Ο Αίαντας επικράτησε με 0-1 του Πάγου και πέρασε στα μπαράζ του πρωταθλήματος

Νίκη πρωτιάς

Ο Αίαντας Σύρου χάρη στο τέρμα που σημείωσε ο Κωτσής στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων πήρε τη νίκη απέναντι στον Πάγο και συγχρόνως την πρώτη θέση του ομίλου και την απευθείας πρόκριση στα μπαράζ του πρωταθλήματος.

Αυτό σημαίνει ότι ο Α.Ο. Σύρου πήρε τη δεύτερη θέση στον όμιλο και θα δώσει αγώνα μπαράζ με τον Α.Ο. Πάρου για το ένα και μοναδικό εισιτήριο που έχει απομείνει για κλείσει η πεντάδα των ομάδων, που θα διεκδικήσουν το πρωτάθλημα.

Ο κόσμος τίμησε με την παρουσία του χθες και τις δύο ομάδες, αφού γέμισε την εξέδρα του γηπέδου της Άνω Σύρου, είχε περίπου 550 με 600 άτομα.

Τώρα όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι της αναμέτρησης, οι δύο ομάδες έπαιξαν με αρκετές σκοπιμότητες, αφού ο μεν Πάγος ήθελε μόνο νίκη και μάλιστα με δύο γκολ διαφορά, ενώ στην ομάδα του Γιώργου Ρούσσου αρκούσε και η ισοπαλία. Έτσι, ο Πάγος ήταν αναγκασμένος να πιέσει για τον γκολ. Οι γηπεδούχοι έχασαν κάποιες μικρές ευκαιρίες κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης, όμως δεν κατάφεραν να φτάσουν στο γκολ, και είχαν δύο κλασσικές ευκαιρίες. Η πρώτη ήταν στο πρώτο ημίχρονο με την κεφαλιά του... Μπαλόπιτα στο φάουλ του Ξένου και η δεύτερη και μεγαλύτερη ήταν με τον Πάπιτση ένα λεπτό πριν συμπληρωθούν τα ενενήντα, όταν πρόλαβε στην έξοδο τον Συριανό, όμως ο Αναγνωστόπουλος και το δοκάρι στέρησαν το γκολ στην ομάδα του Ηλία Ξενικάκη.

Αμέσως μετά τη μεγάλη ευκαιρία του Πάγου, ο Αίαντας βγήκε μπροστά και ο Σαγκινέτος την κατάλληλη στιγμή έδωσε στον ερχόμενο από πίσω Κωτσή και ο δεύτερος με χαρακτηριστική ευκολία, αφού η εστία ήταν κενή, την έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Κουκή και τον Αίαντα στα μπαράζ του πρωταθλήματος.

Το παιχνίδι βέβαια δεν ήταν και το καλύτερο, καθώς ο αέρας και οι σκοπιμότητες δεν άφησαν τις ομάδες να παίξουν σύμφωνα με τις δυνατότητές του.

Ξέφυγε η κατάσταση μετά το γκολ

Το παιχνίδι κύλησε ομαλά παρά την κρισιμότητά του μέχρι το 92', μέχρι δηλαδή ο Αίαντας να ανοίξει το σκορ. Όταν ο Κωτσής έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Κουκή, το καλό κλίμα πήγε... περίπατο, αφού οι παίκτες λίγο έλειψε να πιαστούν στα χέρια. Βέβαια αν δεν υπήρχαν οι ψυχραιμότερη τώρα θα μιλούσαμε για άσχημες καταστάσεις, αλλά και όλα όσα συνέβησαν στο τρίλεπτο που ακολούθησε μετά το γκολ του Κωτσή δεν ήταν και λίγα. Αποτέλεσμα της όλης εικόνας ήταν ο Αναγνωστόπουλος να δεχθεί δεύτερη κίτρινη κάρτα και να αποβληθεί από το παιχνίδι, όπως επίσης το δρόμο για τα αποδυτήρια πήρε και ο Κουμπαράκης ο οποίος αν και όπως υποστήριξε στη συνέχεια πήγε να χωρίσει ο Δεληγιάννης είχε αντίθετη άποψη και του έδειξε την απευθείας κόκκινη κάρτα. Ακόμη εκτός αγωνιστικού χώρου πέρασαν οι προπονητές, αλλά και όσοι παράγοντες ήταν στον Πάγο και των δύο ομάδων.

