Η Άνω Μερά «πέρασε» χωρίς πρόβλημα από τη Σύρο επικρατώντας με 1-6 της Σύρου 2002

Δική της η… κορυφή του ομίλου

  • Δευτέρα, 4 Δεκεμβρίου, 2017 - 06:12
  • /   Eνημέρωση: 4 Δεκ. 2017 - 14:00
  • /   Συντάκτης: Σταύρος Μαυράκης

Χωρίς πρόβλημα πέρασε η Άνω Μερά από την Σύρο, αφού επικράτησε εύκολα με 1-6 της Σύρου 2002. Η ομάδα του Νίκου Τζιώβα μπήκε στο ματς με τον… αέρα του φαβορί και χωρίς να αντιμετωπίσει κάποια δυσκολία, έφτασε στη νίκη και στην εξασφάλιση των τριών βαθμών. Η νίκη αυτή διατήρησε την Άνω Μερά στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα τρεις αγωνιστικές πριν το φινάλε της κανονικής περιόδου. Η Άνω Μερά ουσιαστικά θα πρέπει να μην… χάσει στο ντέρμπι της Μυκόνου και θα περάσει στην επόμενη φάση ως πρώτη του ομίλου. Να θυμίσουμε στο σημείο αυτό πως στον πρώτο γύρο Άνω Μερά και Α.Ο. Μυκόνου είχαν αναδειχθεί ισόπαλες 1-1.

Τώρα, όσον αφορά το ματς με τη Σύρο 2002, το παιχνίδι είχε κατά διαστήματα καλό ρυθμό, αυτό βέβαια το… αποφάσιζαν οι παίκτης της ομάδας της Μυκόνου, καθώς όποτε πατούσαν… γκάζι έφταναν με αξιώσεις στην αντίπαλη περιοχή. Όπως βλέπουμε και παρακάτω τα περισσότερα τέρματα μπήκαν σε διαστήματα που η Άνω Μερά αποφάσιζε να παίξει… ποδόσφαιρο. Η διαφορά ποιότητας μεταξύ των δύο ομάδων ήταν εμφανής.

Από τα αρνητικά της αναμέτρησης ήταν η κόκκινη κάρτα που δέχθηκε ο επιθετικός της Άνω Μεράς στο φινάλε του αγώνα. Ο Abdul δέχθηκε την απευθείας κόκκινη κάρτα του διαιτητή, έπειτα από σκληρό μαρκάρισμα πάνω στον Σαγκινέτο. Οι φιλοξενούμενοι μπορεί να διαμαρτυρήθηκαν έντονα για την απόφαση αυτή, όμως ο διαιτητής ήταν αυτός που τελικά είχε σωστή άποψη, μιας και ο επιθετικός της Άνω Μεράς πάτησε δύο φορές τον Σαγκινέτο στον αστράγαλο.

 

Το φιλμ του αγώνα

16’ ο Τουρέ βρέθηκε από τα αριστερά μέσα στην μεγάλη περιοχή κι από πλάγια θέση προσπάθησε να νικήσει τον γκολκίπερ  της Συριανής ομάδας, όμως ο Μαρουδιάς απόκρουσε χωρίς πρόβλημα.

18’ ο Abdul μετά από ατομική ενέργεια από τα δεξιά της μεγάλης περιοχής, βρήκε πολύ ωραία τον Τουρέ ο οποίος με πλασέ έστειλε τη μπάλα στο βάθος της εστίας του Μαρουδιά για το 0-1.

20’ ο σκόρερ έγινε δημιουργός, καθώς έδωσε έτοιμο γκολ στον Ουζούνογλου, ο οποίος το μόνο που είχε να κάνει ήταν να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα 0-2.

23’ ο Θεοχάρης είχε καλή στιγμή με σουτ, όμως η μπάλα σταμάτησε στα σώματα των αμυντικών.

36’ ο abdul έπειτα από ατομική ενέργεια βρέθηκε… φάτσα με τον Μαρουδιά, όμως αρχικά ο γκολκίπερ της Σύρου 2002 έδιωξε προσωρινά, καθώς ο Τουρέ στην επαναφορά με πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 0-3.

37’ Ο Τουρέ σημείωσε το τρίτο του προσωπικο τέρμα στο παιχνίδι, καθώς έκλεψε και έφυγε στην κόντρα. Το πλασέ του βρήκε… στόχο και το σκορ πριν κλείσει το ημίχρονο έγινε 0-4.

44’ άουτ πέρασε το σουτ του Θεοχάρη.

47’ νέα καλή στιγμή για τον Τουρέ, όμως ο Μαρουδιάς απέκρουσε.

50’ ο Abdul δεν βρήκε στόχο και η Άνω Μερά έχασε ακόμη μία ευκαιρία για γκολ.

61’ ο Τζάβρας πέρασε εκτός αγωνιστικού χώρου και τη θέση του πήρε ο 14χρονος Θειακούλης κάτω από τα δοκάρια της Άνω μεράς.

63’ ο Abdul μετά από αρκετές καλές στιγμές μπροστά στην αντίπαλη εστία, τελικά έγραψε το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ 0-5.

72’ ο Κονδύλας σημείωσε για τους γηπεδούχους το γκολ και οι Συριανοί έκαναν το 1-5.

75’ το τελικό 1-6 διαμόρφωσε με γκολ που σημείωσε ο Abdul.

90’ ο Abdul δέχθηκε την κόκκινη κάρτα για σκληρό μαρκάρισμα πάνω στον Νίκο Σαγκινέτο. Οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν για την απόφαση αυτή, όμως η φάση δείχνει να είναι καθαρή για τον «άρχοντα του αγώνα» και πως σωστά έδειξε την κόκκινη κάρτα. Ο επιθετικός της Άνω Μεράς πατά δύο φορές στον αστράγαλο τον παίκτη της Σύρου 2002.

 

Σύρος 2002 (Φωκάς): Μαρουδιάς Θ. (22’Πρέκα), Βοπόπουλος, Μαρουδιάς Ν.(60’ Θεοδοσίου), Δαλέζιος, Ανδρεαδάκης, Συργιάννης, Λελάι Κ, Ζερβάκης (46’ Σαγκινέτος Ν.), Κανέλλης (46’ Καραμολέγκος), Κονδύλας, Λελάι Μπ.,

Στον πάγκο ακόμη ήταν: Καρακαντάς, Σαμαράς

Α.Σ. Άνω Μερά (Τζιόβας): Τζάβρας (54’ Θειακούλης), Καρίμαλης, Κουτσούκος (46’ Μόσχου), Πρίφτης (46’ Μπουσάι), Θεοχάρης, Κεραμυδάς, Τουρέ (65’ Αίγλη), Χατζάκος, Αμπντούλ, Ουζούνογλου, Βαγενάς

Στον πάγκο ακόμη ήταν: Μαμαντί, Χριστουδουλάκης, Γιόγιος