Ο Α.Ο. Σύρου είναι πάνω από ονόματα και φιλοδοξίες

Μία ανακοίνωση, ένα δημοσίευμα ήρθε να ταράξει τα “ήσυχα” νερά της ομάδας του Α.Ο. Σύρου. Σε λίγες ώρες, σε λίγα εικοσιτετράωρα θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές για την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου. Το ιστορικό σωματείο της Σύρου, μετά τις εκλογές θα αποκτήσει νέα διοίκηση, νέα πρόσωπα για την επόμενη σεζόν.
Η ανακοίνωση για την υποψηφιότητα και νέων ενδιαφερομένων ήρθε να ταράξει το κλίμα και να φέρει όπως φάνηκε μία σύγχυση άνευ προηγουμένου. Γιατί; Δεν θα κάτσω να εξετάσεω τι ήθελαν ή τι θα κέρδιζαν. Αυτός που πρέπει να κερδίσει δεν είναι άλλος από τον Α.Ο. Σύρου, η ίδια η ομάδα και όχι όσοι θέλουν να προβληθούν ή να αυτοπροβληθούν.
Το να πάρεις θέσει και να πας προς μία κατεύθυνση, είναι το μόνο εύκολο, καθώς θα πεις αυτά που πρέπει, θα γίνεις αρεστός σ' αυτούς που πρέπει, ώστε να έχεις κάποιο όφελος, όχι χρηματικό, αλλά περισσότερο ενημερωτικό.
Θα πρέπει αυτό που έγινε σήμερα να μας βάλεις όλους να σκεφτούμε, τι θέλουμε, τι πρέπει να γίνει και τι πρέπει να ακολουθήσει από εδώ και πέρα.
Για ακόμη μια φορά θα εκφράσω τα πιστεύω μου όχι γιατί θέλω να αποφύγω κάποια πράγματα, αλλά για να καταλάβουν όσοι εμπλέκονται με την ομάδα της Σύρου, ότι μόνο έτσι θα γίνει το επόμενο βήμα.
Όλοι μιλούν για συνεργασίες, όλοι μιλούν πως μόνο όταν ενωθούν οι δυνάμεις του νησιού θα γίνει κάτι καλό. Η σωστή δημοσιογραφία είναι να κρατάς μία ουδέτερη στάση στα γεγονότα και να μεταφέρει τις εξελίξεις στο κόσμο σωστά.
Ας πάρουμε τα πράγματα όμως από την αρχή. Υπήρχαν κάποιοι που ήθελαν να εμπλακούν με τα κοινά του Α.Ο. Σύρου.
Αρχικά ακούστηκε ότι θα κατέβαινε νέο ψηφοδέλτιο, στη συνέχεια περάσαμε στο ενδιαφέρον των ατόμων αυτών να μπαίνουν στην εκλογική διαδικασία με τα μέλη του Α.Ο. Σύρου να έχουν το δικαίωμα να επιλέξουν αυτούς που θεωρούν καλύτερους.
Έπειτα ήρθε η ανακοίνωση του προέδρου του Α.Ο. Σύρου Γιώργου Φώσκολου, που ενημέρωνε την αποχώρησή του αν υπάρχει κι άλλος συνδυασμός, τώρα βέβαια δεν γνωρίζουμε τι θα κάνει από την στιγμή που οι ενδιαφερόμενοι δήλωσαν ότι τελικά αποσύρονται μιας και δημιουργήθηκε μεγάλος ντόρος και για την ομαλή λειτουργία της ομάδας δεν θέλουν να εμπλακούν.
Ίσως, όλοι θα πρέπει να κάτσουν κάτω να δουν τα πράγματα ψύχραιμα και να αναλύσουν τα δεδομένα. Η Σύρος και οι φίλαθλοι αυτού του νησιού, έχουν βαρεθεί να βλέπουν τα σωματεία της πρωτεύουσα των Κυκλάδων να αγωνίζονται σε τοπικό επίπεδο.
Θέλουν να δουν μία ομάδα να αγωνίζεται σε μεγαλύτερη κατηγορία. Η απογοήτευσή τους φαίνεται σε κάθε παιχνίδι των ομάδων της Σύρου, όταν μετά βίας φτάνουν τους 100 φιλάθλους στις εξέδρες. Μόνο όταν το παιχνίδι είναι τοπικό ντέρμπι ή με κάποιον ισχυρό αντίπαλο ο αριθμός των θεατών αυξάνεται λίγο.
Από εκεί και πέρα, θα πρέπει να βρεθεί η “χρυσή τομή” και όλοι όσοι θέλουν και μπορούν να σταθούν στην ομάδα του Α.Ο. Σύρου για να δυναμώσει και να περάσει σε άλλο επίπεδο, θα πρέπει να είναι δίπλα της σ' αυτήν την προσπάθεια. Το να ρίξεις κι άλλο λάδι στη φωτιά είναι εύκολο, όμως σ' αυτό το σημείο θα πρέπει να επικρατήσει η λογική.