Τέλος το πρωτάθλημα για τον Πάγο

Απίστευτο κι όμως... Ελληνικό. Μπορεί να είμαστε στις αρχές του Φλεβάρη, κι όμως το πρωτάθλημα για κάποιες ομάδες ολοκληρώθηκε χθες. Στις ομάδες αυτές είναι και ο Πάγος, αφού τερμάτισε στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα και έμεινε εκτός συνέχειας. Αυτό σημαίνει ο Πάγος θα βρεθεί ξανά σε αγωνιστική δραστηριότητα σε περίπου έξι μήνες, μέχρι δηλαδή να ξεκινήσει το επόμενο πρωτάθλημα.

Οι καλύτερες φάσεις και τα γκολ

Στο 9' ο Κώτσης με σουτ προσπάθησε να απειλήσει, ο Κουκής ήταν σε ετοιμότητας και απόκρουσε χωρίς πρόβλημα.

Στο 10' ο ίδιος παίκτης στάθηκε άτυχος, αφού το σουτ σταμάτησε σε σώματα αμυντικών, ενώ η μπάλα είχε πορεία προς το τέρμα του Κουκού.

Στο 22' άουτ πέρασε η κεφαλιά του Τσάλμα από το φάουλ του Ξένου.

Στο 23' οι αμυντικοί το Πάγου έκοψαν τον Λούσσα, καθώς ο παίκτης του Αίαντα έπειτα από ατομική ενέργεια βρέθηκε μέσα στην μικρή περιοχή.

Στο 27' ο Μπογδάν με απευθείας εκτέλεση φάουλ προσπάθησε να νικήσει τον Κουκή, όμως η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Πάγου.

Στο 31' μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ έχασε ο Τσάλμας με κεφαλιά έπειτα το φάουλ του Ξένου από τα δεξιά.

Στο 39' ο Πάγος έχασε τεράστια ευκαιρία να ανοίξει το γκολ στο φάουλ του Βαρθαλίτη, η μπάλα πέρασε παράλληλα με το τέρμα και ο Νίκος Ρούσσος δεν κατάφερε να την βρει και να την σπρώξει στα δίχτυα του Συριανού.

Στο 42' ο Βαρθαλίτης είχε ένα καλό σουτ, όμως η μπάλα πέρασε άουτ.

Ο Μπαλόπιτας στην προσπάθειά του να διώξει τη μπάλα στο φάουλ του Ξένου στο 44', λίγο έλειψε να τη στείλει στο βάθος της εστίας του Συριανού και ο Πάγος έχασε τεράστια ευκαιρία να ανοίξει το σκορ.

Στο 59' ο Τσάλμας στην προσπάθειά του βγει στην αντεπίθεση έπαθε θλάση και πέρασε εκτός αγώνα.

Στο 75' ο Πάπιτσης έχασε την ευκαιρία να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του Αίαντα, καθώς το σουτ που επιχείρησε ήταν κακό και πέρασε άουτ.

Στο 89' ο Πάπιτσης πήρε την κεφαλιά μπροστά από τον Συριανό, η μπάλα είχε πορεία προς το τέρμα, ο Αναγνωστόπουλος και το δοκάρι του Αίαντα “κράτησαν” το μηδέν για την εστία της ομάδας του Γιώργου Ρούσσου.

Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Σαγκινέτος βγήκε στην αντεπίθεση και την κατάλληλη στιγμή έδωσε έτοιμο γκολ στον Κωτσή, ο οποίος δεν έχασε την ευκαιρία και με ψύχραιμο σουτ έδωσε τη νίκη στην ομάδα του και μαζί την πρώτη θέση.

Τέλος, ο Σαμιωτάκης δέχθηκε την δεύτερη κίτρινη κάρτα του διαιτητή και αποχώρησε πριν ολοκληρωθεί το ματς

Πάγος: Κουκής, Φωτεινιάς, Γ. Ρούσσος, Σαμιωτάκης, Ν. Ρούσσος, Παλαιολόγος (68' Βάλβης), Βαρθαλίτης (57' Μουλίδης), Νομικός, Τσάλμας (59' λ. τρ. Μ. Πρίντεζης), Πάπιτσης, Ξένος.

Αίαντας Σύρου: Συριανός, Μεμάι, Φουάσης, Βασάλος (72' λ. τρ. Καραβάς), Αναγνωστόπουλος, Μπαλόπιτας, Κώτσης, Μουράΐ, Κ. Ρούσσος (20' λ. τρ. Σαγκινέτος), Μπογδάν (83' Σιμιγδαλάς), Λούσσας.

Ετικέτες: