Ο Α.Ο. Σύρου σήμερα το μεσημέρι στις 12:30 θα φιλοξενήσει τον Διαγόρα Αγίας Παρασκευής για το κύπελλο ερασιτεχνών

Θα παίξει για την πρόκριση

Ο ΑΟ Σύρου γιόρτασε με τον καλύτερο τρόπο την κατάκτηση του κυπέλλου και του πρωταθλήματος Κυκλάδων, στην γιορτή που είχε ετοιμάσει στο γήπεδο της Ερμούπολης- ΕΠΣ Κυκλάδων. Λίγα εικοσιτετράωρα από τους πανηγυρισμούς οι αγωνιστικές υποχρεώσεις για το συγκρότημα της Σύρου συνεχίζονται, αφού σήμερα το μεσημέρι στις 12:30 θα φιλοξενήσει τον Διαγόρα Αγίας Παρασκευής στο γήπεδο της Άνω Σύρου. Οι Συριανοί θέλουν τη νίκη για να συνεχίσουν στο θεσμό, αφού το έχουν θέσει κι αυτό ως στόχο. Γιώργος Ρούσσος και Μάκης Βαρθαλίτης λίγες ώρες μετά τους πανηγυρισμούς έκατσαν κάτω και σχεδίασαν τον τρόπο με τον οποίο θα παραταχθεί η ομάδα τους στο ματς με την ομάδα της Μυτιλήνης. Το έργο των Νταμπλούχων Κυκλάδων μόνο εύκολο δεν είναι αφού ο Διαγόρας είναι μία πάρα πολύ καλή και δυνατή ομάδα, με υψηλούς στόχους και πολλές διακρίσεις. Αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν για τους γηπεδούχους, αφού οι περισσότεροι αθλητές είναι στη διάθεση του τεχνικού διδύμου. Το μόνο ερωτηματικό που υπάρχει είναι αυτή του φορ της ομάδας, Παναγιώτη Ραμπαβίλα, ο οποίος αποχώρησε τραυματίας στο τελευταία ματς με την Άνω Μερά.

Να σημειώσουμε στο σημείο αυτό πως αυτή θα είναι η τρίτη επίσκεψη του Διαγόρα Αγίας Παρασκευής στη Σύρο τα τελευταία 32 χρόνια.

Το 1985 η ομάδα της Λέσβου είχε συναντηθεί στα πλαίσια της Δ΄ Εθνικής με τον πολύ δυνατό τότε  ΑΟ Σύρου, όπου είχε γνωρίσει την ήττα με 1-0. Το νικητήριο γκολ το είχε σημειώσει ο Μαυράκης στο 87'.

Τελευταία επίσκεψη του Διαγόρα ήταν και πάλι στα πλαίσια της Δ΄ Εθνικής, τη σεζόν 2007-2008 όπου είχε πάρει τη νίκη με 0-1 απέναντι στην Ελλάς Σύρου, με τις δύο ομάδες να παλεύουν τότε για τη σωτηρία τους. Το γκολ είχε πετύχει στο 75' ο Δελολμας.

Όποια ομάδα προκριθεί επόμενος αντίπαλος της θα είναι στην έδρα της το Κερατσίνι.

Τέλος, ο Αντώνης Βλάχος από την ΕΠΣΑΝΑ θα είναι ο διαιτητής της αναμέτρησης της 1ης αγωνιστικής του Κυπέλλου Ερασιτεχνών μεταξύ του ΑΟ Σύρου και του Διαγόρα Αγίας παρασκευής. Πρώτος βοηθός της αναμέτρησης θα είναι ο Κάλλης, επίσης από την ΕΠΣΑΝΑ και ο Βασιλάκης από την ΕΠΣ Αθήνας.

Παρατηρητής θα είναι ο κ. Παστρωμάς.