Φιλικό παιχνίδι μεταξύ ΠΑΣ Νάξου και Πανθηραϊκού

Έδειξαν καλά στοιχεία και οι δύο

Ένα σπουδαίο φιλικό παιχνίδι πραγματοποιήθηκε στη Νάξο, με σκοπό οι δύο προπονητές να βγάλουν χρήσιμα συμπεράσματα. Το παιχνίδι πραγματοποιήθηκε στο ΔΑΚ Νάξου, όπου ο ΠΑΣ Νάξου φιλοξένησε την ομάδα του Πανθηραϊκό.

Ο Αλέξης Κωνσταντόπουλος και ο Πέτρος Μαράκης είχαν την ευκαιρία να τεστάρουν τα επίπεδα ετοιμότητας των παικτών τους, με τις δύο ομάδες να βρίσκονται ακόμη στα μέσα της προετοιμασίας τους ενόψει της νέας αγωνιστικής χρονιάς.

Οι δύο προπονητές βέβαια δεν είχαν όλους τους παίκτες στη διάθεσή τους, αφού από την πλευρά των Ναξιωτών απουσίαζαν τρεις νεοαποκτηθείς ποδοσφαιριστές, ενώ από την πλευρά του ο Αλέξης Κωνσταντόπουλος στερήθηκε τις υπηρεσίες των, Κωλέτση, Παναγιωτίδη, Πέκα, Δαμίγο και Κωνσταντίνου, οι οποίοι έμειναν στην Σαντορίνη για να πάρουν κάποιες ανάσες από τις έως τώρα σκληρές προπονήσεις.

Οι δύο προπονητές κατά τη διάρκεια του αγώνα είχαν την ευκαιρία να βγάλουν χρήσιμα συμπεράσματα. Κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης οι τεχνικοί των ομάδων έκαναν αρκετές αλλαγές αφού ήθελαν να δοκιμάσουν διάφορα σχήματα, αλλά και να δουν την αγωνιστική ετοιμότητα όλων των ποδοσφαιριστών που είχαν στη διάθεσή τους. Αν και ακόμη είναι αρκετά νωρίς, η ομάδα της Σαντορίνης έδειξε αρκετά καλά δείγματα γραφής, αφού στο ρόστερ της υπάρχουν παίκτες αξίας, αλλά και με μεγάλη εμπειρία. Σ' αυτές τις αναμετρήσεις το σκορ δεν παίζει κανένα απολύτως ρόλο, αφού τα παιχνίδια αυτά γίνονται για τεχνικούς λόγους και οι προπονητές να βγάλουν κάποια συμπεράσματα. Πάντως, για την ιστορία η ομάδα της Σαντορίνης επικράτησε με 1-7, ενώ το σκορ του ημιχρόνου ήταν 1-2. Ο Λούκας άνοιξε το σκορ για τον Πανθηραϊκό με σουτ στην κίνηση, ενώ ο Κώστας Κατσιούλης ισοφάρισε σε 1-1 για λογαριασμό του ΠΑΣ Νάξου. Το 1-2 που ήταν το σκορ του ημιχρόνου έκανε ο Κελίδης. Στην επανάληψη οι: Αρβανίτης, Παγώνης και Βρενάγκρ πέτυχαν από 1 τέρμα, ενώ ο Ντέμης Ζώνας έβαλε 2 φορές την μπάλα στα δίχτυα διαμορφώνοντας το τελικό 1-7.

Ο προπονητής της ομάδας Αλέξης Κωνσταντόπουλος μετά το τέλος του αγώνα δήλωσε ότι σε γενικές γραμμές είναι ικανοποιημένος, αν και θα ήθελε περισσότερο αποτελεσματικότητα στην άμυνα, όπου όπως είπε οι παίκτες του χάριζαν “τσάμπα επιθέσεις” στον αντίπαλο. Ο Πανθηραϊκός στο 1ο του δείγμα και παρόλο που του έλειπαν αρκετοί ποδοσφαιριστές, έδειξε ότι φέτος ελπίζει στο καλύτερο, καθώς υπάρχει πλουραλισμός στην ανάπτυξη του παιχνιδιού του, ενώ μπορεί να δημιουργήσει καταστάσεις ανοίγοντας την αντίπαλη άμυνα με γρήγορες πάσες.

Ο Αλέξης Κωνσταντόπουλος, μετά το τέλος του αγώνα είπε: “Συνεχίζουμε την σκληρή δουλειά που έχουμε ξεκινήσει και κυρίως για να βελτιώσουμε όλα αυτά αυτά που διαπιστώσαμε και καταγράψαμε”.

Από την πλευρά της η ομάδα της Νάξου βασίζεται κατά 99% στις ακαδημίες της, διαθέτοντας το πιο νεανικό σχήμα στις Κυκλάδες (γεννηθέντες 1996-2000). Δήλωσε πέρυσι για 1η φορά συμμετοχή στο Ανδρικό πρωτάθλημα της ΕΠΣ. Φυσικά η 1η χρονιά ήταν εντελώς πειραματική, πράγμα που όπως έδειξαν τα παιδιά του Πέτρου Μαράκη ανήκει καθαρά στο παρελθόν.

Οι νεαροί παίκτες του ΠΑΣ ειδικά στο πρώτο μέρος κοίταξαν κατάματα τον Πανθηραϊκό, εκπλήσσοντας ευχάριστα όλους όσους παρακολούθησαν το παιχνίδι. Άτυχη στιγμή ήταν αυτή του τραυματισμού του Φλεριανού, ο οποίος επέστη κάκωση στο γόνατο.

ΠΑΣ Νάξου (Μαράκης): Χίκα, Φλεριανός, Πιταράς, Μανιός, Μαράκης, Ζάκο, Ματάκιας, Παπαδόπουλος, Σκιαδάς, Κατσιούλης, Κατινάς.

Αγωνίστηκαν επίσης οι: Βερύκοκο, Κουφόπουλος, Χαριτίδης, Φραγκίσκος, Ξενάκης, Μελανίτης.

Πανθηραϊκός (Κωνσταντόπουλος): Ξαγοράρης, Βλαβιανός, Τζωρμπατζάκης, Κολιούσης, Βαζαίος, Στεφανάκης, Ζώνας, Μηνδρινός, Λούκας, Καραβίας, Κελίδης.

Αγωνίστηκαν επίσης οι: Νομικός Β., Βρενάγκρ, Ρενιέρης, Παγώνης, Κρεμύδας, Ματσιούκας, Δαμίγος.