Η ομάδα της Σαντορίνης επικράτησε με 3-1 του Αστέρα Μαρμάρων και πήρε το εισιτήριο για την επόμενη φάση του κυπέλλου Κυκλάδων

Στον Καρτεράδο η πρόκριση

Στη δεύτερη φάση του κυπέλλου Κυκλάδων βρίσκεται από το Σάββατο το απόγευμα ο Καρτεράδος ο οποίος επικράτησε 3-1 του Αστέρα Μαράμρων. Η ομάδα της Σαντορίνης στην επόμενη φάση σύμφωνα με το πρόγραμμα της κλήρωσης θα αντιμετωπίσει τον Αστέρα Τραγαίας.

Η ομάδα του κ. Παναγιωτίδη εμφανίστηκε αποφασισμένη στο δεύτερο μέρος της αναμέτρησης κι εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο όλα όσα της… έδωσε ο Αστέρας Μαρμάρων, καθώς το συγκρότημα της Πάρου είχε αρκετές αμυντικές αδράνειες.

Τώρα, όσον αφορά το αγωνιστικό σκέλος της αναμέτρησης οι δύο ομάδες στο πρώτο μέρος προσπάθησαν να αναλάβουν τα ηνία του αγώνα, με τους γηπεδούχους να έχουν αρκετές καλές στιγμές. Όμως η μπάλα δεν τους έκανε το… χατίρι, με αποτέλεσμα οι δύο ομάδες να οδηγηθούν στα αποδυτήρια με το σκορ να είναι 0-0 και τα πάντα να είναι ρευστά.

Στην επανάληψη η ροή του αγώνα άλλαξε, οι γηπεδούχοι ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοσή τους και με κορυφαίο τον Αρβανίτη έφτασαν στην νίκη – πρόκριση.  Οι γηπεδούχοι μετά την εξαιρετική πάσα του Αχμετάι ο Αρβανίτης στο 52’ άνοιξε το σκορ για την ομάδα του. Ο Αστέρας που αντέδρασε σχεδόν άμεσα έφερε το ματς στα ίσα στο 61’ με τον Χαραλαμπίδη. Στο 73’ ο Πρέκας με κεφαλιά έβαλε και πάλι τον Καρτεράδο μπροστά στο σκορ, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Αχμετάι.

Ένα λεπτό αργότερα ήρθε ο… Αρβανίτης εκμεταλλευόμενος το αμυντικό λάθος και με ωραίο πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 3-1.

Από εκεί και πέρα το σκορ δεν άλλαξε παρά τις προσπάθειες των αθλητών και των δύο ομάδων. Επίσης ένα από τα σημαντικά στοιχεία της αναμέτρησης είναι πως αρκετοί φίλοι του Αστέρα ταξίδεψαν μέχρι τη Σαντορίνη τόσο για να ενισχύσουν την ομάδα τους, αλλά και να δουν την αναμέτρηση ζωντανά.

Το φιλμ του αγώνα

4’ ο Αρβανίτης μετά από κάθετη πάσα του Αχμετάι βρέθηκε απέναντι στον Σομπόνη, όμως το σουτ που επιχείρησε ο πρώτος δεν βρήκε στόχο και ο Καρτεράδος έχασε μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ.

19’ ο Αρβανίτης με σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής προσπάθησε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα, όμως η μπάλα βρήκε σε σώματα αμυντικών και κατέληξε εκτός αγωνιστικού χώρου.

23’ ο Σομπόνης δεν κατάφερε να συγκρατήσει τη μπάλα στο σουτ του Αριανούτσου, όμως στην επαναφορά οι αμυντικοί του Αστέρα κατάφεραν να τη διώξουν μακριά.

24’  νέο χαμένο τετ α τετ από τον Αρβανίτη, ο οποίος και πάλι δεν κατάφερε να βρει στόχο αν και βρέθηκε μόνος απέναντι στον Σομπόνη.

35’ ο Σομπόνης νίκησε για ακόμη μία φορά τον Αρβανίτη ο οποίος βγήκε τετ α τετ με τον γκολκίπερ του Αστέρα Μαρμάρων.

45+ ο Αρβανίτης στάθηκε άτυχος στο σου που επιχείρησε καθώς είχε τη μπάλα να σταματά στο δεξί κάθετο δοκάρι του Σομπόνη. Στην επαναφορά της μπάλας ο Αχμετάι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, όμως ο βοηθεός σήκωσε τη σημαία του ακύρωσε το τέρμα υποδεικνύοντας το παίκτη του Καρτεράδου οφσάιντ.

 52’ ο ο Αχμετάι με ωραία σέντρα βρήκε τον Αρβανίτης ο οποίος με ψύχραιμο πλασέ έκανε το 1-0 για τον Καρτεράδο.

57’ τεράστια ευκαιρία με τον Βαρζάμη έπειτα την εκτέλεση φάουλ του Σελιστάσιου. Η μπάλα πέρασε εκτός αγωνιστικού χώρου.

61’ οι φιλοξενούμενοι μετά το λάθος των αθλητών του Καρτεράδου εντός της μεγάλης περιοχής, ο Χαραλαμπίδης από το ύψος του πέναλτι με σουτ έστειλε τη μπάλα στο βάθος της εστίας της ομάδας της Σαντορίνης κάνοντας το 1-1.

73’ ο Αχμετάι με εκτέλεση κόρνερ βρήκε τον Πρέκα ο οποίος με κεφαλιά έκανε το 2-1 για τον Καρτεράδο.

74’ ο Αρβανίτης εκμεταλλεύτηκε την αμυντική αδράνεια στην περιοχή του Αστέρα και με ωραίο σουτ διαμόρφωσε το τελικό 3-1.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Ελευθεριάδης με βοηθούς τους Παντελάκη και Νάκα.

ΚΑΡΤΕΡΑΔΟΣ (Μίμης Παναγιωτίδης) Ροδάκης, Φραντζέσκος, Ντάλλας, Φέκας, Βαρμαζής, Γκρούλιος, Αχμετάι, Κουρπέτης (69' Πρέκας), Αρβανίτης, Σελιστάι, Τομόρι.

Στον πάγκο: Ξαγοράρης, Τριαντάφυλλος, Πελεκάνος.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΜΑΡΜΑΡΩΝ (Αλέκος Αλεξανδρής) Σομπόνης, Κρητικός, Νταής, Μοστράτος, Μπελούκης (46' Αλιπράντης), Χαραλαμπίδης, Αριανούτσος, Κοσκινάς, Σούλι (83' Ραγκούσης), Βιντζηλαίος, Αντιπαριώτης.