Επιστρέφουν για την τελική… μάχη οι ομάδες της Α’ κατηγορίας Κυκλάδων

Παιχνίδια με τεράστιο βαθμολογικό ενδιαφέρον

  • Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου, 2017 - 21:10
  • /   Eνημέρωση: 17 Φεβ. 2017 - 15:00
  • /   Συντάκτης: Σταύρος Μαυράκης

Οι ομάδες της Α’ κατηγορίας Κυκλάδων μετά τη… διακοπή για τη διεξαγωγή των ημιτελικών του κυπέλλου Κυκλάδων, όπου τελικά έγινε μόνο ο ένας, επιστρέφουν στην αγωνιστική δράση και την τελική… μάχη. Τα πράγματα ακόμη παραμένουν ρευστά αφού τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμη, αφού μετά την γκέλα του Α.Ο. Σύρου στη Νάξο και το 1-1 με τον Πανναξιακό, έβαλε και πάλι στο κόλπο τα συγκροτήματα που τον ακολουθούν. Η διαφορά μεταξύ των ομάδων που διεκδικούν τον τίτλο έχει μειωθεί, αφού πλέον τον πρωτοπόρο Α.Ο. Σύρου τον χωρίζουν μόλις έξι (6) βαθμοί από τη δεύτερη Θύελλα Καμαρίου και επτά (7) από την Λάβα Εμπορίου, με την ομάδα της Σαντορίνης να έχει ένα ματς λιγότερο. Αυτό σημαίνει πως η διαφορά μεταξύ Λάβας και Α.Ο. Σύρου μπορεί να πέσει και στους τέσσερις (4) και να δώσει ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον στις αγωνιστικές που απομένουν. Να σημειώσουμε στο σημείο αυτό πως ο Α.Ο. Σύρου, στα ματς που απομένουν έχουν να φιλοξενήσουν στο γήπεδο της Άνω Σύρου τη Λάβα και την Άνω Μερά, ενώ έχουν να ταξιδέψουν στην πάντα επικίνδυνη Μύκονο. Βέβαια ενδιάμεσα έχει να δώσει ένα ματς με τον Α.Ο. Πάρου στο γήπεδο και πάλι της Άνω Σύρου.

 

Στη Σύρο για το… διπλό η Θύελλα

Ο Πάγος θα φιλοξενήσει το απόγευμα του Σαββάτου την Θύελλα Καμαρίου σε ένα ματς με μονόπλευρο ενδιαφέρον, αφού οι γηπεδούχοι έχουν χάσει την επαφή τους με τις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας, αφού με μόλις δύο νίκες μέχρι στιγμής έχουν έξι (6) βαθμούς. Από την άλλη η Θύελλα βρίσκεται πιο κοντά στην κορυφή της βαθμολογίας και θέλει να εκμεταλλευτεί το ρεπό του Α.Ο. Σύρου και να μειώσει τη διαφορά στους τρεις (3). Οι παίκτες του Γιάννη Τζώρτζη θα παίξουν για την ιστορία του συλλόγου, αλλά και το παλέψουν μέχρι τέλους το παιχνίδι, όπως δηλαδή έχουν κάνει και στα προηγούμενα ματς, άσχετα αν τα έχουν καταφέρει ή όχι. Ένα θετικό αποτέλεσμα κόντρα σε μία ομάδα όπως η Θύελλα να προσθέσει πόντους σε μία ομάδα που ουσιαστικά κάνει ένα νέο ξεκίνημα μετά τις μεταγραφές που είχε κάνει τα προηγούμενα χρόνια. Οι Συριανοί θέλουν ουσιαστικά τη φετινή χρονιά να «χτίσουν» μία νεανική ομάδα, με αρκετούς ταλαντούχους αθλητές ώστε τη σεζόν 2017 -18 να έχει καλύτερα αποτελέσματα αφού θα έχει ήδη βάλει τις βάσεις. Η φετινή πιλοτική σεζόν είναι ένα καλό τεστ και για τον ίδιο τον Γιάννη Τζώρτζη ο οποίος κάθεται για πρώτη φορά στην άκρη του πάγκου και καθοδηγεί ομάδα, σε ένα άκρως ανταγωνιστικό πρωτάθλημα.

Η Θύελλα θα ταξιδέψει στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων έχοντας καλή ψυχολογία, αλλά και με μοναδικό στόχο τη νίκη. Δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα για τους Σαντορινιούς αφού σε περίπτωση αποτυχίας, τότε θα ελαχιστοποιηθούν και οι ελπίδες για προσπέραση του Α.Ο. Σύρου στην κορυφή της βαθμολογίας.

 

Θέλει… διπλό στο νησί των «ανέμων»

Το σημαντικότερο παιχνίδι της αγωνιστικής είναι το ματς μεταξύ του Α.Ο. Μυκόνου και της Λάβας Εμπορείου. Μπορεί οι γηπεδούχοι να μην έχουν ελπίδες για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, όμως είναι μία από τις πιο ιστορικές ομάδες των Κυκλάδων και μετά από δύο βαριές ήττες θέλει το θετικό αποτέλεσμα κόντρα σε έναν σύλλογο που έχει υψηλούς στόχους. Από την άλλη η Λάβα Εμπορείου είναι η ομάδα έκπληξη της φετινής σεζόν, αφού βρίσκεται στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα με -7 από τον Α.Ο. Σύρου, όμως οι Σαντορινιοί έχουν ένα παιχνίδι λιγότερο. Η Λάβα στο παιχνίδι που ανοίγει την… αυλαία της 14ης αγωνιστικής θέλει μόνο το τρίποντο απέναντι στην πάντα μαχητική Μύκονο, ώστε να εκμεταλλευτεί το ρεπό του Α.Ο. Σύρου και να μειώσει στους τέσσερις (4) τη διαφορά. Το παιχνίδι δεν χωρά προγνωστικά, αφού καμία ομάδα δεν έχει ξεκάθαρο προβάδισμα, αν και οι γηπεδούχοι δείχνει να ψάχνονται γενικά εντός αγωνιστικού χώρου. Ο Θεόφιλος Παχατουρίδης θέλει και μάλιστα δίνει χρόνο συμμετοχής σε αθλητές που μέχρι σήμερα δεν είναι αγωνισθεί πολύ, αλλά και θέλει να εντάξει στην ομάδα παιδιά με μέλλον. Στο ματς κυπέλλου με τον Α.Ο. Σύρου, η Μύκονος είχε πάρα πολύ καλή αγωνιστική εικόνα, αφού έπαιζε στα ίσια την ομάδα του Γιώργου Ρούσσου και ήταν μπροστά στο σκορ με 1-2. Αυτή την εικόνα θέλει να δείξουν οι ποδοσφαιριστές του απέναντι και στη Λάβα στο γήπεδο του Κόρφου. Τέλος, οι φιλοξενούμενοι οι οποίοι έχουν κάνει κάποιες προσθήκες θα τα παίξουν… όλα για όλα σ’ αυτό το τελευταίο κομμάτι του πρωταθλήματος και βέβαια σε καμιά περίπτωση δε  χωρά η ισοπαλία στο ματς αυτό.  

Η ομάδα της Σαντορίνης επιπλέον ευχαριστεί με ανακοίνωση που εξέδωσε τον πρόεδρο του Α.Ο. Μυκόνου και γενικότερα την ομάδα του νησιού για την θετική του ανταπόκριση στο αίτημα της Λάβας για αλλαγής της ώρας, ώστε η Λάβα να προλάβει το πλοίο για τη Σύρο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Σύσσωμη η διοίκηση της Λάβας Εμπορείου θέλουμε να ευχαριστήσουμε δημόσια τη διοίκηση του σωματείου του ΑΟ Μυκόνου και ειδικά τον πρόεδρο του κ. Αλέξανδρο Κουκά, οι οποίοι συναίνεσαν για την αλλαγή της ώρας στο μεταξύ μας αγώνα που θα γίνει  για την 14η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Με τη σημαντική αυτή θετική απάντηση τους, η ομάδα μας θα γλιτώσει αρκετή ταλαιπωρία και έξοδα του ούτως ή άλλως δύσκολου ταξιδιού προς τη Μύκονο. Με αυτή τη κίνηση του ο ΑΟ Μυκόνου αποδεικνύει ότι είναι μεγάλη ομάδα, τόσο εντός, όσο και εκτός αγωνιστικών χώρων, βάζοντας στην άκρη μικροσκοπιμότητες που δεν ωφελούν σε τίποτα. Τους ευχαριστούμε και πάλι.

Το Δ.Σ. της Λάβας Εμπορείου

 

Θέλει τη νίκη στην… Πάρο

Η Άνω Μερά η οποία βρίσκεται ψηλά στη βαθμολογία, καθώς βρίσκεται στην τέταρτη θέση με 22 βαθμούς, θέλει να συνεχίσει τις… υψηλές πτήσεις ώστε να διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα. Μπορεί η βαθμολογική της διαφορά – είναι στο – 9 από τον Α.Ο. Σύρου – να μην τις επιτρέπει να έχει πολλές ελπίδες για την απόλυτη φετινή έκπληξη, όμως θέλει το τρίποντο στην Πάρο για να συνεχίσει να είναι μέσα στις τέσσερις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος. Από τη άλλη πλευρά οι Παριανοί έχουν αποδείξει ότι στο γήπεδο της Παροικιάς παρουσιάζουν ένα άκρως ανταγωνιστικό σύνολο που έχει κοιτάξει στα μάτια όλους τους αντιπάλους που έχουν περάσει από εκεί. Ένα ματς που σίγουρα αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον και για τις δύο πλευρές, αλλά και θα επιδιώξουν τη νίκη για διαφορετικούς λόγους η κάθε μία.

 

Τοπικό ντέρμπι στη Νάξο

 Η αυλαία της 14ης αγωνιστικής θα… πέσει με ένα ματς που σίγουρα κάτω από διαφορετικές συνθήκες θα είχε τεράστιο ενδιαφέρον Το Φιλώτι θα φιλοξενήσει την Κυριακή το μεσημέρι στο γήπεδο του Αγίου Αρσενίου τον Πανναξιακό στο ντέρμπι του νησιού και με τις δύο ομάδες να θέλουν τη νίκη… γοήτρου. Οι δύο… μονομάχοι οι οποίοι τη φετινή σεζόν έχουν παρουσιάσει μία μέτρια εικόνα έχουν μείνει πίσω βαθμολογικά και μάλιστα οι γηπεδούχοι είναι στο βυθό του βαθμολογικού πίνακα. Από την άλλη ο Πανναξιακός προέρχεται από ένα θετικό αποτέλεσμα κόντρα στην ομάδα της Σύρου, αφού το συγκρότημα του κ. Προμπονά έφερε 1-1 με τον Α.Ο. Σύρου στο ΔΑΚ Νάξου. Βαθμολογικό ενδιαφέρον δεν υπάρχουν, αφού και οι δύο έχουν χάσει κάθε επαφή με τις ομάδες που βρίσκονται από πάνω τους, αλλά σίγουρα θα παίξουν για τη νίκη… γοήτρου, καθώς πάντα ένα τοπικό ντέρμπι έχει τεράστιο ενδιαφέρον για την τοπική κοινωνία του νησιού.

Έτσι, Φιλώτι και Πανναξιακός θα παίξουν για τη νίκη, που τα τελευταία χρόνια έχει δείξει η ιστορία έρχεται δύσκολα για όποια ομάδα κι αν την πάρει.

 

 

Η διοίκηση του Πάγου συγχαίρει την ομάδα Κ-18

Η ομάδα Κ-18 μετά την πολύ καλή της αγωνιστική παρουσία στο πρωτάθλημα κατάφερε να εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στην τελική φάση και της διεκδίκησης του τίτλου. Η διοίκηση της ομάδας βλέποντας τους κόπους των αθλητών να αποδίδουν καρπούς με επίσημη ανακοίνωση τους συγχαίρει και τους εύχεται όλα τα όνειρα των παικτών να γίνουν… πραγματικότητα.

Η ανακοίνωση της διοίκησης του Πάγου

«Το Δ.Σ. του Αθλητικού Ομίλου Πάγου αισθάνεται την ανάγκη να συγχαρεί το τμήμα Κ-18 για την επιτυχημένη του πορεία και την πρόκριση στην τελική φάση (final-4) του πρωταθλήματος της ΕΠΣ Κυκλάδων. Αυτή η επιτυχία έρχεται να επισφραγίσει την προσπάθεια που καταβάλει η ομάδα μας στο πλαίσιο της οργάνωσης και ανάδειξης ταλέντων στα πρωταθλήματα υποδομής, με στυλοβάτη όλων αυτών των προσπαθειών τον διπλωματούχο προπονητή, κο Άκη Μπελεγρίνη. Η διάκριση αυτή μας χαροποιεί ιδιαιτέρως και ενισχύει την φιλοσοφία της ομάδας μας να δίνει πρωταγωνιστικό ρόλο στους νεαρούς αθλητές και στο αντρικό τμήμα, το οποίο συμμετέχει στο δύσκολο από κάθε άποψη πρωτάθλημα της Α΄ κατηγορίας Κυκλάδων.

Να ευχηθούμε στα παιδιά καλή επιτυχία και τα όνειρα τους να γίνουν πραγματικότητα».

 

 

 

 

Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
(14η αγωνιστική)

 

Αγώνας

Γήπεδο

Ημέρα

Ημ/νία

Ώρα

Διαιτητές

 

1.

Α.Ο. ΜΥΚΟΝΟΥ - ΛΑΒΑ ΕΜΠΟΡΕΙΟΥ

ΚΟΡΦΟΥ ΜΥΚΟΝΟΥ

Σάββατο

18/02/17

11:15

ΑΓΓΕΛΟΥ Σ., ΡΟΥΣΣΟΣ Ι. Ι., ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ Α.

 

2.

Α.Ο. ΠΑΓΟΥ - Α.Σ. ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΜΑΡΙΟΥ

ΑΝΩ ΣΥΡΟΥ

Σάββατο

18/02/17

18:30

ΒΑΚΟΝΔΙΟΣ Μ., ΡΟΥΣΣΟΣ Ι. Ι., ΒΑΡΘΑΛΙΤΗΣ Α.

 

3.

Α.Ο. ΠΑΡΟΥ - Α.Σ. ΑΝΩ ΜΕΡΑ

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΠΑΡΟΥ

Κυριακή

19/02/17

13:30

ΚΑΛΟΡΟΓΙΑΝΝΗΣ Θ., ΡΟΥΣΣΟΣ Ε., ΜΑΘΙΟΥΔΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓ Α.

 

4.

Α.Μ.Σ. ΦΙΛΩΤΙΟΥ - Α.Ο. ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ

ΑΓΙΟΥ ΑΡΣΕΝΙΟΥ

Κυριακή

19/02/17

15:00

VAN AAKEN Φ., ΨΑΡΡΑ Ι., ΒΑΙΛΑΣ Γ.

 

Β ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 1ος ΟΜΙΛΟΣ
(8η αγωνιστική)

 

Αγώνας

Γήπεδο

Ημέρα

Ημ/νία

Ώρα

Διαιτητές

 

5.

Α.Σ. ΠΑΝΣΙΦΝΑΪΚΟΣ - Α.Π. ΣΥΡΟΣ 2002

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΗΠΕΔΟ ΣΙΦΝΟΥ

Κυριακή

19/02/17

13:30

ΡΟΥΣΣΟΣ Ι. Ι., ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ Α., ΒΑΡΘΑΛΙΤΗΣ Α.

 

Β ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 2ος ΟΜΙΛΟΣ
(8η αγωνιστική)

 

Αγώνας

Γήπεδο

Ημέρα

Ημ/νία

Ώρα

Διαιτητές

 

6.

Α.Ο. ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΑΓΑΙΑΣ - Α.Ο. ΚΑΡΤΕΡΑΔΟΣ

ΑΓΙΟΥ ΑΡΣΕΝΙΟΥ

Κυριακή

19/02/17

09:45

ΒΑΙΛΑΣ Γ., ΝΕΟΚΟΣΜΙΔΗΣ Γ., ΨΑΡΡΑ Ι.

 

7.

Α.Μ.Ε.Σ. ΜΑΡΠΗΣΣΑΪΚΟΣ - Π.Α.Σ. ΝΑΞΟΥ

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΗΠΕΔΟ ΑΡΧΙΛΟΧΟΥ

Κυριακή

19/02/17

10:45

ΚΑΛΟΡΟΓΙΑΝΝΗΣ Θ., ΡΟΥΣΣΟΣ Ε., ΜΑΘΙΟΥΔΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓ Α.

 

8.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΜΑΡΜΑΡΩΝ - Α.Μ.Ε.Σ. ΝΗΡΕΑΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΗΠΕΔΟ ΑΡΧΙΛΟΧΟΥ

Κυριακή

19/02/17

15:30

ΡΟΥΣΣΟΣ Ε., ΚΑΛΟΡΟΓΙΑΝΝΗΣ Θ., ΜΑΘΙΟΥΔΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓ Α.

 

K-14 1ος ΟΜΙΛΟΣ
(10η αγωνιστική)

 

Αγώνας

Γήπεδο

Ημέρα

Ημ/νία

Ώρα

Διαιτητές

 

9.

Α.Ο. ΣΥΡΟΥ - Π.Α.Σ. ΤΗΝΟΥ

ΕΡΜΟΥΠΟΛΗΣ - ΕΠΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

Σάββατο

18/02/17

16:45

ΓΡΥΠΑΡΗΣ Μ.

 

10.

ΑΙΑΣ ΣΥΡΟΥ - Π.Α.Σ. ΤΗΝΟΥ

ΑΝΩ ΣΥΡΟΥ

Κυριακή

19/02/17

09:00

ΒΑΚΟΝΔΙΟΣ Μ.

 

K-14 2ος ΟΜΙΛΟΣ
(8η αγωνιστική)

 

Αγώνας

Γήπεδο

Ημέρα

Ημ/νία

Ώρα

Διαιτητές

 

11.

Α.Μ.Ε.Σ. ΝΗΡΕΑΣ - Α.Σ. ΠΑΜΜΗΛΙΑΚΟΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΗΠΕΔΟ ΑΡΧΙΛΟΧΟΥ

Σάββατο

18/02/17

15:00

ΡΟΥΣΣΟΣ Ε.

 

12.

Α.Σ. ΠΑΝΣΙΦΝΑΪΚΟΣ - Α.Ο. ΠΑΡΟΥ

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΗΠΕΔΟ ΣΙΦΝΟΥ

Κυριακή

19/02/17

15:30

ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ Α., ΡΟΥΣΣΟΣ Ι. Ι., ΒΑΡΘΑΛΙΤΗΣ Α.

 

K-14 3ος ΟΜΙΛΟΣ
(5η αγωνιστική)

 

Αγώνας

Γήπεδο

Ημέρα

Ημ/νία

Ώρα

Διαιτητές

 

13.

Α.Μ.Σ. ΦΙΛΩΤΙΟΥ - Α.Ο. ΠΑΝΘΗΡΑΪΚΟΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΝΑΞΟΥ

Κυριακή

19/02/17

10:00

VAN AAKEN Φ.

 

K-12 1ος ΟΜΙΛΟΣ
(4η αγωνιστική)

 

Αγώνας

Γήπεδο

Ημέρα

Ημ/νία

Ώρα

Διαιτητές

 

14.

Π.Α.Σ. ΤΗΝΟΥ - Α.Ο. ΜΥΚΟΝΟΥ

ΤΗΝΟΥ

Σάββατο

18/02/17

15:30

ΚΟΥΚΑ Α.

 

K-12 2ος ΟΜΙΛΟΣ
(4η αγωνιστική)

 

Αγώνας

Γήπεδο

Ημέρα

Ημ/νία

Ώρα

Διαιτητές

 

15.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΜΑΡΜΑΡΩΝ - Α.Μ.Ε.Σ. ΝΗΡΕΑΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΗΠΕΔΟ ΑΡΧΙΛΟΧΟΥ

Σάββατο

18/02/17

11:00

ΡΟΥΣΣΟΣ Ε.

 

16.

Α.Ο. ΠΑΡΟΥ - ΛΑΒΑ ΕΜΠΟΡΕΙΟΥ

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΠΑΡΟΥ

Σάββατο

18/02/17

19:30

ΚΑΛΟΡΟΓΙΑΝΝΗΣ Θ.

 

17.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΜΑΡΜΑΡΩΝ - ΛΑΒΑ ΕΜΠΟΡΕΙΟΥ

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΗΠΕΔΟ ΑΡΧΙΛΟΧΟΥ

Κυριακή

19/02/17

09:30

ΡΟΥΣΣΟΣ Ε.

 

18.

Α.Μ.Ε.Σ. ΜΑΡΠΗΣΣΑΪΚΟΣ - Π.Α.Σ. ΝΑΞΟΥ

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΗΠΕΔΟ ΑΡΧΙΛΟΧΟΥ

Κυριακή

19/02/17

13:00

ΚΟΥΚΑ Α.
 

 

 

 

 

Βαθμολογία Α’ κατηγορία Κυκλάδων

 

 

Ομάδα

Βαθμοί

Αγώνες

Νίκες

Ισοπαλίες

Ήττες

Υπέρ

Κατά

1.

Α.Ο. ΣΥΡΟΥ

31

12

10

1

1

30

11

2.

Α.Σ. ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΜΑΡΙΟΥ

25

12

8

1

3

20

8

3.

ΛΑΒΑ ΕΜΠΟΡΕΙΟΥ

24

11

8

0

3

24

11

4.

Α.Σ. ΑΝΩ ΜΕΡΑ

22

11

7

1

3

18

8

5.

Α.Ο. ΜΥΚΟΝΟΥ

19

11

6

1

4

16

14

6.

Α.Ο. ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ

13

12

3

4

5

13

17

7.

Α.Ο. ΠΑΡΟΥ

9

11

3

0

8

10

25

8.

Α.Ο. ΠΑΓΟΥ

6

12

2

0

10

13

30

9.

Α.Μ.Σ. ΦΙΛΩΤΙΟΥ

3

12

1

0

11

11

31