί και πέρα ο κόσμος με τις κινήσεις του δείχνει ότι σέβεται τον κόπο και τον ιδρώτα μας”.

Ο Πάγος ανέκαθεν ήταν μία ομάδα η οποία κινούνταν με στόχο την αξιοπρεπή εμφάνιση στο πρωτάθλημα. Με τις κινήσεις που κάνατε τον Ιανουάριο δείξατε ότι έχετε την δυνατότητα να κάνετε το βήμα παραπάνω και πως βλέπετε και παραπέρα. Υπάρχει σαν στόχο κάποια στιγμή να πάτε για πρωτάθλημα και άνοδο;

“Μπορεί να μην θέτουμε υψηλούς στόχους, όμως δεν θέλουμε και να είμαστε “κομπάρσοι” στο πρωτάθλημα. Κάθε χρόνο έχουμε στόχους, όμως δεν βγαίνουμε να τους διατυμπανίζουμε δεξιά και αριστερά. Κάνουμε βήματα προόδου κάθε χρόνο, βήματα σταθερά κι αυτό το βλέπουν όλοι. Η προσπάθεια που κάνουμε εδώ και δύο χρόνια δείχνουν να πηγαίνουμε αρκετά καλά, είμαστε μέσα στους στόχους μας και την επόμενη χρονιά θα είμαστε ακόμη καλύτεροι. Το να βγαίνουμε και να λέμε ότι πάμε για πρωτάθλημα ή ότι θέλουμε σε δύο χρόνια να είμαστε στη Β' Εθνική, αυτό είναι το μόνο εύκολο. Εμείς θέλουμε να κάνουμε ένα βήμα παραπάνω κάθε φορά και όχι να προσπαθούμε να χτίσουμε κάτι που δεν θα έχει σταθερές βάσεις. Θέλουμε να είμαστε τυπικοί σε όλα, να μην έχουμε τέτοια ανοίγματα που δεν θα μπορούμε να ανταπεξέλθουμε. Οι παίκτες και ο κόσμος θέλουμε να μας σέβονται και από εκεί και πέρα η ομάδα θα συνεχίσει να υπάρχει και θα διεκδικεί πάντα το καλύτερο.

Ο Πάγος έχει αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια ότι είναι ένα σωματεία υγιεί και πως δουλεύει για το καλύτερο αποτέλεσμα. Υπάρχουν άνθρωποι στο συμβούλιο που τρέχουν από το πρωί έως το βράδυ, ώστε να προσφέρουν τα πάντα στους ποδοσφαιριστές που από την πλευρά της κάνουν τα πάντα για το καλό της ομάδας. Ο κόσμος έχει εκτιμήσει τις προσπάθειες που καταβάλουν οι ποδοσφαιριστές μας και γι' αυτό σε κάθε παιχνίδι τους χειροκροτεί όρθιος”.

“Ετοιμάζουμε ολοκληρωμένη μελέτη για το γήπεδο του Πάγου”

Κλείνοντας θα ήθελα να μιλήσουμε για ένα θέμα που πιστεύω ότι “καίει” την ομάδα του Πάγου. Το θέμα αυτό δεν είναι άλλο από το γηπεδικό πρόβλημα που έχετε τα τελευταία χρόνια με την “μετακόμισή” σας από το γήπεδο του Πάγου σε αυτό της Άνω Σύρου. Αλήθεια έχετε κάνει ενέργειες για να επιστρέψετε στην φυσική σας έδρα;

Ο πρόεδρος του Πάγου Λεονάρδος Ρούσσος είπε χαρακτηριστικά: “Κάνουμε κάποιες ενέργειες ώστε να παρουσιάσουμε μία ολοκληρωμένη μελέτη για το γήπεδο του Πάγου και το πως μπορεί να ξανά γίνει γήπεδο ποδοσφαίρου. Γιατί, κάποιοι άνθρωποι πραγματικά “μάτωσαν” ώστε αυτός ο χώρος να γίνει ποδοσφαιρικό γήπεδο. Σήμερα βλέπουμε ότι είναι μία “μάντρα” υλικών. Το καλοκαίρι κάποια στιγμή τα λάστιχα πήραν φωτιά. Εμείς επαναλαμβάνω ετοιμάζουμε μία ολοκληρωμένη μελέτη για το πως μπορεί ο χώρος αυτός να γίνει ξανά γήπεδο ποδοσφαίρου. Είναι κάτι απαραίτητο για την περιοχή, καθώς θα δώσει ακόμη ένα μεγαλύτερο κίνητρο στα παιδιά να ασχοληθούν με τον αθλητισμό. Είναι κάτι, που με καλή θέληση και συνεργασία μπορεί να γίνει”.

Ετικέτες: