Ο Α.Ο. Σύρου επικράτησε εύκολα με 0-3 του Πάγου και πήρε το εισιτήριο για τα ημιτελικά του κυπέλλου Κυκλάδων

Πρόκριση διά... περιπάτου

  • Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου, 2016 - 06:21
  • /   Eνημέρωση: 5 Δεκ. 2016 - 19:00
  • /   Συντάκτης: Σταύρος Μαυράκης

Στους τέσσερις του κυπέλλου Κυκλάδων βρίσκεται ήδη ο Α.Ο. Σύρου καθώς επικράτησε στον προημιτελικό του Πάγου με 0-3. Η ομάδα των Ρούσσου - Βαραθλίτη ήταν καταιγιστική, έπαιξε ίσως το καλύτερο της σαρανταπεντάλεπτο έως τώρα και πήρε σχετικά εύκολα το εισιτήριο για την επόμενη φάση του κυπέλλου. Από την άλλη πλευρά ο Πάγος δεν κατάφερε να ακολουθήσει ούτε λεπτό το ρυθμό των παικτών του Α.Ο. Σύρου και μοιραία δέχθηκε μία ήττα που θα μπορούσε να είναι πιο βαριά αν οι παίκτες των Ρούσσου - Βαρθαλίτη πετάξουν στο κάλαθο των αχρήστων πάρα πολλές κλασικές ευκαιρίες. Ο κόσμος που βρέθηκε στην εξέδρα του γηπέδου της Άνω Σύρου είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει ένα αρκετά καλό παιχνίδι.

Αγωνιστικά όπως αναφέρουμε παραπάνω η ομάδα των Ρούσσου - Βαρθαλίτη είχε τον πρώτο λόγο στο ματς, είχε τον έλεγχο από το πρώτο έως και το τελευταίο λεπτό και θα μπορούσε να είχε σημειώσει μία μεγαλύτερη σε ευρεία νίκη, αφού σπαταλήθηκαν πολλές ευκαιρίες. Ιδιαίτερα οι τυπικά φιλοξενούμενοι (μοιράζονται την ίδια έδρα) στο πρώτο ημίχρονο είχαν δύο γκολ, δύο δοκάρια με Ραμπαβίλα και Χούρο, ενώ είχε πολλές κλασσικές ευκαιρίες. Από την άλλη πλευρά ο Πάγος δεν κατάφερε να μπει σε κανένα σημείο του αγώνα μέσα στο παιχνίδι, καθώς ήταν ελάχιστες οι φορές που οι αθλητές του Γιάννη Τζώρτζη πάτησαν την αντίπαλη περιοχή. Πλέον ο Α.Ο. Σύρου θα περιμένει να μάθει τον αντίπαλό του στην ημιτελική φάση του κυπέλλου Κυκλάδων.  

 

 

Το φιλμ του Αγώνα

3΄ο Ραμπαβίλας μετά από ατομική ενέργεια βρέθηκε φάτσα με το τέρμα, όμως το σουτ που έπιασε δεν ήταν καλό και ο Ξιάρχος απόκρουσε χωρίς πρόβλημα.

7' μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ έχασε Α.Ο. Σύρου, αφού ο φορ της ομάδας είδε τη μπάλα να σταματά στη συμβολή των δοκαριών.

8' άουτ πέρασε η κεφαλιά του Ελ Μπαραγκέ.

10' ο Κώτσι με κεφαλιά άνοιξε το σκορ για τους τυπικά φιλοξενούμενους έπειτα από σέντρα από τα δεξιά του Κάρολου Ρούσσου. Αρχικά ο Ραμπαβίλας που βρέθηκε σε θέση βολής καθυστέρησε και οι αμυντικοί απομάκρυναν προς στιγμήν τη μπάλα.

17' Οι παίκτες του Α.Ο. Σύρου εκτέλεσαν έξυπνα το φάουλ από πλεονεκτική θέση, με τον Κ. Ρούσσο να δίνει δίπλα του στον Ραμπαβίλα και ο δεύτερος με προσπάθησε να κάνει το 0-2. Η μπάλα βρήκε σε σώματα αμυντικών και πέρασε εκτός αγωνιστικού χώρου.

18' άουτ πέρασε το σουτ με αξιώσεις του Ηλία Κώτσι.

25' ο μεσοεπιθετικός ποδοσφαιριστής του Α.Ο. Σύρου έπειτα από κάθετη πάσα του Κ. Ρούσσου βγήκε μόνος καθώς αρχικά πέρασε στο σπριντ αμυντικό του Πάγου και με ψύχραιμο πλασέ έγινε το 0-2.

 30' οι αμυντικοί του Α.Ο. Σύρου έκοψαν την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή τον Ελ Μπαραγκέ  οποίος βρέθηκε μόνος απέναντι στον Συριανό.

32' νέα μεγάλη ευκαιρία για τους τυπικά φιλοξενούμενους, καθώς ο Χούρος με ψηλοκρεμαστό πλασέ έστειλε τη μπάλα για δεύτερη φορά στο οριζόντιο δοκάρι του Ξιάρχου.

37' άουτ κατέληξε η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μίρτσα.

41' ο Κώτσις για ακόμη μια φορά βρέθηκε φάτσα με τον Ξιάρχο, όμως αυτή τη φορά ο γκολκίπερ του Πάγου έδιωξε τη μπάλα με τα πόδια.

43' ο Σαμιωτάκης λίγο ήθελε και θα έστελνε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, καθώς σε προσπάθεια να διώξει η μπάλα πήρε ανάποδη τροχιά και πέρασε δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Ξιάρχου.

44' άουτ πέρασε το σουτ του Χούρου.

70' ο Ξιάρχος με τις γροθιές διώχνει σε κόρνερ το φάουλ του Κώτσι από πολύ καλή θέση έξω από τη μεγάλη περιοχή.

71' στην εκτέλεση κόρνερο Μανουδάκης βρέθηκε μόνος μέσα στην μικρή περιοχή, όμως η κεφαλιά που επιχείρησε πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Ξιάρχου.

73' ο Λούσσας ανατράπηκε μέσα στην περιοχή του Πάγου και μετά την υπόδειξη του βοηθού Γιάννη Ρούσσου ο "άρχοντας" του αγώνα έδειξε την... άσπρη βούλα.

74' την εσχάτη των ποινών ανέλαβε να εκτελέσει ο Γιάννης Χούρρος και με ωραίο σουτ έστειλε για τρίτη (3-0) φορά τη μπάλα στα δίχτυα του Ξιάρχου.

77' τεράστια ευκαιρία για τον Κώτσι καθώς ο μεσοεπιθετικός αθλητής του Α.Ο. Σύρου βρέθηκε μόνος απέναντι στον Ξιάρχο έπειτα από σέντρα του Κ. Ρούσσου. Ο γκολκίπερ του Πάγου αποσόβησε τον κίνδυνο για την εστία του.

87' ο Συριανός με εντυπωσιακό τρόπο κράτησε το μηδέν για την εστία του στο σουτ του Πάπιτση έξω από τη μεγάλη περιοχή του Α.Ο. Σύρου.

 

Πάγος - Α.Ο. Σύρου 0-3

Τα γκολ: 10', 25' Κώτσι, 74' Χούρος (πεν).

Διαιτητές: Ι. Ρούσσος, Γ. Ρούσσος, Νομικός

Πάγος (Γιάννης Τζώρτζης): Ξιάρχος, Πάπιτσης, Αργυρός (77' Κ. Ρούσσος), Σαμιωτάκης (44' α.α. Τρόκα), Σταμούλης, Μαραγκός, Παλαιολόγος, Μαυρωπάτης (53' Δεσινιώτης), Ελ Μπαραγκέ, Ζαφείρας, Μ. Πρίντεζης.

Α.Ο. Σύρου (Ρούσσος - Βαρθαλίτης): Συριανός, Χούρος, Τζορντανίδης, Μουράι, Παπαδόπουλος, Μανουδάκης, Κώτσι, Κ. Ρούσσος (77' Κουκούλης), Δ. Λούσσας (75' Α. Μαραγκός), Ραμπαβίλας (59' α.α. Μπαλόπιτας), Μίρτσα.